Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

7 klimatyzatorków

12 Odpowiedzi, 9307 Wyświetleń

market

2012-01-21, 12:08:08
Nowy użytkownik
Witam po długiej przerwie
Planowałem w zeszłym roku zamontować 14 klimatyzatorów w pomieszczeniach (40m.2),które wynajmuję dla sklepikarzy.
Sfinalizowałem 5 pomieszczeń i nie ukrywam,że dzięki temu forum w atrakcyjnej cenie.
Nie napiszę kto mi sprzedał i zamontował 5 szt 3,5 KW ale teraz chciałbym kolejne 7 kpl.
Proszę o oferty
Pomieszczenia na parterze,krótki montaż przez ścianę
  • Odpowiedz

eryk_wiking

2012-01-21, 14:08:04
Zaawansowany użytkownik
A miejsce montażu mamy zgadnąć ?
  • Odpowiedz

market

2012-01-21, 14:34:43
Nowy użytkownik
Konin
  • Odpowiedz

mateusz13236

2012-01-21, 16:07:35
Nowy użytkownik
odezwij się na pw
  • Odpowiedz

Bobek

2012-01-21, 19:12:06
Użytkownik
Dlaczego nie zadzwonisz do firmy, która montowała Ci ostatnio?
Czyżby coś było nie tak...?!? Big Grin
  • Odpowiedz

eryk_wiking

2012-01-21, 19:25:29
Zaawansowany użytkownik
Poprostu liczy ze powstała kolejna nowa firma, albo inna która ma nóż na gardle i zrobi to jeszcze taniej.
  • Odpowiedz

market

2012-01-21, 19:27:49
Nowy użytkownik
eryk_wiking napisał(a):Poprostu liczy ze powstała kolejna nowa firma, albo inna która ma nóż na gardle i zrobi to jeszcze taniej.

Dokładnie i znalazłem ,nawet kilka.
pozdrawiam
  • Odpowiedz

Bobek

2012-01-21, 19:35:08
Użytkownik
Cena czyni cuda...
Ale co się dziwić, jak już montują hydraulicy, elektrycy i budowlańcy... (bez urazy dla większości)
No to się ciesz kolego, tylko nie pisz, jak coś Ci nie będzie działać, albo będziesz miał problem... Big Grin
  • Odpowiedz

Bobek

2012-01-21, 19:38:10
Użytkownik
Ja jak znajduję jakąś firmę i jestem z nich zadowolony, to daję im kolejne zlecenia. Nie szukam tańszych bo jest takie fajne powiedzenie: "jestem zbyt biedny, żeby oszczędzać"
Zrobisz jak będziesz chciał, ale przytoczę jeszcze jedno powiedzenie: :chytry dwa razy traci", żeby w Twoim przypadku się nie sprawdziło Wink
  • Odpowiedz

eryk_wiking

2012-01-21, 23:57:43
Zaawansowany użytkownik
market napisał(a):
eryk_wiking napisał(a):Poprostu liczy ze powstała kolejna nowa firma, albo inna która ma nóż na gardle i zrobi to jeszcze taniej.

Dokładnie i znalazłem ,nawet kilka.
pozdrawiam

Rozumiem Ciebie, że chcesz coś taniej, ale niestety to tak jak z każdym rodzajem produktu (którym usługi montażowe również są). Mielonką z marketu za 7 zł/kg też się najjesz, ale z jakiś powodów wolisz coś dobrego co kosztuje 4 razy tyle.
Jak ktoś montuje tanio, to:
-nie ma pojęcia albo narzedzi (nie poniósł kosztów zakupu dobrych=drogich gratów) wiec moze leciec po taniosci
-leci jak najszybciej z robotą, jak sie jakaś rurka zagnie (a Ty tego nie dostrzesz nawet sojąc non stop nad nim) to nie bedzie bawił sie w poprawki tylko dalej ogień bo nie ma czasu/kasy na poprawki

Rób jak chcesz, tylko potem nie płacz że coś nie działa, albo że zaraz po gwarancji coś poleciało. Okres gwarancji przelata wiekszość spartolonych montaży, tylko kto bedzie za to płacił ?
  • Odpowiedz

Bock

2012-01-22, 13:03:19
Zaawansowany użytkownik
kolego z marketu pochwal się chociaż za ile Ci zamontowano te 5 wcześniejszych jednostek i jaka to firma(klimatyzacji) że tak tanio i działają.

Pamiętaj że to są tylko urządzenia i bez odpowiedniej obsługi wcześniej czy później się posypią.

pzdr
  • Odpowiedz

Bock

2012-01-22, 22:28:11
Zaawansowany użytkownik
miki121 napisał(a):A czym tak naprawdę się różni split np. McQuay od Fujitsu???
Jeżeli chcę kupić klimę która będzie miała działać przez 2 miechy w roku Smile
Ja pierwszego MQ montowałem w 1998 roku i nadal działaSmile
Pozdrawiam

No niczym się nie różni, nawet produkuje to ta sama fabryka tylko cena jest inna Smile i gwarancja dłuższa <hahaha>
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa