Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

[Thermo King] V-200 - wyskakuje błąd

9 Odpowiedzi, 18705 Wyświetleń

sylwo997

2011-08-23, 12:36:29
Nowy użytkownik
Witam i pozdrawiam wszystkich
Do tej pory tylko czytałem forum ale teraz mam problem
jestem tu prawie nowy tak że jak coś zrobiłem źle to przepraszam i poprawcie mnie

Mam agregat V200 w lublinie. Chłodził ale słabo(chłodził do 7 8 stopni i koniec), pojechałem do znanej firmy z Pszczyny. panowie za 230 zł dodali 1 kg czynnika wg wziernika, było ok 20 stopni na zewnątrz.
Teraz jak jest upał i załącze agregat to po chwili jazdy na wyższych obrotach wyłącza sie agregat i na sterowniku oświeca się trójkąt.

Zmierzyłem ciśnienia bo mam dostęp do wszelkiego sprzętu:
na poczatku: ssanie ok ponad 2 bary, tłoczenie ok 19 bar
po chwili na 2500 obrotów: ssanie 1.3 bara , tłoczenie dochodzi do 22 bar, i wyskakuje trójkąt, wyłącza sie sprężarka i na sterowniku po przyciśnięciu środkowego przycisku pisze HP.

Z góry dziękuje za pomoc
i zaznaczam że nie interesuje mnie odpowiedź: ZAJEDŹ DO FACHOWCA, jestem mechanikiem, pojęcie jak to wszystko działa mam, auto moje, moge zepsuć Smile
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-08-23, 12:38:11 przez sylwo997.)
  • Odpowiedz

mariofreezer

2011-08-23, 15:32:12
Użytkownik
V 200 to czynnik 134a zadziałanie presostatu wysokiego cisnienia nastepuje przy cisnieniu 20 bar pierwsze pytanie czy dobijali czynnika czy odessali i napełniali na wagę ja bym spróbował odessac 100-200 gram i patrzec na cisnienia
  • Odpowiedz

radekklimat

2011-08-23, 17:32:28
Moderator
Czy ten agregat to V 200 czy V 200 Max?
Jak nie jestes pewien na jaki gaz chodzi to zczytaj z zaworu rozpreznego i ponawiam pytanie Mario
  • Odpowiedz

sylwo997

2011-08-23, 19:27:49
Nowy użytkownik
Jest to V 200 zwykły bez Max
Czynnik 134a na 100%

Nie odsysali nic.. dobili na wage 1 kg wg wziernika
troche mi sie to dużo wydawało bo różnicy w chłodzeniu prawie żadnej, a jak tak czytam że do tego wchodzi ok 1800g to żeby na połowie gazu chłodziło tak samo to dziwne wg mnie przynajmniej.
  • Odpowiedz

Robert81r

2011-08-23, 20:40:11
Zaawansowany użytkownik
jak masz narzedzia i sie znasz to muszisz dzialac bo szkoda katowac ta sprezarke.
  • Odpowiedz

Thermo

2011-08-27, 13:09:02
Nowy użytkownik
W V200 na 134a powinno być 1,1 kg +-0,1. Jego chłodnicza moc to 2,2kW. Inaczej mówiąc na max 19 metrów sześciennych przy temperaturze na zabudowie 6 a zewnętrznej 30 przy współczynniku izolacji r=0,3. Taki współczynnik jest nie osiągalny w małych pojazdach (zbyt duża procentowo powierzchnia drzwi).

Po napełnieniu urządzenia odpowiednią masą czynnika sprawdź proszę jaką masz różnicę temperatur na parowniku przy obrotach silnika ok 2000. Jak w tej temperaturze którą osiągasz ( 7 stopni) masz deltaT ok 6 stopni to niestety z agregatem jest wszystko ok.
  • Odpowiedz

llort

2011-08-27, 18:52:26
Zaawansowany użytkownik
ThermoMasa czynnika fajny temat Smile
Masz problem w dziedzinie chłodnictwa i kanalizacji?STEFAN BUD ci pomoże.Człowiek orkiestra.Ponoć tynki maszynowe wykonuje gratis.Do administracji to nie jest reklama
  • Odpowiedz

Thermo

2011-08-31, 21:59:11
Nowy użytkownik
Nie rozumiem co Ciebie llort tak rozbawiło. Kilogram jest jednostką masy, która jest jedną z wielkości fizycznych układu SI.
  • Odpowiedz

maxxx24

2016-04-16, 17:26:48
Nowy użytkownik
WITAM.
odświerzam temat.
właśnie kupiłem całą chłodnię(kontener zdjęty z samochodu)z agregatem TK v200.
zestaw będzie pracował przy domu jako chłodnia stacjonarna (zasilanie - prąd siła).
generalnie wszystko chodzi jak powinno.
muszę zmienić histerezę bo obecnie jest 3 stopnie a mi zależy na 2.
poprzedni właściciel twierdzi że całość jest po kompleksowym serwisie.
jednak dmuchając na zimne chciałbym aby jakiś fachowiec zerknął na agregacik i sprawdził co trzeba.
czy na tym forum jest szansa na polecenie mi dobrego fachowca z okolicy?
mieszkam w lesznowoli pod warszawą.
z góry dziękuję za rady i odpowiedzi.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa