Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Fujitsu multi-8

5 Odpowiedzi, 9630 Wyświetleń

yaci

2012-03-06, 16:29:58
Nowy użytkownik
Czy któryś z kolegów posiada może instrukcję w j.polskim do uruchomienia systemu klimatyzacji Fujitsu multi-8?
Muszę uruchomić jednostkę zewnętrzną AOYG45LAT8 :/ jestem nowy w tej branży i nie mam pojęcia jak to zrobić.
  • Odpowiedz

Bobek

2012-03-09, 08:35:50
Użytkownik
Jakaś masakra...!!!
I co tutaj więcej napisać... Sad
  • Odpowiedz

byniom

2012-03-09, 09:59:05
Moderator
Tak z ciekawości zapytam że skoro nie masz dokumentacji to co ze świadczeniem gwarancji na to urzadzenie ? . Myślę że prościej i korzystniej dla ciebie będzie załapać się na szkolenie Fujitsu , dostaniesz dokumentacje i jeszcze się dowiesz o urządzeniach tej firmy .
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
  • Odpowiedz

Bobek

2012-03-09, 15:26:02
Użytkownik
Dobra rada - zadzwoń po firmę z okolicy, która ma certyfikat i potrzebną wiedzę do uruchomienia. Gwarancję świadczy firma montażowa, pod warunkiem, że posiada autoryzację z FUJITSU. Nawet jeżeli przyjedzie firma z certyfikatem to gwarancję świadczy monter. Nie znam nikogo o zdrowych zmysłach co podłoży się pod kogoś i za darmo będzie miał później jeździć do urządzeń w przypadku jakiś problemów... Wink

Inna kwestia to taka, że skoro jesteś "nowy w tej branży" to aż boję się zapytać kto to podłączał, jak jest wykonana instalacja, podłączenia kielichowe, okablowanie, odwodnienie... - Ty?!? Jeżeli nie montowałeś ogólnie urządzeń i nie masz doświadczenia to daj sobie spokój. Koszt układu z Fujitsu to nie jest 1000 zł tylko kilkanaście tysięcy... :/
  • Odpowiedz

mentor12

2012-03-10, 20:27:40
Top użytkownik
byniom napisał(a):Tak z ciekawości zapytam że skoro nie masz dokumentacji to co ze świadczeniem gwarancji na to urzadzenie ? . Myślę że prościej i korzystniej dla ciebie będzie załapać się na szkolenie Fujitsu , dostaniesz dokumentacje i jeszcze się dowiesz o urządzeniach tej firmy .
Popieram zapytanie kolegi byniom.Pozdrawiam Kutno Warszawskie Przedmieście.
"Wszelka innowacja nie jest zasługą badań rynkowych ani starannie dobranych grup dyskusyjnych, ale dziełem rozzłoszczonych ludzi."

Tom Peters
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa