Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

potrzebne dane sprężarki daikin RC60V1TNRT...

11 Odpowiedzi, 11838 Wyświetleń

wit

2011-07-31, 11:16:24
Top użytkownik
Witam.
potrzebuję jak najwięcej danych -moc/wydajność... zakres zastosowań , ile m3 na godz itp
dla sprężarki:

Daikin Compressor Rotary RC60V1TNRT.

pozdrawiam i dziękuję.
  • Odpowiedz

barbie

2011-07-31, 13:29:01
Top użytkownik
R22 ,230V ,MCA-14,3A ,LRA 57,5 ,RLA-10,38 6,6 kw przy 35 stopniach ,pobór mocy 2,39 kw .
  • Odpowiedz

wit

2011-07-31, 13:36:15
Top użytkownik
dzieki.
  • Odpowiedz

wit

2011-07-31, 20:37:48
Top użytkownik
Barbie -to co podałeś niestety wygląda na dane klimatyzatora a nie samej sprężarki... lub dane jednostki zewnętrznej ...
przy 35 stopniach sugeruje temp powietrza zewnętrznego a 6,6kW to chyba dla jakiegoś kompletu splita daikina -wydajność całości dla jakiś tam znormalizowanych warunków...

ja potrzebuję dane samej sprężarki. wydajność w m3/godz i wydajność kW dla różnych temperatur odparowania przy różnych temp skraplania.

Masz może jakieś dokładniejsze dane dla samej sprężarki?

to nie na podmianę w klimie... buduję pewną maszynę.... wzorując się luźno na maszynie którą widziałem a która była na bazie wspomnianej Daikin Compressor Rotary RC60V1TNRT
potrzebuję DOKŁADNYCH parametrów żeby uwzględnić w moim projekcie jako punkt odniesienia...
  • Odpowiedz

barbie

2011-07-31, 20:45:18
Top użytkownik
dane ściągnęłem z Rosyjskiej strony internetowej .
  • Odpowiedz

barbie

2011-07-31, 20:53:04
Top użytkownik
http://primeclimate.ru/assets/files/inst...Daikin/...
  • Odpowiedz

wit

2011-07-31, 20:54:47
Top użytkownik
i tak dzięki -choć przydałoby się więcej danych. niedziela -troszkę czasu -to siedzę przy necie i szukam... szukam...
ech beznadzieja... chyba dane tej sprężarki są bardziej tajne niż dokumentacja czołgu t34... lub niż dane lotniska w smoleńsku...
  • Odpowiedz

barbie

2011-07-31, 20:58:12
Top użytkownik
na tej stronie jest tabela z wydajnościami -instrukcja klimatyzatora ma 20 stron .
  • Odpowiedz

wit

2011-07-31, 21:05:38
Top użytkownik
to chyba widziałem tą samą stronę... niestety wydajności podają dla całej klimy w zależności od temperatur powietrza...

wiec dane są zależne od parownika/skraplacza.

potrzebuję określić jak się ma procentowo wydajność sprężarki danfoss sc18cl do Daikin RC60V1TNRT
dla różnych temperatur odparowania...
  • Odpowiedz

barbie

2011-07-31, 21:08:22
Top użytkownik
sc18cl jest niskotemperaturowy .
  • Odpowiedz

wit

2011-07-31, 22:26:29
Top użytkownik
według danych technicznych typowo jest do -5*C -wiec nisko-średnio temperaturowy.
pod warunkiem niskiej temp skraplania poradzi sobie spoko i +5*C.
a zależnie od gazu... na R22 może i wyżej chodzić... zwłaszcza jeśli to praca dorywcza...

kiedyś gdzieś widziałem nawet dane techniczne do odparowania +10*C

ale u mnie typowo będzie chodzić około zera -a w określonym trybie na -25*C

daikin którego danych szukam -niby klimatyzacyjny -na wysokie odparowanie -a w urządzeniu które widziałem prawdopodobnie okresowo pracował i na niskich temperaturach... właśnie około -25*C.

w zasadzie... obie sprężarki w pewnych zakresach urządzenia wyjdą poza kopertę...
i obie powinny spoko to wytrzymać.
pozostaje kwestia porównania wydajności w identycznych warunkach... np dla parowanie/ skraplanie -5*C/+20*C
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa