Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Jak Zaczac ?? Poczatki Mobilnego Serwisu Klimy

36 Odpowiedzi, 39067 Wyświetleń
Wstecz 1 2

byniom

2008-03-25, 19:25:25
Moderator
Polecam zacząć od książki "AUTO PORADNIK KLIMATYZACJA" wydawnictwa auto www.wydauto.com.pl . Wiele może ci pomóc i zaspokoić twoją ciekawość. Pozdrawiam
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
  • Odpowiedz

dv24v

2008-03-29, 00:13:02
Użytkownik
dzieki za pomoc ale już dawno mam ta ksiazke jak i wiele innych lecz nie wszystkie odpowiedzi na moje pytania da sie tam znalezsc; co potrzebuje aby podpiac sie do ukladow w audi(r134a) i czy sa jeszcze jakies inne marki aut ktore maja jakis swoj system i jakich narzedzi potrzebuje do rozlaczania przewodow przykladowo od skraplacza osuszacza czy tez zaworu rozpreznego... co to jest SPRINGLOCK gdzie wystepuje i jakich narzedzi uzywac aby go rozpiac... a poza tym czy moze ktos ma jakies konkretne tabele gdzie sa podane ilosci czynnika oraz gdzie sa umiejscowione zawory serwisowe w roznych autach... interesuje mnie cos typu autodata tylko ze w takiej wersji o klimatyzacji typowa baza danych itp.??
  • Odpowiedz

elektrofrost

2008-03-30, 22:48:58
Użytkownik
teraz wszyscy mechanicy chca naprawiac klimy .nibawem my chłodniarze będziemy naprawiać samochody !!!!!!!!!
  • Odpowiedz

elektrofrost

2008-03-30, 22:52:57
Użytkownik
dodam że baza danych typu data bank znajduje sie w urzadzeniach do serwisowania klim samochodowych cena ok.20000
  • Odpowiedz

dv24v

2008-03-30, 23:34:28
Użytkownik
dzieki bardzo mi pomogles jutro kupie to uradzenie chetnie skorzystam z twoiej pomocy w posredniczeniu abys sobie mogl przyciac z 5 tys. bo w koncu chlodniarza trzeba jakos rozgrzac... ciekawe co bys zrobil jakby niebylo takich urzadzen... takie rady dajesz ze rece opadaja... mechanicy chca bo do klimatyzacji w samochodzie chyba nie beda dzwonic po montera splitow chyba trzeba rozdzielic te dwie kategorie... tak jak blacharstwo lakiernictwo i mechanike... jak mam rozbity samochod i chcac go doprowadzic do stanu sprawnosci to sam nie moge naprawic ukladu i go uzupelnic??
  • Odpowiedz

llort

2011-06-27, 21:04:26
Zaawansowany użytkownik
dv24v napisał(a):i jeszcze jedno pytanie do czego moze przydac mi sie azot z tego co wyczytalem to do przedmuchania ukaldu lub tez sprawdzenia szczelnosci ale kiedy go wprowadzam po prozni czy bezznaczenia i gdy go spowrotem sciagam to czy nadal zachowuje swoje wlasciwosci?? i inna rzecz skad wziasc jakies tabele ile czynnika wchodzi do ukladu w samochodzie jaki olej i jakie maja byc wskazania cisnieniowe na zegarach??
Do samo degredacji?
Masz problem w dziedzinie chłodnictwa i kanalizacji?STEFAN BUD ci pomoże.Człowiek orkiestra.Ponoć tynki maszynowe wykonuje gratis.Do administracji to nie jest reklama
  • Odpowiedz

llort

2011-06-27, 21:26:06
Zaawansowany użytkownik
Niech każdy robi to w jakiej dziedzinie zdobył świadectwo a polska będzie polską? Sad
Masz problem w dziedzinie chłodnictwa i kanalizacji?STEFAN BUD ci pomoże.Człowiek orkiestra.Ponoć tynki maszynowe wykonuje gratis.Do administracji to nie jest reklama
  • Odpowiedz

wit

2011-06-27, 21:28:39
Top użytkownik
tak czytam czytam.... i zastanawiam się czy to poważnie czy jaja sobie robicie. zwłaszcza dv24v zadający pytania z wiedzą poniżej poziomu przedszkola klimatyzacyjnego -podpucha???
  • Odpowiedz

crocens

2011-06-28, 05:11:33
Top użytkownik
llort, archeologia to Twoje nowe hobby? Wink
.
  • Odpowiedz

wit

2011-06-28, 07:31:29
Top użytkownik
fakt... a ja nie zauważyłem daty.... wykopaliska.... i podpucha.
  • Odpowiedz

Ghost70

2011-06-28, 18:06:30
Użytkownik
Ilort, chyba Ci kiepsko idzie w szczycie sezonu jak masz jeszcze siłę w nocy wykopaliska robić.
No chyba, że się RedBull'a opiłeś i ciągniesz na dopalaczach Wink
To prawda, że ostatnio na forum posucha więc wrzuć jakiś NOWY temat, to pogadamy.
Byleby pomysł wyszedł od ciebie a nie znów z neolitu Cool
  • Odpowiedz
Wstecz 1 2

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa