Witam , mam problem chciałem napełnic klimatyzację w audi 1995 r kombi 2,6 benzyna nie mogę znaleść zaworu niskiego ciśnienia do którego mógłbym podłączyć wąż od urządzenia napełniającego , zawór wysokiego ciśnienia umiszczony jest na chłodniczce a niskigo nie mogę znaleść , i czy jest jakaś książka , lub program komputerowy która miał by zdjęcia lub szkice gdzie znajduja się te złącza w poszczególnych modelach samochodów , za odpowiedź z góry dziękuje
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
zawór niskiego ciśnienia
18 Odpowiedzi, 18772 Wyświetleń|
Witam, w audi często spotyka się tylko jedno złącze na skraplaczu. Jeśli chcesz informacji na temat rozmieszczenia zaworów serwisowych to skorzystaj z Auto Daty.
pozdro
w tym audi jest tylko jeden zawór - wys ciś - na skraplaczu
mostkuje w jaki sposob jak to wyglada w praktyce??
jaki model tego audi bo w niektorych modelach koncowka ssaca była umieszczana na kompresorze o tłoczna na skraplaczu
dv24v napisał(a):mostkuje w jaki sposob jak to wyglada w praktyce??Panowie ,są pewne granice przyzwoitości,jeżeli oczywiście zależy nam aby utrzymać jakiś poziom tego forum. pozdrawiam
Że niby co tu jest nieprzyzwoite ??
Mostkuje tzn. pomija się dany element (w tym przypadku presostat) po przez połączenie ze sobą przewodów które on zwiera podczas normalnej pracy.
Takie rzeczy nawet moja żona wie
bodzio napisał(a):Mostkuje tzn. pomija się dany element (w tym przypadku presostat) po przez połączenie ze sobą przewodów które on zwiera podczas normalnej pracy.dv24v ,już wiesz co jest nieprzyzwoite ??
to ze kolega swoja zone molestuje niepotrzebna wiedza
dv24v napisał(a):to ze kolega swoja zone molestuje niepotrzebna wiedzaDuży punkt za poczucie humoru. Tak w zasadzie to chciałbym żeby Ci się udało,jesteś uparty,a to dobrze Pozdrawiam
Staram sie, slyszalem kolego awax ze masz takie tabele ilosci czynnikow w ukladach samochodowych byl bym bardzo wdzieczny za podzielenie sie wiedza
dv24v napisał(a):Staram sie, slyszalem kolego awax ze masz takie tabele ilosci czynnikow w ukladach samochodowych byl bym bardzo wdzieczny za podzielenie sie wiedzaCzy przypadkiem nie tego szukasz? http://www.art-tech.it/work/autolux/listini/Gas.htm
Dokładnie takie same.
W automatach do napęłniania mam trochę uaktualnione,ale dv24v na Twoim miejscu na początek odpuściłbym sobie młodziutkie autka,zwłaszcza,że część z nich wymaga wykasowania usterki w komputerze,a KTSa pewnie nie masz. Pozdrawiam i z pewnością do usłyszenia ![]() ![]()
ja mam wiekszosc po 2000 do naprawy ktsa mam texa vaga itp. wiec z tym nie ma problemu na swoim autku juz wszystkie kombinacje sprawdzalem co i jak sie dzieje gdy cos zrobie inaczej ale u mnie wszystko bylo sprawne i autko tez nie jest starej daty(a6 3.0 tdi 2006) takze pewnie jakos sobie dam rade tylko te dane z tych niektorych tabel mi sie ze soba niepokrywaja co tabela to inne dane wiec szukam jakichs wlasciwych...
No to kolega ma godne wyposażenie i teraz to nie ma się co poddawać tylko dalej zdobywać doświadczenie.
poprzez presostat niskiego ciśnienia w podszybiu mostkujesz presostat
mogę ci napełnić jeśli jesteś z warszawy lub okolic to dojadę
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY