Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

nabijanie klimatyzacji sciennej

25 Odpowiedzi, 23338 Wyświetleń
1 2 Dalej

kazakchstan

2011-06-04, 13:34:40
Nowy użytkownik
witam mam pytanie mam do dobicia kilka klimatyzatorow sciennych okienne nie wiem jak sie do tego zabrac jesli ktos mi pomoze bede wdzieczny
  • Odpowiedz

Ghost70

2011-06-04, 13:51:42
Użytkownik
kazakchstan napisał(a):witam mam pytanie mam do dobicia kilka klimatyzatorow sciennych okienne nie wiem jak sie do tego zabrac jesli ktos mi pomoze bede wdzieczny

Najlepiej od tyłu ... Big Grin
  • Odpowiedz

kazakchstan

2011-06-04, 14:03:04
Nowy użytkownik
od tylu to doskonale znam dzieki za podpowiedz
  • Odpowiedz

barbie

2011-06-04, 14:37:40
Top użytkownik
jaki tam jest czynnik-są różne średnice gwintów na manometrach .niezbędna jest waga .
  • Odpowiedz

kubabaku

2011-06-04, 14:43:25
Zaawansowany użytkownik
kazakchstan napisał(a):witam mam pytanie mam do dobicia kilka klimatyzatorow sciennych okienne nie wiem jak sie do tego zabrac jesli ktos mi pomoze bede wdzieczny

jak się do tego zabrać?...prosta sprawa...wchodzisz np na google, szukasz firmy zajmującej się klimatyzacją z twojej okolicy, bierzesz telefon do ręki i dzwonisz, pewnie poczekasz kilka dni bo wiadomo "sezon", przyjedzie serwisant i załatwi sprawę, gotówa na stół...i tylko cieszyć się miłym chłodem Smile
  • Odpowiedz

system

2011-06-04, 15:52:47
Nowy użytkownik
Najprowdopodobniej trzeba zdjac cala obudowe zyby sie dostac do zaworu serwisowego, o ile taki zaworek sie znajduje. Jak nie to trzeba wlutowac bedzie wlutowac zaworek.
  • Odpowiedz

Shitashii

2011-06-04, 15:58:56
Moderator
Młotkiem, kolego, młotkiem. Najlepiej takim 5-10kg. Kilka walnięć i dobita.

To jak pytać na forum dentystów gdzie człowiek ma zęby....
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-06-04, 15:59:23 przez Shitashii.)
  • Odpowiedz

llort

2011-06-04, 17:47:41
Zaawansowany użytkownik
kazakchstan chłodnictwo to nie dziedzina kryminalystyki.Ty to zabójca układów i klienta. :/
Masz problem w dziedzinie chłodnictwa i kanalizacji?STEFAN BUD ci pomoże.Człowiek orkiestra.Ponoć tynki maszynowe wykonuje gratis.Do administracji to nie jest reklama
  • Odpowiedz

kazakchstan

2011-06-05, 04:05:35
Nowy użytkownik
barbie napisał(a):jaki tam jest czynnik-są różne średnice gwintów na manometrach .niezbędna jest waga .
Witam ponownie sory zadalem glupie pytanie mam gaz22 oraz trzy wezyki z manometrem zolty czerwony niebieski wszystkie koncowki jednakowe manometr ma dwa wejscia na butli napis po chinsku w klimach mam koncowki do podlaczenia dzieki pozdrawiam
  • Odpowiedz

kazakchstan

2011-06-05, 04:07:19
Nowy użytkownik
jestem daleko od jakiego kolwiek serwisu zdany na siebie butlo 500gramowena koncu jakby gwint
  • Odpowiedz

kazakchstan

2011-06-05, 04:09:43
Nowy użytkownik
czy dobijac na wlaczonej?
  • Odpowiedz

kazakchstan

2011-06-05, 04:22:23
Nowy użytkownik
jeszcze jedno podaje sa to w wiekszosci klimy LG niektore maja zaworki na zewnatrz mam 30do35 ciepla wyobrascie sobie jak bez klimy zyc
  • Odpowiedz

TRYFIDY

2011-06-05, 08:48:03
Użytkownik
a masz gaz r 22 w butli żeby go dobić?
poza tym z tego co się orientuje to jest zabroniony (przynajmniej na mazowszu)
chyba że masz zamiennik r 419?
  • Odpowiedz

barbie

2011-06-05, 09:03:12
Top użytkownik
czy turbina ,wymiennik jednostki wewnętrznej i zewnętrznej są czyste ,czy rury cieńka i gruba pocą się czy są zalodzone .dlaczego uważasz że trzeba dobić czynnika ? .500 gramów to niewiele jak na klimatyzator .podaj typ LG może być 07 ,09 ,12 ,18 ,24 ,30 .czy są wycieki oleju ? .
  • Odpowiedz

kazakchstan

2011-06-05, 11:12:55
Nowy użytkownik
rurki obydwie suche nie ma ani potu ani lodu kompresora nie slychac zeby sie wlanczal wczesniej bylo slychac czysto sucho nie widac wycieku
  • Odpowiedz

barbie

2011-06-05, 11:24:16
Top użytkownik
sprawdź czy do zacisku jednostki zewnętrznej dochodzi faza---pierwszy od lewej .sprawdź czy sprężarka jest gorąca .obejrzyj kondensator rozruchowy czy nie jest uszkodzony .sprawdź czy na pilocie jest gwiazdka śniegu czy słoneczko i czy temperatura jest ustawiona na 18 stopni,sprawdź czy baterie w pilocie mają 1,5 volta .
  • Odpowiedz

Ghost70

2011-06-05, 11:59:12
Użytkownik
kazakchstan napisał(a):... klimatyzatorow sciennych okienne... butlo 500gramowena koncu jakby gwint

kazachstan!
Każdy z nas chciałby ci pomóc, jednak sam utrudniasz. Bardzo by nam ułatwiło gdybyś:

1. pisał czasami duże litery, robił czasami spacje, stawiał czasami przecinki - no chyba że nie jesteś polakiem i korzystasz z translatora, albo ci klawiatura szwankuje ? Wprawdzie to nie forum polonistyczne ale byłoby łatwiej ...

2. Może opiszesz problem dokładniej, może w punktach
- jakie modele klim (symbole, firma, ścienne czy okienne?)
- jak doszedłeś do tego, że trzeba je dobić i to akurat 500 gram?
- czy jesteś przekonany, że w butli ma czynnik R22?
- jaki jest konkretnie problem - objawy (nie startują, nie chłodzą, słabo chłodzą?)

3. postaraj się opisać jak najdokładniej to pomoc też będzie dokładniejsza

POZDRAWIAM
  • Odpowiedz

byniom

2011-06-05, 12:58:58
Moderator
kazakchstan napisał(a):jestem daleko od jakiego kolwiek serwisu zdany na siebie butlo 500gramowena koncu jakby gwint

To napisz gdzie jesteś że nie masz możliwości dogadania sie z serwisem. Mam wrażenie że jesteś kompletnie zielony a chesz sie wpakować na głębokie wody .
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
  • Odpowiedz

kazakchstan

2011-06-05, 13:24:03
Nowy użytkownik
Dzieki wszystkim ktorzy chcieli mi pomoc dwie dobilem dzialaja zostalo jeszcze 10szt ale to juz jutro teraz moge juz na drinka Ghost masz racje to nie forum polonijne Dzieki pozdrawiam
  • Odpowiedz

kazakchstan

2011-06-05, 13:25:54
Nowy użytkownik
Byniom masz racje jestem w tym kieronku zielony ale zycie zmusza
  • Odpowiedz

Robert81r

2011-06-05, 13:40:47
Zaawansowany użytkownik
w zeszlym roku bylem na Krymie i tam chyba R12/R22 nie jest zabroniony
  • Odpowiedz

Shitashii

2011-06-05, 13:41:47
Moderator
A ja popieram Ghost'a70. Jeśli informacja jest dobrze napisana, to i o podpowiedzi łatwiej. Nieraz nie wiadomo gdzie kończy się myśl, a gdzie druga się zaczyna.
Powodzenia
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz

kazakchstan

2011-06-05, 17:27:12
Nowy użytkownik
Witam ponownie po przeczytaniu wszystkich postow doszedlem do wniosku ze na tym forum tylko Barbie podpowiada rozsadnie reszta nie ma pojecia lub udaje DEBILI pozdrawiam
  • Odpowiedz

kubabaku

2011-06-05, 17:35:24
Zaawansowany użytkownik
kazakchstan napisał(a):Witam ponownie po przeczytaniu wszystkich postow doszedlem do wniosku ze na tym forum tylko Barbie podpowiada rozsadnie reszta nie ma pojecia lub udaje DEBILI pozdrawiam

zadajesz głupie pytania w temacie o którym nie masz pojęcia to się nie dziw że dostajesz takie odpowiedzi
  • Odpowiedz

Ghost70

2011-06-06, 08:15:40
Użytkownik
kazakchstan napisał(a):... reszta nie ma pojecia lub udaje DEBILI pozdrawiam

Ręce opadają po takim poście ...
Czy poczułeś się kimś lepszym, stawiając siebie ponad większość na tym forum?
A cierpiących na debilizm zostaw w spokoju, to przykra choroba genetyczna i oby twoich dzieci nie dotknęła.
Nie ma z czego się naśmiewać.
Jeżeli chciałeś nas obrazić, mogłeś użyć innego epitetu. Język polski jest w tym zakresie bardzo bogaty.
Mimo wszystko pozdrawiam i życzę miłego dnia.

PS Rozumiem, że temat zamknięty.
  • Odpowiedz
1 2 Dalej

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa