kibicL napisał w 14 poście:
Podajesz linka do artykułu - wielce odkrywczy dla niektórych a dla nas oczywisty i pełen marketingu - którego nawet dokładnie nie przeczytałeś. Przecież tam jest napisane (dość skrótowo i nie do końca ale..) dlaczego nie możemy przechłodzić cieczy w skraplaczu.
Chłodnictwo jest pełne pozornych paradoksów. Jego zrozumienie jest trudne. Co ci wyraźnie cięzko przychodzi.
Napisałeś:
Więc nie obrażaj innych bezpodstawnie. Najpierw szukaj błędu u siebie. Trochę pokory by się przydało.
Cytat:Moja teoria jest taka.Komora mrożnicza .Skraplacz zasypany śniegiem.Po co regulacja temperatury skraplania?Nie będzie lepiej jak wentylator skraplacza będzie pracować non-stop?Czy układ nię będzie wydajniejszy jeżeli różnica temperatur będzie większa pomiędzy skraplaczem a środowiskiem?Czegoś nie rozumiem.To że nie rozumiesz to widać. Piszesz coś i sam sobie przeczysz. Układ oczywiście będzie wydajniejszy jak będzie większa różnica temperatur - jak urządzenie to wytrzyma. Jest to prawda i takie są zasady termodynamiki. Tylko jak uzyskasz tą większą różnicę temperatur??? Czyżby przechładzając skraplacz wentylatorem??? Jak ciepło ma się wydostać ze skraplacza gdy jego temperatura równa jest temperaturze otoczenia??? Nie ma różnicy temperatur nie ma przepływu ciepła - termodynamika.
Podajesz linka do artykułu - wielce odkrywczy dla niektórych a dla nas oczywisty i pełen marketingu - którego nawet dokładnie nie przeczytałeś. Przecież tam jest napisane (dość skrótowo i nie do końca ale..) dlaczego nie możemy przechłodzić cieczy w skraplaczu.
Chłodnictwo jest pełne pozornych paradoksów. Jego zrozumienie jest trudne. Co ci wyraźnie cięzko przychodzi.
Napisałeś:
Cytat:Co do mojej wiedzy nie tobie ją oceniać.Tu masz pecha. Jak ktoś wypowiada się publicznie, to chcąc czy nie chcąc jest oceniany. Jak sadzę, tobie nie chodzi o brak oceny twojej wiedzy (wg. mnie nikłej), ale o brak złej oceny, która akurat jest prawdziwa.
Więc nie obrażaj innych bezpodstawnie. Najpierw szukaj błędu u siebie. Trochę pokory by się przydało.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY