mam problem z odprowadzeniem skroplin z kanałowki fujitsu (wysoki sprez) w czasie pracy cała woda gdzies sie zbiera a czesc zostaje w rurach nie zlatujac do kanalizy po wyłaczeniu urzadzenia wszystko leje sie przez tace.
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Problem ze skroplinami w kańałowce fujitsu
27 Odpowiedzi, 26441 Wyświetleń|
musisz zastosować odpowiednio wysoki syfon, gdzieś mam wzór na zbudowanie odpowiedniego syfonu ale nie w domu...
.
Mocno zabrudzony filtr, parownik, tacka skroplin, brak syfonu, źle wypoziomowany,
filtr nowy poziom ok nie moge zrobic syfonu ze wzgledu na brak miejsca
Spróbuj chociaż z dwóch kolanek 45 st. i pamiętaj o odpowietrzniku. Wklej trójnik i dołóż kawałek rurki. Leje Ci się woda z tacy bo prawdopodobnie masz zapowietrzony odpływ...
Powodzonka
Syfon nie musi być przy kanałówce, nawet lepiej będzie jak go dasz niżej ale bez niego będzie się dziać jak się dzieje.
filtr nowy poziom ok nie moge zrobic syfonu ze wzgledu na brak miejsca
ale odpowietrzenie jak już to za syfonem
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-09-06, 20:12:11 przez zuku.)
http://www.aspenpumps.pl/index.php?optio...Itemid=150 a moze da rade ???
odpowietrzenie tez zrobiłem
tą pompką nie spowodujesz że powietrze nie będzie zasysane przez odpływ skroplin.
co proponujecie ????
Cytat:Syfon nie musi być przy kanałówce, nawet lepiej będzie jak go dasz niżej ale bez niego będzie się dziać jak się dzieje. Cytat:ale odpowietrzenie jak już to za syfonemHmm... Ciekawe To co wtedy odpowietrzasz?
jutro sprawdze
dam odp
Sprawdź jeszcze wypoziomowanie, najwyżej skoryguj lekko w stronę odpływu. Kanałówka ma już sama w sobie spadek, ale nigdy nie zaszkodzi jej lekko pomóc
hary811 napisał(a):mam problem z odprowadzeniem skroplin z kanałowki fujitsu (wysoki sprez) w czasie pracy cała woda gdzies sie zbiera a czesc zostaje w rurach nie zlatujac do kanalizy po wyłaczeniu urzadzenia wszystko leje sie przez tace. Cześć Znalazłem fajny artykuł o syfonach w klimatyzacji, wyśle Ci na maila. Rozumiem że masz syfon po stronie tłocznej wentylatora? Rysunki i takie tam wywody: co, jak dlaczego...
A jak za drogie Fujitsu to ja im bach www.gree.szczecin.pl
hary811@interia.pl
ja też chce ^^ bxz@o2.pl
NO
Czesio podeslij mi tez!
mieszala5@wp.pl Dzieki!
Sprawdź dobrze wymiennik. Jak nie jest drożny i nawet w małym stopniu zatkany to będzie wodę do siebie zasysał co w efekcie daje wyciek z tacy skroplin. Rozumiem że filtr wymieniony więc ta klima już jakiś czas działa więc nie skupiałbym się na odwodnieniu. Chyba że ktoś coś przerabiał i nie tak podłączył. Popatrz dobrze na drożność wymiennika!!!. Pzdr
Ja też poproszę.
Masz problem w dziedzinie chłodnictwa i kanalizacji?STEFAN BUD ci pomoże.Człowiek orkiestra.Ponoć tynki maszynowe wykonuje gratis.Do administracji to nie jest reklama
Jak dobrze kojarzę, to w kanałówkach FUJITSU jest najpierw filtr, później wentylator i na samym końcu wymiennik. Pamiętam coś takiego bo miałem problem z serwisem takiej kanałówki. Nie mogłem dojść do chłodnicy...
Wtedy nie będzie zasysał, tylko wydmuchiwał ewentualnie. Ja stawiam na odpływ: Cytat:w czasie pracy cała woda gdzies sie zbiera a czesc zostaje w rurach nie zlatujac do kanalizy po wyłaczeniu urzadzenia wszystko leje sie przez tace
panowie działa pozdrawiam
Ale napisz dlaczego nie dzialalo a dziala!
hary811 napisał(a):panowie działa pozdrawiamZadaniem forum jest niesienie pomocy innym więc jak się udało Tobie rozwiązać problem to będziemy wdzięczni za podzielenie się tą informacją z nami a być może ktoś inny będzie miał podobny problem to będzie wiedział gdzie szukać przyczyny. Pzdr |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY