Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

wycena prac

13 Odpowiedzi, 10297 Wyświetleń

PB_KS

2012-01-06, 20:11:22
Nowy użytkownik
witam.potrzebuje pomocy przy wycenie pewnych prac zwiazanych z klimatyzacja. pozdrawiam wszytskich
  • Odpowiedz

adamdud

2012-01-06, 21:10:27
Użytkownik
PB_KS napisał(a):witam.potrzebuje pomocy przy wycenie pewnych prac zwiazanych z klimatyzacja. pozdrawiam wszytskich
Jakich prac. To bardzo ogólne zapytanie
  • Odpowiedz

jacek 64

2012-01-06, 23:16:34
Zaawansowany użytkownik
"Pewne prace związane z klimatyzacją " :

1. Dojazd do klienta
2. Rozmowa z klientem
3. Przerwa śniadaniowa
4. Przerwa na papierosa
5. Montaż klimatyzacji ( jak wystarczy czasu)
6. Sprzątanie po montażu
7. Powrót od klienta
7. Wypisywanie faktury i podliczanie "pewnych prac związanych z klimatyzacją"
8. Tłumaczenie klientowi - dlaczego tak drogo i dlaczego nie działa Smile

Cięzkie jest życie instalatora klimatyzacji .....Trzeba cały czas dopłacac do interesu .....
  • Odpowiedz

PB_KS

2012-01-07, 10:09:17
Nowy użytkownik
Dokładnie to chodzi o wykonanie przeglądów okresowych- ile mniej wiecej brać kasy. Do tej pory zajmowałem sie raczej sprzedaza i motazem klimatyzacji. mm nadzieje ze uda mi sie tuta uzyskac jakas pomoc.
  • Odpowiedz

kubabaku

2012-01-07, 19:04:38
Zaawansowany użytkownik
PB_KS napisał(a):Dokładnie to chodzi o wykonanie przeglądów okresowych- ile mniej wiecej brać kasy. Do tej pory zajmowałem sie raczej sprzedaza i motazem klimatyzacji. mm nadzieje ze uda mi sie tuta uzyskac jakas pomoc.

nie robiłeś serwisów gwarancyjnych urządzeń które zamontowałeś???
gdzie działasz?...cena zależy również od regionu/miasta
  • Odpowiedz

Bobek

2012-01-09, 18:55:40
Użytkownik
He he he :lol:
Kolejny super fachowiec na naszym kochanym rynku Smile No tak, na szkolenie z zakresu montażu klimatyzacji można pojechać, dostać certyfikat Big Grin i sprzedawać i jakoś montować... Ale jak to słusznie kolega powyżej zapytał, jak można nie wykonywać przynajmniej przeglądów gwarancyjnych??? :/ No tak, na szkoleniach tego nie pokazują, nie ma takich szkoleń... Sad
Dobra starczy już tego wyśmiewania, chociaż przyznam się, że nie potrafię się oprzeć Tongue
  • Odpowiedz

Bobek

2012-01-09, 19:04:37
Użytkownik
Coś mi urwało wiadomość... Sad

Skąd Ty się urwałeś??? Czy Ty w ogóle wiesz co powinno się robić na serwisie? Czytając Twoje składne wypowiedzi raczej nie, bo gdybyś wiedział, to bardzo łatwo byś sobie wyliczył koszty... Najlepiej policz sobie paliwo, dwie fajki (teraz są bardzo drogie) Big Grin i koszt kartki, jeżeli piszesz cokolwiek Tongue Wtedy będziesz miał odpowiedź na swoje pytanie...

Do szanownych kolegów na tym forum, nie odpowiadajcie na tego typu, durne i idiotyczne pytania. Przez takie osoby nasz rynek, to jedno wielkie dno!!!

Pozdrowionka...
  • Odpowiedz

PB_KS

2012-01-09, 19:17:48
Nowy użytkownik
odezwał sie wielki fachowiec i polonista -ladne wypracowanie
  • Odpowiedz

Bobek

2012-01-09, 19:31:40
Użytkownik
Prawda boli co ??? Ile lat siedzisz w branży, ile w ogóle coś robisz?
Nie robiłbyś żenady na forum. Masz pewnie kolegów, którzy siedzą w branży, ich podpytaj. Chyba, że wszyscy działają jak Ty Big Grin
  • Odpowiedz

Rześki LUFT

2012-01-11, 05:55:19
Użytkownik
Bobek napisał(a):Coś mi urwało wiadomość... Sad

Do szanownych kolegów na tym forum, nie odpowiadajcie na tego typu, durne i idiotyczne pytania. Przez takie osoby nasz rynek, to jedno wielkie dno!!!

Pozdrowionka...

Popieram kolegę
  • Odpowiedz

system

2012-01-13, 20:59:40
Nowy użytkownik
PB_KS nie szukaj pomocy na tym forum bo jej nie znajdziesz, jeden mądrzejszy od drugiego, wielcy fachowcy pfff. Pozdrawiam
  • Odpowiedz

Bobek

2012-01-13, 21:49:00
Użytkownik
Znajdzie, przy mądrych i rzeczowych pytaniach i problemach...
A jak Ci go tak żal to podziel się swoją wiedzą i odpowiedz na jego pytanie Wink

Pozdrowionka Wink
  • Odpowiedz

Bogdan_New_Jersey

2012-01-13, 22:55:48
Zaawansowany użytkownik
ok ja bym ci pomógł ale nie ten kraj.
Dobrze ze zaczynasz serwisować. Tylko trzeba sie do tego przyłożyć żebyś nie zaczął działać metodą prób i błędów.

Zadzwoń do paru firm, powiedz ze posiadasz klimatyzacje i szukasz kogoś do przeglądu. Zapytasz ile to mniej więcej kosztuje i już masz odpowiedz.
A pewnie prawdziwy serwisant zada Tobie parę pytań i sie przy okazji czegoś nauczysz.

Powodzenia.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa