Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Spotkanie w Szczecinku

105 Odpowiedzi, 96837 Wyświetleń
1 2 3 4 5 Dalej

awax

2012-03-27, 06:41:23
Top użytkownik
Zapraszam Wszystkich Kolegów na spotkanie branżowe 21 kwietnia do Szczecinka.
Jest to połączone z Walnym Krajowego Centrum Innowacji Chłodnictwa I Klimatyzacji,ale sądzę ,że czasu wystarczy równiez na pogadanie o innych sprawach interesujących większość z nas.
  • Odpowiedz

tommatiz

2012-03-27, 09:14:21
Moderator
Kurcze daleko.
  • Odpowiedz

awax

2012-03-27, 11:32:53
Top użytkownik
Tyle samo co ze Szczecinka do Warszawy
  • Odpowiedz

awax

2012-03-29, 18:52:59
Top użytkownik
dziwna cisza,takie spotkanie to nie egzamin
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2012-03-29, 19:00:04
Top użytkownik
Witam

Może za często jesteś zbyt srogi dla forumowiczów i myślą że na spotkaniu będziesz gryzł Wink

Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
  • Odpowiedz

awax

2012-03-29, 19:03:55
Top użytkownik
Za to będzie okazja się odgryżć
  • Odpowiedz

lukasz6246

2012-03-29, 20:19:53
Nowy użytkownik
Dokładnie czepiasz się konkurencji.Z takim gościem nikt nie chce gadać.Pozdrawiam
  • Odpowiedz

mentor12

2012-03-29, 20:43:44
Top użytkownik
lukasz6246 napisał(a):Dokładnie czepiasz się konkurencji.Z takim gościem nikt nie chce gadać.Pozdrawiam
Czym nazywasz konkurencję.
"Wszelka innowacja nie jest zasługą badań rynkowych ani starannie dobranych grup dyskusyjnych, ale dziełem rozzłoszczonych ludzi."

Tom Peters
  • Odpowiedz

awax

2012-03-30, 04:03:43
Top użytkownik
W tym chyba tkwi problem
Jako prezes KCICHIK nie bardzo wiem o jaką konkurencję Tobie chodzi?
KFCH,COCH,KIGCHIK,PROZON????
Tych organizacji również nie uważam za konkurencję.
Jako awax nie mam powodu traktować kogokolwiek jako konkurencję.
Pozdrawiam i Łukasz gdzie są Twoje posty?
  • Odpowiedz

mentor12

2012-03-30, 19:29:58
Top użytkownik
WIRTUALNY lukasz6246 :
AWAX a gdyby tak u siebie zrobił byś sztuczny tłok?Ale chyba o to nie chodzi. Sad Sad Sad
"Wszelka innowacja nie jest zasługą badań rynkowych ani starannie dobranych grup dyskusyjnych, ale dziełem rozzłoszczonych ludzi."

Tom Peters
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-03-30, 19:36:46 przez mentor12.)
  • Odpowiedz

p.obelix

2012-03-30, 20:10:40
Zaawansowany użytkownik
Kurcze z chęcią bym się spotkał ale te 569km Sad
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy a nic nie działa,
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a nikt nie wie dlaczego.
  • Odpowiedz

lukasz6246

2012-03-31, 08:29:10
Nowy użytkownik
Kolego ty masz sklep a ja sporo nowych części które nawet z wysyłką są tańsze niz twoje w sklepie. Wiec wiele osób kupuje u mnie a jest to jakaś konkurencja. Ja jestem zadowolony i kupujący tez a wiec po co obrażasz mnie na forum jak nie masz pojęcia skąd mam ten towar.Kilka osób kupuje u mnie stale co jakiś czas a forum miało być jedynie dodatkiem lecz gdy zacząłeś obrażać mnie ze jestem złodziejem postanowiłem usunąć posty i skasować konto. Nie pozwolę aby osoby które nie znają mnie i nie mają pojęcia co robię obrażały mnie bez podstanie.
  • Odpowiedz

awax

2012-03-31, 11:35:58
Top użytkownik
p.obelix napisał(a):Kurcze z chęcią bym się spotkał ale te 569km Sad

Myślę,że pomimo odległości może warto?
A propos Białegostoku,czy zajmujesz się większymi urządzeniami?rooftopy itp?
  • Odpowiedz

bxz

2012-03-31, 12:34:30
Zaawansowany użytkownik
awax napisał(a):Jakakolwiek forma sprzedaży bez wystawiania faktury jest przestępstwem.
Cena o połowę niższa nie może być z legalnego zródła.
Ogłoszenia tego typu stawiają administratora w dwuznacznej sytuacji i dziwię się że nikt nie zareagował.
Wystawienie faktury (rachunku) na żądanie kupującego jest OBOWIĄZKIEM.
Moja reakcja jest taka również dlatego ,że kilkanaście lat temu takich wśród moich pracowników znalazło się kilku takich biznesmenów.
Nie wiem czy Koledzy legalnie oferujący np klimatyzatory nazwaliby konkurencją kogoś kto sprzedawałby je za pół ceny bo mu zostały z dużego zlecenia?

i Ty masz sklep? KAŻDY może sprzedać KAŻDEMU i nie musi wystawiać ŻADNEGO RACHUNKU czy FAKTURY. czy wymaga to umowy i wiąże się z podatkiem to już inna kwestia.
JEST DOMNIEMANIE NIEWINNOŚCI w Polsce, więc te oskarżenia są zwykłym oszczerstwem.
To znaczy że nie panowałeś nad materiałem... co nie usprawiedliwia złodziejstwa.
Tak samo oferowane tu klimy, które sam wyczaiłeś że sprzedaje jeden z użytkowników... też z rabatami 50%...
A czy to że sprzedajesz materiał instalatorom z rabatem x%, ale też oferujesz montaż... nie jest konfliktem interesów? z montażem masz te same ceny detaliczne materiału dla klienta? etc.
Zaczynam wątpić w Twoje uczciwe zamiary co do świadectw... może dużo krzyczysz, że drogo i monopol, zeby samemu je moc wydawać...? tak jak związki zawodowe: walczą o najbiedniejszych i ciężko pracujących, sami nic nie robią i kasę tłuką... TAK TO WYGLĄDA JAK SIĘ CZYTA TWOJE WYPOWIEDZI Wszyscy źli tylko Ty jeden uczciwy i za to miesięcznie powina wpływać 5 cyfrowa kwota na Twoje konto...
strasznie pazerny jesteś, za samo to że prowadzisz działalność i się znasz byś chciał kokosy, a tak nie ma...
zanim nastepnym razem kogoś oskarżysz nie mając dowodów pomyśl 2 razy, bo zaczynasz ludzi zniechęcać do forum...
Pozdrawiam
NO
  • Odpowiedz

awax

2012-03-31, 12:48:20
Top użytkownik
bxz,rachunek,faktura lub umowa sprzedaży jest obowiązkiem jeżeli kupujący tego żąda.
Łukasz lub inni mogą sprzedawać za złotówkę ,jeżeli mają taki kaprys ,ale póki co faktura jest świadectwem legalnego pochodzenia towaru.
Co do świadectw to oczywiście,że chcę je wydawać ,mało tego już to robimy tyle,że dla członków KCICHIK bezpłatnie.Dla pozostałych za 25o zł. netto i do tego z fakturą.Co do zarabiania to sprawozdania finansowe Centrum są zgodnie z prawem składane do Sądu Rejestrowego i każdy ma możliwość wglądu.
Może Swoje wątpliwości rozwiejesz włączając się do pracy w KCICHIK lub innej organizacji.Najłatwiej krytykować nie robiąc samemu nic.
Co do działalności serwisowej to możesz być pewny,że swojego doświadczenia nie sprzedaję tanio.
  • Odpowiedz

bxz

2012-03-31, 13:08:51
Zaawansowany użytkownik
Ale nie każdy kto prowadzi działalność czy sprzedaje jest płatnikiem VATu i nie może wystawić FV... to chyba wiesz... więc jak ktoś pisze że nie wystawia FV nie znaczy że sprzedaje nielegalnie... To że FV jest potwierdzeniem legalności pochodzenia to też nieprawda...
Mnie też wiejscy monterzy odbierają kasę, ale nie możesz każdego z forum oskarżać o złodziejstwo, a może moje ceny dla 20 osobowej firmy to też psucie rynku? nie tędy droga... Jasno nie odpowiedziałeś na konflikt interesów... nikt nie jest idealny, a rynek ciężki i nasycony, bo w '90 poszła fama, że to super kasa na tym jest... i do tego dystrybutorzy działający na zasadzie: byle sprzedać.
Jeśli będzie to 250 PLN a gdzie indziej więcej i będzie mi się opłacało przyjechać to przyjadę choćby Cię poznać Smile Ale takimi skrajnymi wypowiedziami naprawdę nasuwa się pytanie kogo interesów bronisz...
Niestety nie stać mnie na włączenie się do pracy Stowarzyszenia, nie mam wykształcenia, doświadczenia... a szkoda bo to że łatwo krytykować to prawda... jak tylko uda Ci się zbić cenę tego certyfikatu do tej kwoty to jeszcze z flaszką przyjadę Smile
NO
  • Odpowiedz

awax

2012-03-31, 13:25:14
Top użytkownik
Łukasz nie pisał o Fakturze Vat lecz również o rachunku uproszczonym sprzedaży
zresztą nie będąc vatowcem i tak musi zaopatrywać się z vatem.Podając asortyment nowych części i 50% cena to nie mogły być legalnie kupione towary.
Zresztą możecie przecież kupić od Łukasza,ja jedynie napisałem,że może to mieć nieprzyjemne konsekwencje.
W ubiegłym roku kupiłem na allegro kompresor bez rachunku i do dzisiaj mam kłopoty,na szczęście tylko jako świadek w sprawie,ale już dwa razy byłem wzywany do łodzi.
Wracając do tematu wątku-spotkanie w Szczecinku to nie wymagamy wykształcenia czy też bogatego doświadczenia.Centrum powstało właśnie po to aby doświadczeniem się dzielić.
Co do cen świadectw to nie muszę niczego "zbijać" takie ceny ustaliliśmy i one funkcjonują.Zapraszam i może być bez flaszki.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-03-31, 13:25:39 przez awax.)
  • Odpowiedz

bxz

2012-03-31, 13:29:12
Zaawansowany użytkownik
A czy ten certyfikat będzie zgodny z tym ustawowym, tzn. po wejściu ustawy będzie honorowany? Bo sam certyfikat nie uprawniający do niczego mi niepotrzebny Tongue
NO
  • Odpowiedz

awax

2012-03-31, 13:40:11
Top użytkownik
Ten certyfikat jest dokładnie taki sam jak wydawany np.przez COCH,KFCH i inne organizacje.
Czy będą one honorowane po wejściu nowej Ustawy to nikt nie wie.
Generalnie wszystkie obecnie wydawane nie dotyczą unijnej dyrektywy i po 4 lipca 2011 r.nie są już tymczasowymi.Minister opublikował informację,że "powinno się" je tak traktować dalej,ale to nie jest w formie Rozporządzenia.
Póki co muszą one nam wystarczyć ,zwłaszcza,że Klienci nie znając faktów często wymagają takowych świadectw.
Mogę jeszcze dodać,że ja nie znam przepisów,które wprowadzały by certyfikaty do autoklimatyzacji.W projekcie Ustawy zapisany jest jedynie obowiązek ukończenia szkolenia i posiadania zaświadczenia o tym (dotyczy to jedynie autoklimatyzacji.
Jeżeli interesują Ciebie szczegóły to codziennie od 20 do 22 są dyżury na czacie Centrum i odpowiadamy na wszelkie pytania
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-03-31, 13:42:18 przez awax.)
  • Odpowiedz

KCICHIK

2012-04-01, 09:36:07
Użytkownik

Na dzień dzisiejszy 19 osób potwierdziło chęć udziału w spotkaniu.
Wezmą w nim udział również :przedstawiciel firmy pośredniczącej w uzyskiwaniu
dotacji oraz kilku firm dystrybutorów urządzeń klimatyzacyjnych.
Jeżeli będzie zainteresowanie to jesteśmy w stanie przeprowadzić szkolenie z zakresu serwisu autoklimatyzacji zakończone wydaniem odpowiedniego zaświadczenia.
  • Odpowiedz

KCICHIK

2012-04-01, 18:11:51
Użytkownik
KCICHIK napisał(a):

Na dzień dzisiejszy 19 osób potwierdziło chęć udziału w spotkaniu.
Wezmą w nim udział również :przedstawiciel firmy pośredniczącej w uzyskiwaniu
dotacji oraz kilku firm dystrybutorów urządzeń klimatyzacyjnych.
Jeżeli będzie zainteresowanie to jesteśmy w stanie przeprowadzić szkolenie z zakresu serwisu autoklimatyzacji zakończone wydaniem odpowiedniego zaświadczenia.
Codziennie od 20.00 do 22.00 można uzyskać odpowiedzi na wszelkie pytania na czacie Centrum.
Czekamy również na propozycje i oczekiwania co do działalności KCICHIK
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-04-02, 17:54:56 przez KCICHIK.)
  • Odpowiedz

awax

2012-04-07, 14:26:58
Top użytkownik
KCICHIK napisał(a):Codziennie od 20.00 do 22.00 można uzyskać odpowiedzi na wszelkie pytania na czacie Centrum.
Czekamy również na propozycje i oczekiwania co do działalności KCICHIK
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2012-04-08, 20:42:43
Top użytkownik
Witam

Mogę zabrać dwie osoby ze Szczecina, jedna to pewnie Zastępca prezesa. Czyli jedną. Wóz serwisowy więcej nie zabierze.

Pozdrawiam
  • Odpowiedz

mentor12

2012-04-08, 21:07:30
Top użytkownik
A ja zawsze myślałem że w profesjonalnej firmie istnieją pojazdy serwisowe a nie wozy.Pewnie w wozach na wioskach można załadować więcej pseudo serwisantów.

Tom Peters
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2012-04-08, 22:06:54
Top użytkownik
Witam

Szczecin to wioska z tramwajem wiec są wozy. Ty jesteś z wielkiego miasta więc pojazdy. Pseudo nie pseudo jedziemy Ci dupsko skopać.

Pozdrawiam
  • Odpowiedz
1 2 3 4 5 Dalej

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa