Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Czy opłaca się zagłębiać w Urządzenia Chłodnicze i Klimatyzacyjne

3 Odpowiedzi, 3331 Wyświetleń

boy

2011-07-26, 20:54:14
Nowy użytkownik
Jako student mam jeszcze możliwość kształcenia w odpowiednim kierunku.

Jestem na specjalności Urządzenia Chłodnicze i Klimatyzacyjne na kierunku MEchanika i Budowa Maszyn.

Tu chciałbym się spytać ludzi będących w branży czy opłaca się wgłębiać w ten kierunek. Narazie wszystko co tu czytam jako niezalogowany użytkownik j ogólnie z zagadnieniami wentylacji, chłodnictwa bardzo mnie ciekawi.
Jako drugi kierunek chciałbym studiować budownictwo, żeby otrzymać odrazu uprawnienia do budowania całych instalacji wentylacyjnych.

Z drugiej strony jeszcze mogę iść w kierunek Instalacji, Aparatury Przemysłowej albo Mechatroniki co mnie mniej pociąga, ale dałbym rady....

No i teraz najbardziej ciekawią mnie możliwość rozwoju w Polsce klimatyzacji, czy rynek prężnie się rozwija? W gazecie wyborczej widziałem artykuł, że jest bum na to. Czy jako osoby mający dotyczenia z tym zauważacie to? Jeszcze liczę się z możliwością, wyjechania za granicę, najbardziej odpowiadałyby mi kraje niemiecko języczne, choć z anglo też dałbym radę.

Czy po jakiś 5-7 latach w pracie w zawodzie można liczyć na zarobki 5000+?
  • Odpowiedz

eryk_wiking

2011-07-26, 22:44:13
Zaawansowany użytkownik
To jak z poderwaniem ładnej dziewczyny Wink
Nazasuwasz się, namęczysz, nakombinujesz, ale jak się uda to masz satysfakcję Wink
Co do zarobków to jak jesteś dobry, z papierami, w odpowiednim miejscu to 5k+ jest możliwe.
A na zachodzie opiekunka do osób starszych ma 1,8k? na miesiąc, więc skoro nic cię tu nie trzyma Smile
  • Odpowiedz

llort

2011-08-13, 22:03:59
Zaawansowany użytkownik
boy napisał(a):Jako student mam jeszcze możliwość kształcenia w odpowiednim kierunku.

Jestem na specjalności Urządzenia Chłodnicze i Klimatyzacyjne na kierunku MEchanika i Budowa Maszyn.

Tu chciałbym się spytać ludzi będących w branży czy opłaca się wgłębiać w ten kierunek. Narazie wszystko co tu czytam jako niezalogowany użytkownik j ogólnie z zagadnieniami wentylacji, chłodnictwa bardzo mnie ciekawi.
Jako drugi kierunek chciałbym studiować budownictwo, żeby otrzymać odrazu uprawnienia do budowania całych instalacji wentylacyjnych.

Z drugiej strony jeszcze mogę iść w kierunek Instalacji, Aparatury Przemysłowej albo Mechatroniki co mnie mniej pociąga, ale dałbym rady....

No i teraz najbardziej ciekawią mnie możliwość rozwoju w Polsce klimatyzacji, czy rynek prężnie się rozwija? W gazecie wyborczej widziałem artykuł, że jest bum na to. Czy jako osoby mający dotyczenia z tym zauważacie to? Jeszcze liczę się z możliwością, wyjechania za granicę, najbardziej odpowiadałyby mi kraje niemiecko języczne, choć z anglo też dałbym radę.

Czy po jakiś 5-7 latach w pracie w zawodzie można liczyć na zarobki 5000+?
A jak myślisz?Moim zdaniem jak wyjedziesz to będzie 5000 plus twój brak
Masz problem w dziedzinie chłodnictwa i kanalizacji?STEFAN BUD ci pomoże.Człowiek orkiestra.Ponoć tynki maszynowe wykonuje gratis.Do administracji to nie jest reklama
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa