Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Split LG S12AH

6 Odpowiedzi, 5519 Wyświetleń

amigo76

2007-12-13, 19:13:04
Nowy użytkownik
Witam wszystkich forumowiczów. Czy ktoś z Was posiada może schemat ideowy ( elektryczny) jednostki zewnętrznej LG S12AH ??? Jestem elektronikiem, nie zajmuję sie generalnie klimatyzacją, ale dostałem " w spadku" taki zestawik z tym ze jednostka zewnetrzna jest częściowo....zdewastowana. Brakuje kilku kabli, parę jest uciętych, nie ma kondensatora który podobno tam się znajdował. Po doprowadzeniu elektryki do porządku samym zmontowaniem i podłączeniem zajmie się już specjalista od tych magicznych miedzianych rurek Smile. Będę wdzięczny za udostępnienie takiej serwisówki. W zamian oferuję pomoc w dziedzinie elektroniki - zajmuje się naprawą sprzętu, praktycznie wszystkiego co da sie podłączyć do napięcia Smile. Pozdrawiam.
  • Odpowiedz

bodzio

2007-12-13, 20:30:50
Zaawansowany użytkownik
Tutaj zobacz: http://www.portal.pregon.pl/component/op...ef44cc2cc/
  • Odpowiedz

radekklimat

2007-12-13, 20:31:01
Moderator
w jednostce zew nie ma elektroniki
kondensatory powinny byc dwa jeden do wentylatora drugi do sprezarki
sygnał kompresor dostaje z jed wew tak samo went. oraz zawor czterodrogowy do grzania
podłaczenia od lewej na złaczce(przyłaczu el)- sprezarka, zero,wentylator, zawor czterodrogowy
postaram sie wysłac schemat jakby opis nie pomogł

Pozdrawiam
  • Odpowiedz

amigo76

2007-12-14, 19:47:36
Nowy użytkownik
bodzio - dzięki za linka ale jak to zwykle bywa akurat tego modelu nie ma Sad Mój to AS-H126RLA0 ). Co prawda są tam podobne ale różnią się np. literami na końcu i podejrzewan że jak w każdym sprzęcie "prawie robi wielką różnicę" Smile. Tak więc radekklima jeżeli masz odpowiedni schemacik to podeślij - jeżeli masz taką wiedzę to interesują mnie też wartości pojemności kondensatora - oryginalnie jest podobno wstawiany podwójny.
  • Odpowiedz

radekklimat

2007-12-14, 20:34:41
Moderator
schemacik bedzie w poniedziałek
  • Odpowiedz

amigo76

2007-12-16, 11:06:30
Nowy użytkownik
Dzieki za zainteresowanie i pomoc-czekam niecierpliwie. Pozdrowionka. Wojtek
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa