generalnie jeżeli obudować to cuś obudową z gruba izolacją to otrzymasz kalorymetr.Kalorymetr to pojęcie ogólne, ma wiele odmian i setki rozwiązań konstrukcyjnych. Moje rozwiązanie jest na moje potrzeby wystarczająco dokładne.
.
|
generalnie jeżeli obudować to cuś obudową z gruba izolacją to otrzymasz kalorymetr.Kalorymetr to pojęcie ogólne, ma wiele odmian i setki rozwiązań konstrukcyjnych. Moje rozwiązanie jest na moje potrzeby wystarczająco dokładne.
.
Najważniejsze że ktoś się bawi w coś i ma doświadczenia i wnioski.Czasami warto sprawdzić producenta co oferuje.szkoda że takich potrafiących coraz mniej
Masz problem w dziedzinie chłodnictwa i kanalizacji?STEFAN BUD ci pomoże.Człowiek orkiestra.Ponoć tynki maszynowe wykonuje gratis.Do administracji to nie jest reklama
Robiłem to podobnie tylko przy chłodzeniu bo chciałem sprawdzić czy faktycznie tyle klima ma , nawet prosty program kiedyś napisałem żeby sobie z grubsza to zmierzyć.
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
llort napisał(a):Shitashii napisał(a):Grzanie w zimie DO -15.Zatem hipotetyczna klima grzeje oszczędnie DO pewnego stopnia.llort napisał(a):Nie od tylko doJednak OD. To jeśli grzeje DO -15, to ja się pytam OD ilu grzeje? Bo mi się wydaje, że niezależnie czy zima czy lato, to grzeje np od -15 do +25*C.
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
Witam
Wracając do meritum.....czy ta klima się wyłączy po alarmie i czy ma te grzałkę,,,,czy nieee??? Pozdrawiam Shitashii napisał(a):Producent podaje do -15 TZ w funkcji grzania.Po co grać skoro w naturze + 25?llort napisał(a):Shitashii napisał(a):Jednak OD.Grzanie w zimie DO -15.Zatem hipotetyczna klima grzeje oszczędnie DO pewnego stopnia.
Masz problem w dziedzinie chłodnictwa i kanalizacji?STEFAN BUD ci pomoże.Człowiek orkiestra.Ponoć tynki maszynowe wykonuje gratis.Do administracji to nie jest reklama
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-08-19, 17:43:06 przez llort.)
Producent podaje OD ! Ile mam Ci tłumaczyć?
Po co grzać? Bo może ktoś potrzebuje 30*C ? understood?
Shitashii napisał(a):Producent podaje OD ! Ile mam Ci tłumaczyć?Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
Jak grochem o ścianę....
http://www.saunierduval.pl/stepone/data/...d-i-pl.pdf Niech stracę kolejne 20.Skala termometru ma zero i plus i minusTVP1- 2 i inne stacje zatrudniając ludzi METEOROLOGÓW którzy twierdzą i przepowiadają że mróz jutro będzie sięgał do - 15-stu stopni c .Zazwyczaj nie są tacy dokladni ci idioci i twierdzą że jutro temperatura będzie w granicach od -10 do -15.Nieuki matematyczne?Są rachunki minusowe i dodatnie.W grzaniu przy TZ do 43.43 i -15 są danymi zakresu krytycznego do odnoszącego się do danej funkcji klimatyzatora.Zakres pracy tego urządzenia mierzymy od do.Czyli58stopni w funkcji grzania lub chłodzenia.Grzejemy do -15TZ.chłodzimy do43TZ
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-08-19, 19:09:46 przez llort.)
sprzeczacie się o takie pierdoły... czyż Ty nie lortt masz w opisie, że to nie forum polonistyczne? dajcie sobie spokój...
.
Marcin pierdoła czasami jest powodem naprawy.
ok, ale czy powiesz "od x do y" czy "od y do x" to i tak każdy wie o co chodzi, dlatego do mnie to taka pierdółka
proszę was, obydwoje wiecie o o chodzi i zgadzacie sie z meritum sprawy, dlatego po co ciągnąć taką kłótnię? Dajcie sobie po mordzie i odpuście...
.
A wracając do meritum sprawy to po cholerę komuś to wiedzieć, czy klima ma grzałkę karteru czy nie? Jeżeli nie można dowiedzieć się tego od producenta to należy założyć, że jej nie ma i finito. Grzałka kosztuje 70zł + 40zł termostat do niej. Zero ingerencji w oryginalny układ, podpinasz pod L i na N termostat i koniec... ludzie, nie róbice z igły widły, temat się ciągnie kupę czasu... a sprawa prosta jak konstrukcja cepa
![]() Pozdrawiam wszystkich
.
Ok, kończymy, ale chcę przekonać tego Illoraza, że przeważnie, zazwyczaj, zwyczajowo i często prawidłowo podajemy zakresy od wartości mniejszej (tu -15) do wartości większej (tu +24).
A meteorologów źle słuchasz lub nie rozumiesz. Podają wartość mrozu (czyli de facto poniżej zera *C) już jakoby wartość bezwzględną, stąd mówią że "mróz będzie od -10 we Wrocku do -18 w Suwałkach Dobra, już luz. Ale u nas i tak tematy rzadko przekraczają 3 strony....
zwykle trzeba doprowadzić dodatkowy przewód zasilający---grzałka pracująca razem ze sprężarką nic nie daje .
Czyli zakresod -10 we Wrocku do -18 w Suwałkach :|
llort napisał(a):Czyli zakresy są od -10 we Wrocku do -18 w Suwałkach :|Jednej pani we Wrocku zimą grzeje do -10 bo np .zwykła.Pani w suwałkach zainwestowała w DC i grzeje do -18 a nie od minus 18
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-08-19, 19:45:40 przez llort.)
llort napisał(a):.Po co pani w suwałkach grzać od minus 18 skoro i tak dawno temu zamarzłallort napisał(a):Czyli zakresy są od -10 we Wrocku do -18 w Suwałkach :|Jednej pani we Wrocku zimą grzeje do -10 bo np .zwykła.Pani w suwałkach zainwestowała w DC i grzeje do -18 a nie od minus 18
llort napisał(a):Po co w taki sposób sobie odpisywać (zamiast edytować pierwszy post)? Żeby nabijać posty.llort napisał(a):.Po co pani w suwałkach grzać od minus 18 skoro i tak dawno temu zamarzłallort napisał(a):Czyli zakresy są od -10 we Wrocku do -18 w Suwałkach :|Jednej pani we Wrocku zimą grzeje do -10 bo np .zwykła.Pani w suwałkach zainwestowała w DC i grzeje do -18 a nie od minus 18 Dobra, grzeją od- lub do- jakiejś temperatury, zależy czy ona (ta temperatura) spada czy rośnie.
llort napisał(a):.......................................A co miałem edytować?
Pierwszy z tych trzech cytowanych w moim poście. Głupi jesteś czy udajesz?
llort napisał(a):Dtr? dział DTR to też reklama.Jedno drugiemu przeczy.Regulamin forum i ten dział.llort napisał(a):.......................................A co miałem edytować?
|