Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Daikin ERQ200A7W1P

7 Odpowiedzi, 6428 Wyświetleń

andrewrc

2012-02-03, 17:48:11
Użytkownik
Witam
Urządzenie jak w temacie, chłodząco-grzejące podłączone do centrali wentylacyjnej.
Miga dioda żółta H3P i jest zamrożony cały skraplacz.
Nie mam dokumentacji i nie wiem co to za błąd, i czy jest możliwość regulacji czasów rozmrażania.
Podejrzewam czujnik zamrożenia skraplacza, tylko czy na pewno może coś innego.
Może któryś z kolegów posiada dokumentację i może ją udostępnić.
Z góry dziękuję
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-02-03, 17:55:41 przez andrewrc.)
  • Odpowiedz

majki

2012-02-04, 19:22:31
Użytkownik
Niestety nie znalazłem takiego kodu w żadnej znanej mi dokumentacji. Ale jakby co większośc kodów do Daikin ma programik MobiFaultCodes który działa na telefonie komórkowym. Na www,mfc.serwisy-hvac.pl
  • Odpowiedz

ARGUS

2012-02-06, 09:15:28
Użytkownik
Witaj
dioda H3P (HWL) oznacza awiarię, nie jest określone jaki jest to rodzaj błędu. Jeśli posiadasz sterownik przewodowy w tym układzie to możesz nr błędu określić z tego sterownika, jesli go nie posiadasz to z tego co pamiętam jest możliwość podpięcia go w układ pośredniczący automatyki (EKEQMCB, EKEEXV). Jeśli nie masz takiej możliwości to zostaje ci odgadnięcie błędu po migających diodach w
  • Odpowiedz

ARGUS

2012-02-06, 09:23:16
Użytkownik
"trybie monitorowania", bądź za pomocą service Checkera. Jeśli ci zależy mogę podesłać skany części instrukcji seriwisowej na maila. Pozdrawiam.
  • Odpowiedz

adas

2012-02-06, 13:04:55
Nowy użytkownik
Witam zadzwoń kolego do DAIKINA pomagają na telefon i poprowadzą Cię krok po kroku, mi zdarzyło się . Pomogli
  • Odpowiedz

andrewrc

2012-02-06, 21:27:39
Użytkownik
Witam
Byłem dzisiaj przy klimie i ją częściowo rozmroziłem.
Przy każdym rozruchu inaczej się zachowuję i podejrzewam że układ jest zawilgocony lub jest przyblokowany zawór 4-drogowy bo w pewnym momencie zachował mi się jak zawór rozprężny i całe rury za nim mi zamarzły.
Muszę przekonać klienta do naprawy na wiosnę bo nie mogę usunąć całego lodu z środka. Firma która to montowała założyła jakiś nieoryginalny sterownik i nie pokazuje błędów.
Przy jednym uruchomieniu klima chodziła przez klika minut normalnie ale w pewnym momencie sprężarka zaczęła wpadać w wibracje takie jak w splitach przy ściąganiu czynnika do urządzenia.
Jak jest możliwość ARGUS to prześlij mi tą instrukcję.
  • Odpowiedz

ARGUS

2012-02-09, 08:25:48
Użytkownik
andrewrc, wysłałem ci maila.....doszedł?
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa