Witam mam pytanie, zaczal sie sezon i zdecydowalem sie na montowanie innego sprzetu niz daikin lub fujitsu, klient chce abym mu zamontowal jakis sprzet z marketu, jak to jest z gwarancja ja mu podbijam montaz i w razie czego to on udaje sie do miejsca gdzie kupil klime? czy ja musze sie z tym bujać?
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
jak jest z gwarancja
19 Odpowiedzi, 18446 Wyświetleń|
a jak padnie sprezarka? to mu powiem zeby sobie kupil? hehe chyba by facet oszalal
ale mysle ze jak zaloze galanza to rok pochodzi bo na tyle niby jest gwarancja,
najlepiej przekonaj klienta i wcisnij mu sprawdzone marke
bo pozniej mozesz miec z tego same problemy...
Chyba że zamontuje i nic w kartę nie wpisze a weźmie tylko za montaż i klienta uświadomi że bierze odpowiedzialność tylko za to że zamontował ze sztuką.
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
ludzie kupują w marketach,po rozpakowaniu klimy nic o gwarancji, produkt firmy co robi garnki i odkurzacze. Dzwoni i pyta o montaż słyszy cenę od 850 netto (jak przez ścianę) i mu uszy więdną. Gwarancja to temat nie dograny czeski film ani producent ani sklep (kupił niech się martwi)
Miałem ostatnio taki przypadek trzy dni straciłem na dograniu tych spraw i niepodjąłem się (a próbowałem bo mnie kumpel wrobił impani była fajna )
po prostu powiedz mu że nie bierzesz odpowiedzialności za jakość urządzeń.
Ale jeśli pójdzie od razu to pochodzi kilka lat spokojnie zrób tylko dobrze montaż pozdro
na montaz z gwarancją można tylko zaprosić autoryzowany serwis np Arconet. Wiem o co chodzi z tą tanią sztuczka marketową, tak jak zawsze- okazje są najdroższe
moj investor zgrzał sie na galanza 3,5 kw w sumie cena za ten sprzet to 900 zlotych wiec czego sie mozna spodziewac.... temat gwarancji to widze temat rzeka...
A kto z was należy do tej sieci Arconet ?
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
Tego sie nie dowiesz wszyscy maja zakaz klapania na lewo i prawo ! Maja swoje forum tam mozna karmic trola na forum ...
czy galanz przetrzyma jeden sezon? na tyle ma gwarancje....
ja nie należę, ale jak coś chcesz konkretnego to napisz do mnie. Miałem zamiar współpracować z nimi i trochę wiem
witam jestem nowy z opolskiego i chciałbym pociągnąć wątek z gwarancją
np.markowych urządzeń powiedzmy FUJITSU
tzn:montuję klime ,po 5 miesiącach pada sprężarka ,więc jadę wymontowuje i wysyłam . Przychodzi nowa ,więc znów jadę do klienta,montuje i....kto za to zapłaci skoro na gwarancji ??
-CZY KTO MI TO WYJAśNI
galanz nie jest taki zły namontowałem ich troche bo wiadomo klienci maja roznej grobosci portwele i poki co nie miałem zadnej reklamacji natomiast sprzedawca z wawy nie robi zadnych problemow jezeli chodzi o gwarancje natomiast towar z marketu musi byc zamontowany przez serwis wskazany przez market bo to jeden z warunkow gwarancji w innym przypadku tej gwarancji poprostu nie ma chyba ze to klima przenosna
PYTAM BO NIGDY W SERWIS SIE NIE PCHAłEM A TERAZ CHCIAłBYM SPRóBOWAć
WIęC PROSZE O RADY
zdecydowalem sie montowac tylko daikiny jednak mam taniego dostawce daikin prestige 3,5 inverter z pompa ciepla za 2300
)))) wiec czego chciec wiecej ururu sarara w podobnej cenie........ zwykla siesta za 1700 3,5 z pompa ciepla jak ktos ma na klime to ma zeby dolozyc pare groszy i miec super klime
może dałbyś namiary na tego taniego dostawcę?
ja ZAWSZE w takich sytuacjach z tyłu faktury dopisuję 'gwarancja obejmuje tylko wykonaną instalację, urządzenie .................... dostarczone przez zamawiającego nie podlega gwarancji, wszelkie prace związane z ww urządzeniem będą oddzielnie rozliczane.'
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-12-07, 08:42:40 przez cool-went.)
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY