do sklimatyzaowania sa 2 pomieszczenia jedno 40 m okna od strony zachodniej dosyc spore, komputer i maksymalnie 2 osoby pracujace. 2 pomieszczenie 12 m2 bez okna (podobno ma to byc zaplecze ) Co sadziicie o zamontowaniu kasety MDV w wiekszym pomieszczeniu a to 12 metrowe schlodzic tez ta kaseta doprowadzajac kanalem zimne powietrze. 7 kW CZY raczej 10kW lepiej dac??
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
kaseta MDV
22 Odpowiedzi, 19687 Wyświetleń|
sufit podwieszany (karton gips)
7 KW czy 10 KW ?
Ja bym dał 16 KW
nie za duzo?? jakies propozycje w jaki sposob schlodzic to??
Dlaczego?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-01-25, 19:37:10 przez awax.)
Przecież to niewiele drożej,a Klient będzie mógł sprzedawać trochę zimnego powietrza np. sąsiadom jakimś elastycznym kanałem albo w gumowych balonikach. Jeżeli na podstawie danych jakie podał autor ktoś miałby dobierać urządzenia to po co w ogóle jakiekolwiek reguły.Umówmy się :0d 0 do 20m2-2,0KW od 20 do 35 m2 -2,5 KW itd itd. Pikuś Można jeszcze tą kasetę zamontować w sposób,że jeden z wylotów będzie przez ścianę Co do humoru to mam bardzo dobry ,zwłaszcza jak wyobrażę sobie jak to będziemy karani za nieszczelne układy Klientów.Czuję się co najmniej jak w aptece
2 pomieszczenie = 2 klimy.
NO
ta kaseta ma mozliwosc podłaczenia kanalu zeby schlodzic jakies male pomieszcenie. sprawdza sie to jakos w praktyce??
Paweł1983 napisał(a):ta kaseta ma mozliwosc podłaczenia kanalu zeby schlodzic jakies male pomieszcenie. sprawdza sie to jakos w praktyce?? Kolego,ta kaseta ma kanał do częściowego poboru powietrza zewnętrznego. Jaka to kaseta?taka biała?
tak dokładie pisze w katalogu mdv-Z czterech stron obudowy jednostki wewnętrznej zarezerwowane
jest miejsce na wylot powietrza. Umożliwia to przyłączenie kanału doprowadzającego schłodzone powietrze do sąsiadujących niewielkich pomieszczen. wiec mysle ze to nie jest do zasysania chyba ze sie mysle. chyba ze w katalogu jakies glupoty pisza
jest taka opcja, ale to lipa w praktyce: brak sterowania i mały wydatek powietrza.
NO
Niekoniecznie. Nie wiem jak to wygląda w MDV, ale w Mc Quay można tak było robić i działało bardzo fajnie
Jeżeli nie będzie tam zbyt wielkich zysków ciepła to będzie to działać.Fakt, że nie ma za bardzo jak tym sterować, ale nie jest powiedziane, że nie można
Dokładnie
to przerost formy nad treścią IMO...
ile W zbijesz nawiewając powietrze 8 C przez rure fi 100?
NO
nie ja zadałem konkretne pytanie odpowiedz...
gdzie pisze ze to schowek? moze wlasnie tam jest serwer... nie gdybamy przy doborach ;p kto magazynek czy schowek klimatyzuje?!
NO
dalej nie odpowiedziales na moje proste pytanie.
NO
to pomieszcenie 12 metrowe ma byc zapleczem zadna serwerownia. praconicy maja miec tam swoje graty itd i wlasnie klient chce zeby to male pomieszcenie bylo sklimatyzaowane. nie wiedze nic w tym dziwnego.
PB_KS napisał(a):to pomieszcenie 12 metrowe ma byc zapleczem zadna serwerownia. praconicy maja miec tam swoje graty itd i wlasnie klient chce zeby to male pomieszcenie bylo sklimatyzaowane. nie wiedze nic w tym dziwnego. Coś ci się pomieszały wątki kolego. Albo nicki co gorsza. Trudno się nie pomylić operując dziesiątkami kont na forum nie? :/
nic jest ok. poprostu pisalem z kolega co zaczal temat
PB_KS napisał(a):nic jest ok. poprostu pisalem z kolega co zaczal tematA to OK, wszyscy na tym forum tak robią, dlatego jest jakiś ruch. cool PB_KS napisał(a):nic jest ok. poprostu pisalem z kolega co zaczal tematTak, tak, tak.... i jakoś IP bardzo podobne, hm...
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
W szanującym się forum temat wylądowałby co najmniej w koszu ale nie tu.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-01-26, 12:51:49 przez mg.)
Chciałbym zauważyć że przyzwolenie na takie działania jest oznaką całkowitego braku szacunku wobec innych uczciwych użytkowników. Tylko tak dalej i zostanie tylko ten jeden gość co wygenerował setki nicków wrzuca nieżyciowe tematy, a rano na kacu sam sobie odpowiada. Nie tędy droga, nikt głupi nie jest. Szkoda mi Wita, chłopina pisze referaty a ktoś ma dziką satysfakcje że wyprowadził utyranego człowieka w pole. Tylko tak dalej...
Ale skwasił sprawę autor!!! heh
He Who Must Die, Must Die In The Dark, Even If He Sells Candles
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
Jeżeli nie będzie tam zbyt wielkich zysków ciepła to będzie to działać.