Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

klimatyzacja split niechce grzać

4 Odpowiedzi, 3665 Wyświetleń

Goldi

2008-02-25, 20:02:26
Nowy użytkownik
Witam, chciałbym na początku przedstawić się więc montuje klimy już od dawna różnego rodzaju lecz dzisiejsza sytuacja namówiła mnie do zalogowania się na forum przyznaje się że nigdy nie korzystałem no ale myślę że ktoś mi pomoże podpowie. Do rzeczy znajomy poprosił mnie o zamontowanie u siebie używanego splita którego sam kupił, więc co zakładamy dodam jeszcze że takich nie montowałem jeszcze. jednostka wewn. to elektra tak pisze na niej a zaś zewnętrzna airwell rozumiem to, problem jest w tym że ładnie chłodzi a grzać nie chce, tzn na grzaniu sprężarka nie może wystartować startuje i wyłącza się już póżno było więc dałem spokój no ale jutro coś trzeba zrobić no i za bardzo nie wiem co to za przyczyna. Wdzięczny byłbym za podpowiedż
  • Odpowiedz

senior

2008-02-25, 20:08:25
Zaawansowany użytkownik
ilość terminali w jednostkach jest taka sama?? może jest po prostu uszkodzona skoro używana?? może zawór trójdrogowy się nie otwiera?? masz reset automatyczny czy ręczny?odczekałeś ok 3 minut?
  • Odpowiedz

Goldi

2008-02-25, 20:43:00
Nowy użytkownik
Odczekałem z tym zaworem to może być to ponieważ po starcie sprężarki słychać ciężką pracę i się wyłączy praca jest przez kilka sekund więc sam nie wiem a z restartem nie patrzyłem myślisz że może pomóc znajomy pytał czy sie opłaca no wtedy mówiłem że jak pracuje tzn chłodzi to dobrze to było w zeszłym sezonie no a teraz mi głupio wtedy nie miałem czasu żeby sprawdzić no i żałuje, może coś komuś przyjdzie na myśl.
  • Odpowiedz

gorol

2008-02-26, 07:19:40
Nowy użytkownik
Jaki czynnik -
Jaka moc chłodnicza -
Jakie ciśnienie osiąga gdy się wyłącza podczas grzania -
Jaki jest pobór prądu przez sprężarkę -
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa