witam jakiś czas temu w jednej jednostce wewnętrznej Mitsubishi system multi model jednostki PLFY-P20VCM?E zawór po uruchomieniu otwierał się i zaraz zamykał i więcej się nie otworzył. w momencie uruchomienia funkcji grzania na maxa i przełączeniu spowrotem na chłodzenie na chwile się otworzył i ponownie zamknął.
Z racji że w pomieszczeniu obok jest ten sam model podłączony do tej samej jednostki zew. to wykonałem test i podłączyłem sterowanie zaworu do jednostki któa pracuje poprawnie i pracował poprawnie. Wymiana płyty sterowniczej w jednostce wew. nie przyniosła rónież poprawy - co może być jeszcze przyczyną przychodzi mi na myśl czujnik temperatury ale nie mam pojęcia czy to pomoże??
Z racji że w pomieszczeniu obok jest ten sam model podłączony do tej samej jednostki zew. to wykonałem test i podłączyłem sterowanie zaworu do jednostki któa pracuje poprawnie i pracował poprawnie. Wymiana płyty sterowniczej w jednostce wew. nie przyniosła rónież poprawy - co może być jeszcze przyczyną przychodzi mi na myśl czujnik temperatury ale nie mam pojęcia czy to pomoże??
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY