uzywacie takiego oprogramowania w telefonie do sprawdzania pracy systemu jednostek klimatyzacyjnych inverterowych. Jaki jest koszt czegos takiego.
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
oprogramowanie lg w telefonie
53 Odpowiedzi, 53600 Wyświetleń|
ale co kladziesz telefon na rurke ssaca i juz!
hmmm no raczej oprogramowanie do telefonu wgrywamy i z tego co slyszalem podlaczamy jakies urzadzonko za posrednictwem ktorego nastepuje połączenie telefonu z z systemem klimatyzacji. jak sie myle to mozesz cos sprostowac. pozdrawiam
Sory Żartuje sobie!
![]() Choc znajac mozliwosci dzisiejszych telefonow juz mnie wiele nie zdziwi! Pozdro! Robert
nie slyszalem o niczym takim. w lg masz takie cos jak serwis sms. wysylasz ska z bledem a przychodzi ci jego oznaczenie. program masz na komputer i jest za darmo. ale kabel do niego juz troche kosztuje....
sam kabel kosztuje okolo 10 euro. mozna go podlaczyc do laptopa z oprogramowaniem lg ,wersja postawowa jest ponoc do sciagniecia z netu za darmo a wersja bogatsza trzeba kupic. mozna tez podlaczyc modul bluetooth i sciagac dane na komorke na ktorej masz windows mobile system
nie wiem jaki koszt pozdrawiam popeye napisał(a):sam kabel kosztuje okolo 10 euro. mozna go podlaczyc do laptopa z oprogramowaniem lg ,wersja postawowa jest ponoc do sciagniecia z netu za darmo a wersja bogatsza trzeba kupic. mozna tez podlaczyc modul bluetooth i sciagac dane na komorke na ktorej masz windows mobile systemGdzie widziałeś ten kabel LGMV za 10 euro?? W LG mówili że około 600PLN z oprogramowaniem. A wersja mobilna jest na palmtopy, i tez potrzebne oprogramowanie oraz adapter Bluetooth. kondzio85 napisał(a):cgadza sie. jak kolega mi zalatwi te kable po 10 euro to biore hurtempopeye napisał(a):sam kabel kosztuje okolo 10 euro. mozna go podlaczyc do laptopa z oprogramowaniem lg ,wersja postawowa jest ponoc do sciagniecia z netu za darmo a wersja bogatsza trzeba kupic. mozna tez podlaczyc modul bluetooth i sciagac dane na komorke na ktorej masz windows mobile systemGdzie widziałeś ten kabel LGMV za 10 euro?? W LG mówili że około 600PLN z oprogramowaniem. A wersja mobilna jest na palmtopy, i tez potrzebne oprogramowanie oraz adapter Bluetooth.
Sorry miało być 100 euro
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-07-21, 17:06:24 przez popeye.)
a widziałem że Wienkra miala promocje i dawala ten kabel za zamowienie za jakoms okreslona kwote .jak komorka ma windows mobile to dziala jak palmtop ![]() pozdrawiam
Ma ktoś taki kabel? Gdzie się go wpina j.wew czy zew.? Co odczytuje? Do wszystkich modeli pasuje?
NO
bxz napisał(a):Ma ktoś taki kabel? Gdzie się go wpina j.wew czy zew.? Co odczytuje? Do wszystkich modeli pasuje? Do jednostki zewnetrznej.Nie pasuje do starszych inverterów i mniejszych jednostek. Na plycie głownej jest zdlacze do podlaczenia,sa ich dwa rodzaje. Pozdrawiam
A coś więcej... macie jakieś materiały żeby o tym poczytać?
Co poza błędami można odczytać?
NO
wszystko: temperatury, ciśnienia, częstotliwości sprężarek i wentylatorów, roztwarcie zaworów. możesz też nagrywać prace klimy i odtwarzać kiedy chcesz
TRYFIDY napisał(a):wszystko: temperatury, ciśnienia, częstotliwości sprężarek i wentylatorów, roztwarcie zaworów. możesz też nagrywać prace klimy i odtwarzać kiedy chceszi niektore parametry pracy korygowac np predkosc wentylatorow popeye napisał(a):o tym nie słyszałem, jedyne co można zrobić oprócz odczytów to w lgmv włączać lub wyłączać j.w.TRYFIDY napisał(a):wszystko: temperatury, ciśnienia, częstotliwości sprężarek i wentylatorów, roztwarcie zaworów. możesz też nagrywać prace klimy i odtwarzać kiedy chceszi niektore parametry pracy korygowac np predkosc wentylatorow
Tego nie sprawdzalem ale tak mowil prowadzacy szkolenie LG we Wrocławiu. Może w nowszej wersji oprogramowania ?
Ogólnie jest to ciekawe narzedzie ale bez podstaw chłodnictwa nikomu niepotrzebne ![]() Pozdrawiam
prawda jest taka ze jezeli nie kupisz pelnego programu to nic nie zrobisz procz obserwacji i zapisu parametrow pracy. mam ten kabel i program i moim zdaniem nie nadaje sie do niczego oprocz systemow multi v czyli vrf. nie ma sensu ganiac z komputerem po dachu do pojedynczego splita bo cala diagnoza masz na zasadzie 1-1 i tyle
bartekw napisał(a):nie slyszalem o niczym takim. w lg masz takie cos jak serwis sms. wysylasz ska z bledem a przychodzi ci jego oznaczenie. program masz na komputer i jest za darmo. ale kabel do niego juz troche kosztuje....a niedawno kolega pisal co innego
Co za czujnosc!
![]() Podziwiam! Swoja droga to niedlugo bedziemy diagnozowac klimy z domku z fotelika,laptopik na kolankach i zimny browarek! ))
miezala5 napisał(a):Co za czujnosc!ja nie mialbym nic przeciwko a w sumie tylko modul GSM i jest imprezka
kto mówi o kompie? palmptop kosztuje teraz grosze. A może to wygoda
I bez zbędnego podłączania węży znamy ciśnienie... przegrzanie można policzyć... I jak masz awarię czy nie łatwiej znaleźć przyczynę? Jest zasadnicze pytanie: ile kosztuje program i kabel rząd wielkości jakby ktoś podał
NO
bxz napisał(a):kto mówi o kompie? palmptop kosztuje teraz grosze. A może to wygodana priva wyslalem Ci wiadomosc.kabel kosztuje okolo 100 euro
Może któryś z kolegów zamieści fotka na żywo tego magicznego kabla ;p
popeye napisał(a):tzn???bartekw napisał(a):nie slyszalem o niczym takim. w lg masz takie cos jak serwis sms. wysylasz ska z bledem a przychodzi ci jego oznaczenie. program masz na komputer i jest za darmo. ale kabel do niego juz troche kosztuje....a niedawno kolega pisal co innego popeye napisał(a):ha no wlasnie jedna z opcji tego programu jest mozliwosc pomiarow i drobnych korekt z odleglosci za pomoca internetumiezala5 napisał(a):Co za czujnosc!ja nie mialbym nic przeciwko
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
a widziałem że Wienkra miala promocje i dawala ten kabel za zamowienie za jakoms okreslona kwote .