Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Zawór cieczowy kapie woda

14 Odpowiedzi, 13537 Wyświetleń

michal1234zxcv

2011-07-10, 15:29:09
Nowy użytkownik
Witam jak w temacie mam klimatyzator .Ale nie wiem czy jest z nim wszystko ok . Podczas pracy kapie woda z zaworu cieczowego (tego mniejszego ) Jest to normalne ?
  • Odpowiedz

llort

2011-07-10, 15:48:49
Zaawansowany użytkownik
michal1234zxcv napisał(a):Witam jak w temacie mam klimatyzator .Ale nie wiem czy jest z nim wszystko ok . Podczas pracy kapie woda z zaworu cieczowego (tego mniejszego ) Jest to normalne ?
Skąd wiesz że to linia cieczowa ?A może parowa?Napisz więcej .Chociażby czy jesteś użytkownikiem.
Masz problem w dziedzinie chłodnictwa i kanalizacji?STEFAN BUD ci pomoże.Człowiek orkiestra.Ponoć tynki maszynowe wykonuje gratis.Do administracji to nie jest reklama
  • Odpowiedz

michal1234zxcv

2011-07-10, 15:58:56
Nowy użytkownik
Jestem użytkownikiem , moja wiedza kończy się na tym jak się włancza i programuje klimatyzator . Z informacji w internecie zlanazłem że cieńsza rurka jest cieczowa a grubsza gazowa .A mi kapie woda z tej cienkiej czyli cieczowej .Dla informacji temperatura na dworze 45 .A zadana w środku 20 i taką utrzymuje , tylko ta woda .
  • Odpowiedz

michal1234zxcv

2011-07-10, 16:33:00
Nowy użytkownik
No nie ma izolacji.
  • Odpowiedz

bartekw

2011-07-10, 16:47:43
Zaawansowany użytkownik
to normalne. roznica temperatur. nie masz powodow do zmartwienia. jezeli jest to bardzo uciazliwe np kapie na elewacje, mozesz ten zawor czyms zaizolowac ale bedzie to utrudnienie dla ewentualnego serwisu
  • Odpowiedz

michal1234zxcv

2011-07-10, 17:10:01
Nowy użytkownik
Aha , kapanie nie stanowi problemu , tylko chciałem wiedzieć czy to normalne .
  • Odpowiedz

llort

2011-07-10, 17:19:33
Zaawansowany użytkownik
Normalne przy nienormalnym tanim montażu Smile
Masz problem w dziedzinie chłodnictwa i kanalizacji?STEFAN BUD ci pomoże.Człowiek orkiestra.Ponoć tynki maszynowe wykonuje gratis.Do administracji to nie jest reklama
  • Odpowiedz

bartekw

2011-07-10, 17:24:04
Zaawansowany użytkownik
llort napisał(a):Normalne przy nienormalnym tanim montażu Smile
mozesz jasniej?
  • Odpowiedz

llort

2011-07-10, 19:14:29
Zaawansowany użytkownik
Jaśniej się nie da. Smile
  • Odpowiedz

KlimTech

2011-07-11, 11:09:14
Użytkownik
llotr widocznie izoluje także zawory Smile
gadu-gadu: 3236154
  • Odpowiedz

bartekw

2011-07-11, 15:52:57
Zaawansowany użytkownik
klimakonwektory z tego co sie orientuje z reguly sa oklejone moze ten byl jakis felerny? a moze sie myle Big Grin
  • Odpowiedz

bartekw

2011-07-11, 15:54:09
Zaawansowany użytkownik
KlimTech napisał(a):llotr widocznie izoluje także zawory Smile
nasz drogi kolega nic nie izoluje bo chlodzi sila woli Big Grin wiec nic mu sie nie wykrapla Tongue heheh
  • Odpowiedz

maatius

2011-07-11, 17:29:30
Nowy użytkownik
michal1234zxcv napisał(a):Witam jak w temacie mam klimatyzator .Ale nie wiem czy jest z nim wszystko ok . Podczas pracy kapie woda z zaworu cieczowego (tego mniejszego ) Jest to normalne ?

dołącze sie, bo tez mam problem z wykraplaniem pary wodnej z powietrza, ale na parowniku.
Dokładniej na żaluzjach pionowych i poziomych, spodzie tacy i całym wnętrzu parownika.
Jest to klimatyzator Split SAC-09HW i nie ważne na jaka temperaturę ustawimy ciągle woda się zbiera na w/w elementach i kapie, a z parownik dmucha mgiełką.

dodam ze cisnienia sa na optymalnym poziomie, a parownik sie nie lodzi

pozderwiam
  • Odpowiedz

llort

2011-07-17, 16:43:00
Zaawansowany użytkownik
Przypuszczam że efekt mgiełki już zniknął i pojawił się inny problem Smile
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa