Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Spotkanie w Szczecinku

105 Odpowiedzi, 96823 Wyświetleń
Wstecz 1 2 3 4 5 Dalej

KCICHIK

2012-04-09, 09:30:51
Użytkownik
Walne Zgromadzenie członków KCICHIK ,które odbędzie się 21 kwietnia jest zebraniem otwartym i mogą w nim uczestniczyć wszyscy zainteresowani. Mam tu na myśli również tych,którzy dopiero zaczynają przygodę z klimatyzacją. Poza tym,że zostanie tam poruszone wiele tematów to pozwoli nam poznać się bliżej ,może wyjaśnić parę spraw i zaczniemy bardziej współpracowac,a mniej się sprzeczać.
Czasami warto nawet "skopać sobie wzajemnie dupsko" jeżeli może to poprawić wzajemne relacje w przyszłości.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-04-09, 09:34:00 przez KCICHIK.)
  • Odpowiedz

mentor12

2012-04-09, 13:45:50
Top użytkownik
stefanbud napisał(a):Witam

Szczecin to wioska z tramwajem wiec są wozy. Ty jesteś z wielkiego miasta więc pojazdy. Pseudo nie pseudo jedziemy Ci dupsko skopać.

Pozdrawiam
Mam nadzieję że na spotkaniu nie będziesz używał argumentów siły fizycznej?Kawał byczka z Ciebie jest. Smile
Odnośnie pseudo nie pseudo wolał bym tych nie pseudo.Przynajmniej będą wiedzieli co robią Wink
Pozdrawiam i życzę kompromisów.
"Wszelka innowacja nie jest zasługą badań rynkowych ani starannie dobranych grup dyskusyjnych, ale dziełem rozzłoszczonych ludzi."

Tom Peters
  • Odpowiedz

KCICHIK

2012-04-09, 14:06:57
Użytkownik
Rozumiem,że możemy na ciebie liczyć na spotkaniu?
Do kompromisu wszak trzeba obu stron.
  • Odpowiedz

mentor12

2012-04-09, 14:43:30
Top użytkownik
Uważam że w tej dziedzinie nie ma miejsca na kompromisy.Rację ustalają żelazne zasady a raczej fizyka i termodynamika. :|
"Wszelka innowacja nie jest zasługą badań rynkowych ani starannie dobranych grup dyskusyjnych, ale dziełem rozzłoszczonych ludzi."

Tom Peters
  • Odpowiedz

KCICHIK

2012-04-09, 14:46:43
Użytkownik
I właśnie znajomością tych zasad się podzielmy nawzajem.
Każdy kiedyś był laikiem.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-04-09, 14:47:45 przez KCICHIK.)
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2012-04-09, 16:48:39
Top użytkownik
Witam

Nie jedziemy do Szczecinka na ustawkę po meczu tylko ustalić sprawy związane z naszą przyszłością. W tym co wykonuje na co dzień z chłodnictwa jest nie wiele ale nie będę mógł niedługo powiesić pospolitego splita lub wykonać przy nim serwisu bez sterty papierów i certyfikatów. Do chłodniarza też mi daleko. Stowarzyszenie zrzesza wiele grup zawodowych. Na forum mamy różne zdania i myślenie co do wielu spraw ale wszystkich powinno łączyć to aby Stowarzyszenie reprezentowało nasze sprawy. Jedna osoba wiele nie zdziała.

Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
  • Odpowiedz

mentor12

2012-04-09, 17:35:54
Top użytkownik
Szanuję takie wyważone wypowiedzi Smile
Pozdrawiam

Tom Peters
  • Odpowiedz

KCICHIK

2012-04-09, 18:32:06
Użytkownik
Krajowe Centrum Innowacji Chłodnictwa I Klimatyzacji w swoich zadaniach ma m.in. ułatwiać w poruszaniu się w gąszczu prawnym (obecnie to chyba nawet bezprawnym)przepisów obowiązujących naszą branżę oraz pomagać w podwyższaniu kwalifikacji i zdobywaniu wymaganych uprawnień.
Nie jesteśmy jednak jedynie organizacją szkoleniową.Myślę,że znacznie większe korzyści może przynieść koordynowanie współpracy pomiędzy firmami,pomoc w zakresie zaopatrzenia oraz pomoc techniczna.Wymiana wzajemna doświadczeń.
Obecnie serwisanci i instalatorzy traktowani są podmiotowo,głównie jako podwykonawcy.Tak na dobrą sprawę to nie mamy nawet pewności czy nie każe nam się robić np."certyfikatu podwykonawcy" za 15 tyś zł.?????
Często w prywatnych rozmowach słyszę od wielu z Kolegów,że nie da się nic zrobić.Skąd ten pesymizm i brak wiary ??Ja twierdzę,że wspólnie można zrobić wiele z korzyścią dla nas wszystkich.
Chciałbym jeszcze wyjaśnić pewną sprawę.
My jesteśmy za wprowadzaniem certyfikacji,jednak nie jest naszym celem ograniczanie ilości osób zajmujących się chłodnictwem i klimatyzacją.Chcielibyśmy pomagać w zdobywaniu kwalifikacji i praktycznego doświadczenia aby klient widząc firmę chłodniczą z uprawnieniami miał pewność że ma do czynienia z profesjonalistą.
Zapraszam wszystkich zainteresowanych 21.04 do Szczecinka.
Więcej na stronie Centrum i codziennie od 20.00 do 22.00 na czacie
  • Odpowiedz

mentor12

2012-04-09, 20:06:52
Top użytkownik
Jeśli ja prosty i ciemniak w branży okiem niektórych z tego forum chciałbym przypomnieć czy nie warto w stowarzyszeniu poruszyć tematu zawodu w uciążliwych warunkach.Kiedyś pracowało się z czynnikami zawierającymi Bromki.

Tom Peters
  • Odpowiedz

KCICHIK

2012-04-09, 20:08:54
Użytkownik
Można poruszać wszystkie tematy związane z branżą.
Nie trzeba pytać tylko po prostu poruszać
Centrum nie jest instytucją prowadzoną przez kogoś dla nas.
Sami tworzymy to Stowarzyszenie i każdy ma prawo w tym uczestniczyć
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-04-09, 20:14:00 przez KCICHIK.)
  • Odpowiedz

KCICHIK

2012-04-09, 21:11:08
Użytkownik
Dziękuję wszystkim dotychczas zabierających głos na czacie Centrum i czekamy na kolejnych codziennie od 20.00 do 22.00.
Wszelkie uwagi i propozycje postaramy się uwzględnić w programie Walnego 21.04.
Przypominam,że Walne jest otwarte i zapraszamy nie tylko członków Centrum ,ale również chetnych do wstąpienia do Stowarzyszenia oraz wszystkich zainteresowanych.
  • Odpowiedz

awax

2012-04-10, 20:32:08
Top użytkownik
Na spotkaniu 21 .04 zostaną zaprezentowane promocyjne oferty wybranych producentów oraz dystrybutorów współpracujących z Krajowym Centrum Innowacji Chłodnictwa I Klimatyzacji
  • Odpowiedz

awax

2012-04-11, 08:07:36
Top użytkownik
stefanbud napisał(a):Witam

Mogę zabrać dwie osoby ze Szczecina, jedna to pewnie Zastępca prezesa. Czyli jedną. Wóz serwisowy więcej nie zabierze.

Pozdrawiam

Super będzie okazja obejrzeć wyposażenie serwisówki.
Na fotkach prezentuje się fajnie.
  • Odpowiedz

mg

2012-04-11, 17:50:34
Top użytkownik
Szukam kompana, kierunek podkarpackie-Szczecinek 20.04.2012 resztę dogadamy na priv.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-04-12, 07:06:00 przez mg.)
  • Odpowiedz

awax

2012-04-11, 19:49:05
Top użytkownik
KCICHIK napisał(a):Dziękuję wszystkim dotychczas zabierających głos na czacie Centrum i czekamy na kolejnych codziennie od 20.00 do 22.00.
Przypominam,że Walne jest otwarte i zapraszamy nie tylko członków Centrum ,ale również chetnych do wstąpienia do Stowarzyszenia oraz wszystkich zainteresowanych.
Dodatkowo Zarząd Centrum na spotkaniu przedstawi zestawienie wszystkich obowiązujących obecnie w Polsce aktów prawnych.
Ma to istotne znaczenie,zwłaszcza,że obecnie panuje dezinformacja oraz publikowanych jest coraz więcej propozycji szkoleń i certyfikacji nawet przez organizacje nie wymienione na liście Ministerstwa Gospodarki.
  • Odpowiedz

awax

2012-04-12, 16:13:34
Top użytkownik
awax napisał(a):
KCICHIK napisał(a):Dziękuję wszystkim dotychczas zabierających głos na czacie Centrum i czekamy na kolejnych codziennie od 20.00 do 22.00.
Dodatkowo Zarząd Centrum na spotkaniu przedstawi zestawienie wszystkich obowiązujących obecnie w Polsce aktów prawnych.
Ma to istotne znaczenie,zwłaszcza,że obecnie panuje dezinformacja oraz publikowanych jest coraz więcej propozycji szkoleń i certyfikacji nawet przez organizacje nie wymienione na liście Ministerstwa Gospodarki.
  • Odpowiedz

Bogdan_New_Jersey

2012-04-13, 01:30:43
Zaawansowany użytkownik
Czy ktoś jest zainteresowany spotkaniem?
Może zacznijcie sie wypowiadać, tylko mądrze!
Kto jest za a kto przeciw. Co myślicie o tym spotkaniu?
Awax próbuje dla was coś zrobić, poprawić wasza sytuacje.
A wy nawet nie potraficie sie wypowiedzieć.
Jedziecie na to spotkanie czy nie jedziecie.
Napiszcie coś do cholery, a nie siedzicie jak stare baby na targu i sie tylko kłócicie na tym forum.
Zrozumcie że to co awax planuje to robi dla was wszystkich.

Zacznijcie sami o siebie walczyć, o swoje prawa teraz, żebyście kiedyś nie dostali po dupiee, bo w tedy już będzie za późno!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-04-13, 10:21:42 przez Bogdan_New_Jersey.)
  • Odpowiedz

popeye

2012-04-13, 05:38:02
Użytkownik
Bardzo ładne miasto Szczecinek ,byłem kilka razy ale bardzo bardzo dawno temu. Nie mogę obiecać ale chciałbym się pojawić. Pozdrawiam Awax Smile
  • Odpowiedz

awax

2012-04-13, 07:03:53
Top użytkownik
Dzięki Bogdan za poparcie.
Jest mi niezręcznie prosić osoby,które potwierdziły przyjazd
aby o tym informowały na forum.Zapewniam,że jest wśród nich
większość Kolegów,którzy na tym forum udowodnili że są doświadczonymi
fachowcami.
Nie oznacza to ,że aby przyłączyć się do Centrum trzeba mieć bardzo duże doświadczenie.
Stowarzyszenie jest właśnie m.in.po to aby pomóc w zdobywaniu tego doświadczenia.
Często spotykam się z opiniami iż ja muszę coś z tego mieć.Otóż oświadczam,że nie osiągam
żadnych korzyści materialnych z Centrum i najłatwiej chyba przekonać się o tym przystępując do niego.
Jeżeli tego nie zrobimy to w dalszym ciągu w naszym imieniu wypowiadać się będą handlowcy i organizacje szkolące.Nie chodzi mi o konfrontacje z nimi,lecz o współpracę na PARTNERSKICH zasadach.
Niezależnie od wszystkiego warto chyba poznać się osobiście???
Pozdrawiam
  • Odpowiedz

bxz

2012-04-13, 13:34:18
Zaawansowany użytkownik
Z w/w powodów chciałbym przyjechać... obalić jakiś flakon razem ^^
Nie mniej jednak z różnych powodów (m. in. czasowo-finansowych - mam 600km) nie wiem czy mi się uda.
NO
  • Odpowiedz

Tadeusz4321

2012-04-13, 15:14:20
Top użytkownik
Nie zabierałem dotychczas głosu ,bo nie wiedziałem , kiedy będę miał wizytę w szpitalu.Tak się złożyło,że od dzisiaj i chyba ze 2 tygodnie .Szkoda,ale życzę wszystkim Uczestnikom przyjemnej atmosfery i owocnych obrad.
Tadeusz
  • Odpowiedz

awax

2012-04-13, 18:17:36
Top użytkownik
Tadeusz życzymy zdrowia i zapraszamy do włączenia się do pracy w Centrum.
bxz wiem,że to daleko ale może warto.?
  • Odpowiedz

bxz

2012-04-13, 19:13:05
Zaawansowany użytkownik
pewnie że warto, ale czy będę miał czas i siłę tyle się tłuc to naprawdę nie wiem ;p
NO
  • Odpowiedz

awax

2012-04-13, 19:21:38
Top użytkownik
bxz napisał(a):pewnie że warto, ale czy będę miał czas i siłę tyle się tłuc to naprawdę nie wiem ;p

Poza czasem i siłami będą potrzebne kiedyś duże pieniądze na dziesiątki certyfikatów,jeżeli nic nie zrobimy.
Czy sądzisz ,że organizacje szkoleniowe zrezygnują z takich wpływów?Policz ile przynosi jedno szkolenie dla np 20 osób.Na czysto ponad 10 tyś zł.i to przy cenach 800 zł/osobę.
Kto powstrzyma podwyższenie tych cen np.do 2000????Przecież my nie będziemy mieli wyjścia gdy takie certyfikaty będą obowiązkowe.
Wtedy pewnie rozwinie sie na forum dyskusja nt."dlaczego nas doją"
Koledzy policzcie sami ile wydaliście do tej pory na takie szkolenia i co oprócz "papierka" z tego macie?
  • Odpowiedz

awax

2012-04-13, 19:34:13
Top użytkownik
Chciałbym jedynie dodać,że zdaję sobie sprawę iż sądzicie,że wyolbrzymiam problem.
Zapewniam Was,że znam zakusy organizacji szkoleniowych i Sami czytając oferty szkoleń możecie przecież zauważyć jak one się mnożą.Jaki prezentują poziom Wszyscy pewnie wiedzą.
Czy jest tu ktokolwiek kto by zapłacił za szkolenie i nie zdał????
My chcemy rzetelnie szkolić co zresztą już robimy.Nawet wśród osób na forum są tacy ,którzy BEZPŁATNIE uczestniczyli w kilkudniowych szkoleniach.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-04-13, 19:36:49 przez awax.)
  • Odpowiedz
Wstecz 1 2 3 4 5 Dalej

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa