Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

TOSHIBA MODULAR MULTI - problem z brakiem chłodzenia

3 Odpowiedzi, 3606 Wyświetleń

Bobek

2011-08-01, 17:44:48
Użytkownik
Witam.

Mam pytanie, kto ma dostęp do DTR-ki z TOSHIBY? Mam na stacji benzynowej układ MODULAR MULTI - agregat MM-A0280HT, podłączone do niego są dwie kasety i COOLER, czyli 2 chłodnice w chłodni z napojami. Bardzo popularne układy swego czasu na BP jak się nie mylę, teraz jest to inna stacja. Układ jest na R407C.
Po przyjeździe na obiekt wszystko stało, nic nie chodziło, na pilotach ściennych nie było żadnego błędu. Na płycie głównej w agregacie był komunikat: U.I-- (albo U.1--).
Po resecie i próbach uruchomienia pokazały się jeszcze dwa komunikaty: U.IId (U.11d) i U.I95 (U.195)
Sprężarka stoi, nic nie chce startnąć, czasami załącza się wentylator w skraplaczu, ale sprężarka nic. Ciśnienie statyczne jest, presostaty nie trzymają, ogólnie posprawdzałem czy nie ma gdzieś przerw, zimnych lutów...
Nie znam w ogóle TOSHIBY, pomoże ktoś?
  • Odpowiedz

tommatiz

2011-08-01, 18:00:11
Moderator
Witam. Układ dość prosty ale lepiej jak odczytasz kody błędu z pilota ale musisz wejść w ustawienia serwisowe i dopiero zrobisz odczyt. Wysłałem mail z DTR i kodami błędu wiec miłej zabawy Smile a jak już odczytasz to daj znać. Pzdr
  • Odpowiedz

Bobek

2011-08-01, 18:59:50
Użytkownik
No to mam fajny wieczór... Chyba rozłożę to sobie na dwie raty, resztę doczytam jutro Wink
Dzięki Big Grin
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa