Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Klimatyzacja w Kioti

12 Odpowiedzi, 10867 Wyświetleń

Mariuszzz

2011-06-21, 12:18:58
Nowy użytkownik
Witam!

Dwa dni temu nabiłem klimatyzacje w Kiotim DK901C. Klimatyzacja chodziła całe dwa dni aż do dziś. Dziś rano zapalam ciągnik i klimatyzacja nie działa.... Co mam zrobić?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-06-21, 12:24:26 przez Mariuszzz.)
  • Odpowiedz

bxz

2011-06-21, 12:26:20
Zaawansowany użytkownik
nabić Smile i koniecznie w piątek żeby na weekend starczyło Big Grin
NO
  • Odpowiedz

Mariuszzz

2011-06-21, 12:33:09
Nowy użytkownik
Heh.
Ale nabiłem ją 2 dni temu i działało... Układ jest szczelny... To gaz musi być..
  • Odpowiedz

monterod2002

2011-06-21, 12:41:39
Zaawansowany użytkownik
To jak byś się zapytał "nie świeci mi żarówka w pokoju co mam zrobić" . to jak wróżenie z fusów i przyczyn może być wiele.
Sprawdź czy sprężarka się załącza czy jest jakieś ciśnienie w układzie itd. A to że dwa dni temu układ był szczelny to nie znaczy że dziś też jest.(koło też było szczelne a dziś nie ma powietrza) Przydało by się więcej szczegółów .
pozdrowionka
Być człowiekiem oznacza mieć wątpliwości i mimo to iść dalej swoją drogą. /Paulo Coelho/
  • Odpowiedz

Mariuszzz

2011-06-21, 13:17:07
Nowy użytkownik
Ale jaka sprężarka??
  • Odpowiedz

bxz

2011-06-21, 13:19:38
Zaawansowany użytkownik
wyluzuj Mariusz Wink
Najwyżej w sobotę pod remizę podjedziesz Golfem/Ścierrą Wink Też może coś zarwiesz Tongue
A jak mi się zepsuł telewizor to zadzwoniłem po gościa i naprawił, bo się nie znam na naprawie... gdybym był elektronikiem odnalazł bym schemat w necie, posprawdzał oczywiste elementy... a gdyby i to nie pomogło odwiedziłbym forum tematyczne np. doda.pl i tam opisałbym objawy i powiedział co i jak sprawdziłem i co podejrzewam xD Wtedy może ktoś z doświadczeniem, który akurat naprawiał kilka TV tej marki, a może nawet i mój model z takimi samymi objawami, podpowiedziałby mi co sprawdzić. A jak bym nie wiedział jak, a on po wcześniejszych moich tekstach/wpisach uznałby że czaję OCB to by mi podpowiedział, a może nawet ba powiedział. A jak bym nie był elektronikiem zadzwoniłbym po pana co naprawiał i powiedział że nie działa i żeby przyszedł bo znowu coś nie działa...
A i cenna podpowiedź:ten stary TV to trzeba było podnieść 20cm i puścić na stolik... działał wtedy do następnego dnia przez pół roku tak xD

/nie mam nic do miejsca zamieszkania, a do sposobu myślenia, że kończę wino po nieprzespanej nocy to zrozum bezpośredniość/
NO
  • Odpowiedz

monterod2002

2011-06-21, 13:25:43
Zaawansowany użytkownik
Mariuszzz napisał(a):Ale jaka sprężarka??
to takie coś co spręża freon
pozdrowionka
Być człowiekiem oznacza mieć wątpliwości i mimo to iść dalej swoją drogą. /Paulo Coelho/
  • Odpowiedz

Mariuszzz

2011-06-21, 13:41:22
Nowy użytkownik
Hehe ten freon jest pusty... A jak facet nabijał gaz to mówił ze sprawdził i powiedział ze układ jest szczelny... A odkręciłem przed chwilą taką śrubę i tam nic nie ma żaden gaz nie wyleciał........
  • Odpowiedz

Ghost70

2011-06-21, 14:41:47
Użytkownik
A na pewno wszystkie śruby odkręciłeś?
To nie gaz ma wylecieć tylko płyn ma wypłynąć, bo ten freon jest w stanie ciekłym ...
no chyba, że parownik rozkręciłeś to wtedy para powinna lecieć.
  • Odpowiedz

Mariuszzz

2011-06-22, 10:04:19
Nowy użytkownik
Tam gdzie jest ten freon. Tam odkręciłem taką śrube... do tego freonu dochodzą takie dwie rurki i odkręciłem i tam nic nie było...
  • Odpowiedz

mg

2011-06-22, 11:13:48
Top użytkownik
Odkręć śrubkę w najniższym punkcie układu, powinien wypłynąć. Przygotuj dwa wiaderka 10 litrowe.
  • Odpowiedz

Mariuszzz

2011-06-22, 11:44:24
Nowy użytkownik
Okejj zobacze jeszcze Wink
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa