Witam mam pytanie, jaki wpływ ma temperatura na zewnątrz na ciśnienie w klimie? Miałem dzisiaj taką sytuację: temp na zewnątrz 16 stopni, ciśnienie 6,50 bara temp na manometrze -2, temperatura na rurze 4, przegrzanie 2K, na nawiewie około 5 stopni. Czy przy takiej temperaturze na zewnątrz warto jest w ogóle robić przegląd? Czy przy wzroście temp wzrośnie ciśnienie, temp czynnika zmieni się, wtedy przegrzanie będzie ok? Przy tych wartościach przegrzania wygląda, że czynnika jest za dużo ale ciśnienie małe. Samsung AQ18TSBN ON/OFF 5,2kW.
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
ciśnienie a temperatura na zewnątrz
8 Odpowiedzi, 8704 Wyświetleń|
Samsungi reagują bardzo nerwowo na wahania temperatury otoczenia, moim zdaniem mimo pozytywnych pomiarów przy JW powinieneś odszukać drugą część urządzenia i sprawdzić czy przypadkiem JZ nie jest MC QUAY.
A jak liczyłeś to przegrzanie?
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
mg napisał(a):Samsungi reagują bardzo nerwowo na wahania temperatury otoczenia, moim zdaniem mimo pozytywnych pomiarów przy JW powinieneś odszukać drugą część urządzenia i sprawdzić czy przypadkiem JZ nie jest MC QUAY.MG a po co uruchamiać klimatyzator skoro na zewnątrz 16 stopni?
Masz problem w dziedzinie chłodnictwa i kanalizacji?STEFAN BUD ci pomoże.Człowiek orkiestra.Ponoć tynki maszynowe wykonuje gratis.Do administracji to nie jest reklama
Witam
Do Admina. O tym pisałem, chłopak zamknął się w sobie. Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
-2 na manometrze i +4 na rurze - przegrzanie =6 a nie 2
To prawda przegrzanie 6. Będę przy tym urządzeniu w tygodniu jak przygrzeje tak ponad 26 stopni i sprawdzę. Wtedy porównam jaki ma wpływ temp na ciśnienie i wydajność. Napiszę jak się to zmieniło. Przypuszczam, że przegrzanie nie powinno się zmienić tylko temp czynnika i temperatura na rurze.
Witam przy temperaturze 16 stopni na zewnątrz ciśnienie w układzie 6,2 bara a przy temperaturze 26 stopni 7,3 bara, także ciśnienie wzrosło o 1 bar. Przegrzanie i odparowanie podobne wartości.
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY