Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Rozłączanie przewodów - Ford Mondeo 1.8 16V 2004 rok

8 Odpowiedzi, 9773 Wyświetleń

jakubbi

2008-04-21, 20:13:39
Nowy użytkownik
Witam serdecznie. Mam ważne pytanie. W jaki sposób rozłącza się przewody klimatyzacji, chodzi mi o złączkę przy grodzi. Muszę zdemontować przewód (ten z króćcem do nabijania), ponieważ jest w nim dziurka Sad .
Inne pytanie dotyczy sposobu załatania owej dziurki, czy taki zestaw się nada do tego, czy czeka mnie wyprawa do specjalisty?
http://allegro.pl/item347033757_lut_do_a...atis_.html

Czy na forum jest ktoś z okolic Bielska-Białej kto mógłby mi pomóc w moim problemie?

Z góry dziękuję za odpowiedzi.
  • Odpowiedz

senior

2008-04-21, 20:32:11
Zaawansowany użytkownik
ten lut się nadaje by wsadzić w d.....jak chcesz się bawić kup profesjonalna pastę do wytrawiania przed spawaniem 200gr ok 60 zł( ja mam taką różową, nazwy nie pamiętam, jak coś to podam firmę gdzie jest) jak masz tą pastę to bierzesz drut z tiga i spawasz propan- butan -tlen, lub po prostu tigiem, będzie szybciej
osobiście się bawiłem tym spoiwem z allegro, shit
  • Odpowiedz

jakubbi

2008-04-21, 20:34:24
Nowy użytkownik
Dziękuję, czyli nie warto wydawać pieniążków, zatem zlecę to fachowcowi. Pytanie tylko jak rozłączyć te przewody nieszczęsne. Za wymontowanie przewodu fachmani sobie zaśpiewali 150pln, trochę drogo jak na mój budżet Sad
  • Odpowiedz

radekklimat

2008-04-22, 19:15:57
Moderator
ci "fachmani" to k..sy i złodzieje napewno sa bo takie rozłaczenie jest warte co najwyzej 2 browce ale do rzeczy
w kołnierzyku jest sprezynka ktora sciska kołnierzyk rurki musisz sobie zrobic z rurki miedzianej najlepiej przyzadzik do demontazu a wiec wez rurke o troche wiekszej srednicy i przetnij ja wzdłuz na poł nastepnie włóz obie połówki tak zeby wskoczyły ci miedzy sprezynke a scianke rurki alu poczujesz takie jakby klikniecie wtedy prubój rozłaczyc połaczenie gdyby nie zaskoczyło ci to uzyj wd40 i powtóz operacje, sukcesów
  • Odpowiedz

jakubbi

2008-04-22, 19:50:52
Nowy użytkownik
Piękne dzięki, będę w sobotę próbował. Mam nadzieję że nie zepsuje Smile
  • Odpowiedz

jakubbi

2008-04-26, 14:36:52
Nowy użytkownik
Pozwolę sobie jeszcze zapytać do czego są plastikowe ( w moim przypadku biale) kółeczka z 4 ząbkami wiszące beztrosko na przewodach od klimatyzacji??? Ząbki skierowane są w kierunku złączeń przewodów.
  • Odpowiedz

radekklimat

2008-04-27, 10:34:31
Moderator
zaslepka tej złaczki coby sie jakiegos syfu do sprezynki nie dostało co pozwoli na jej szybkie rozpiecie
  • Odpowiedz

senior

2008-05-08, 19:06:34
Zaawansowany użytkownik
w euro na szyszkowej, nazywa się FIRINIT
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa