Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

idealna firma montażowo-serwisowa

37 Odpowiedzi, 32461 Wyświetleń
Wstecz 1 2

Administrator

2012-02-22, 11:14:55
Administrator
no to mamy pierwsze kryterium:
POLECENIE PRZEZ ZNAJOMEGO
  • Odpowiedz

bxz

2012-02-22, 11:23:24
Zaawansowany użytkownik
Widzisz trudny jestem Smile dopiąłem swego Tongue
Ale bardziej bede sie upieral nad okresleniem fikcyjnych zalozen na temat inwestycji i wymagań Inwestora.
Bez tego to będzie bełkotliwy bełkot Smile
NO
  • Odpowiedz

awax

2012-02-23, 07:59:28
Top użytkownik
No cóż ,mamy pierwsze kryterium i co dalej?
Myślę,że drugie to oczywiście wszechobecny internet i bajerancka stronka www.
Koledzy zabierzcie głos,o co Was pytają???
  • Odpowiedz

Administrator

2012-02-23, 08:56:10
Administrator
wszechobecny internet jest doskonałym źródłem informacji.
ale informacje są różne, a my musimy je weryfikować.
każdy może bez większego problemu wygenerować dobre opinie o sobie i negatywne o konkurencji i należy o tym pamiętać.
pytanie, jakie informacje świadczące o naszym profesjonalnym podejściu do tematu można pokazać, a klient może je zweryfikować.
  • Odpowiedz

awax

2012-02-23, 10:35:23
Top użytkownik
Fakt informacje w internecie trudno zweryfikować.
Członkowie Krajowego Centrum Innowacji Chłodnictwa I Klimatyzacji mogą np. powołać się na
Branżowy Certyfikat Jakości i Klient może dzwoniąc do Centrum zweryfikować informacje o posiadanym
przez niego doświadczeniu.Certyfikaty takie wydawane są bezpłatnie i tylko po przeprowadzeniu rzetelnej weryfikacji.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-02-23, 10:36:00 przez awax.)
  • Odpowiedz

Administrator

2012-02-23, 10:52:08
Administrator
i tu wracamy poniekąd do poruszonego przez bxz tematu działań sponsorowanych ( bez związku z certyfikatem KCICHiK ).

każda instytucja certyfikująca chciałaby przy okazji zrobić jakiś biznes ( niekoniecznie kasę)
jedni kasę za szkolenia, bo to jednak kosztuje
inni zbudowanie relacji z firmami ( klientami)
Awax masz również swoje cele, my także mamy swoje.

Pytanie jest takie: jak wspólnie możemy wspierać firmy, które mają wiedzę i coś im się chce jeszcze robić (rozwijać, szkolić itp.) . Możemy to robić bez kasy, ponieważ niejako jesteśmy do tego zobowiązani. Interes naszych klientów i Partnerów powinien być również naszym interesem. A ich interesem jest odpłatne świadczenie usług.

"idealna firma montażowo-serwisowa" to trochę utopia, ale myślę, że jest to temat wart poruszenia.
a może wypowiedzą się także "klienci z ulicy"?
może uda się znaleźć jakiś pomysł na weryfikację

pozdrawiam
  • Odpowiedz

awax

2012-02-23, 11:19:48
Top użytkownik
I tu jest właśnie problem.
Głos zabiera parę osób ,a reszta jakby się czegoś obawiała.
Oczywiście,że idealna to utopia,wystarczy żeby była dobra ,pod różnymi względami.
Na pytanie jak wspólnie możemy wspierać odpowiem pytaniem:czy ktoś chce tego wsparcia i czy
w zamian sam zgodziłby się coś dać od siebie.
Ja uważam,że wspólnie mamy ogromny potencjał i możemy stworzyć normalny rynek usług serwisowo
instalacyjnych.Zresztą gdybym tak nie uważał to już dawno dałbym sobie spokój z próbami zorganizowania silnej organizacji chłodników.
No cóż ,co do Klientów z ulicy to oni są najbardziej zdezorientowani i uczą się na błędach.U mnie 90% nowych Klientów stanowia Ci,którzy wybrali wcześniej najtaniej i musza za to drogo zapłacić.
  • Odpowiedz

awax

2012-02-23, 11:24:55
Top użytkownik
Tak przy okazji to powiem szczerze,że nie wszystko za komuny było złe.
Niegdyś Cechy Rzemieślnicze i Izby Rzemieślnicze spełniały całkiem dobrze swoje zadania.
Tytuły Czeladnika,czy Mistrza były wykładnikiem prawdziwego profesjonalizmu.
Nie jestem za komuno wróć,ale niektóre ówczesne działania są warte tego.
Myślę,że certyfikacje mają na celu taką weryfikację i wszystko zalezy od tego czy dopilnujemy aby miały one sens,a nie jedynie przynosiły dochody wybranym.
  • Odpowiedz

Shitashii

2012-02-26, 21:54:07
Moderator
Idealna firma montażowo-serwisowa , jak sama nazwa na to wskazuje, powinna mieć zarówno brygadę/y montażowe, jak i serwisowe. Każda brygada powinna mieć komplet narzędzi, żeby nie było sytuacji na montażu/serwisie, że nie mogą czegoś zrobić, bo np jakieś ważne narzędzie zabrała druga ekipa. Śmieszy mnie, jak przyjeżdża firma i pożycza np drabinę (i nie mówię tu o jakiejś wyjątkowo długiej, specyficznej, tylko o choćby zwykłej 6-cio szczeblowej rozkładanej). Różne wypadki losowe się zdarzają, ale pożyczanie sprzętu od zleceniodawcy dyskredytuje taką firmę.
Idealna firma, to też taka, gdzie będą pracowali hobbyści, bo oni dla własnych idei będą dążyli do profesjonalnego wykonania zadań.
I logistyka. Sprawna logistyka, to też ważna cecha. Cokolwiek to znaczy.
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz

Shitashii

2012-03-01, 19:01:06
Moderator
Widząc np adres e-mail tej firmy tutaj: http://www.forum.klimatyzacja.pl/viewtop...09#p61209, to uważam, że poważna firma powinna mieć też swoją domenę internetową (chyba tak to się nazywa).
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-03-01, 19:01:36 przez Shitashii.)
  • Odpowiedz

bxz

2012-03-07, 23:38:11
Zaawansowany użytkownik
[Obrazek: 1330983495_by_bialas0369.jpg]
NO
  • Odpowiedz

barbie

2012-03-10, 19:19:13
Top użytkownik
klimatyzator typu split jest tak zrobiony aby zamontował go przeciętny hydraulik .
  • Odpowiedz
Wstecz 1 2

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa