Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Zlecę montaż splitu 20m2 Wrocław. Przewiert na balkon 50 cm.

17 Odpowiedzi, 13970 Wyświetleń

moriello

2012-05-04, 20:42:21
Nowy użytkownik
Witam Panów serdecznie !

Jestem z Wrocławia i niedawno zainteresowałem się założeniem klimy. Pokój, który ma być chłodzony ma 20 m2 i 2,4 m wysokości, 2 okna od północnego zachodu, od balkonu dzieli go jedna ściana 50 cm. Chciałbym wybrać urządzenie, które pozwoli mi nie martwić się o otwarte drzwi czy o to, że jest za dużo osób w pomieszczeniu. Od klimatyzacji oczekuje przede wszystkim tego, że pozwoli mi normalnie funkcjonować i spać przez najgorętsze 2 miesiące w roku. Bardzo prosiłbym o kontakt jeśli ktoś z Panów zainteresowany jest montażem, lub o polecenie instalatora z Wrocławia.

pozdrawiam
M. Wojtunik
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-05-05, 16:16:22 przez moriello.)
  • Odpowiedz

peen

2012-05-06, 17:50:19
Użytkownik
Co to znaczy
  • Odpowiedz

moriello

2012-05-06, 18:41:47
Nowy użytkownik
Dotrzeć do firm bardzo łatwo ale trudno ocenić, która jest uczciwa a która nie. Dlatego też prosiłem o pomoc. Następnym razem bardzo proszę się nie udzielać jeśli nie ma Pan nic do powiedzenia.
  • Odpowiedz

moriello

2012-05-06, 19:32:31
Nowy użytkownik
mentor12 napisał(a):Zapomniałem że roboczogodzina obejmuje dojazd do klienta.Gwarancji nie dają.

dziękuje za podbicie tamatu Smile
  • Odpowiedz

peen

2012-05-08, 06:25:33
Użytkownik
Coś mi ucięło post. Chciałem zapytać Co to znaczy "nie martwić się o otwarte drzwi"?
  • Odpowiedz

moriello

2012-05-08, 06:47:11
Nowy użytkownik
peen napisał(a):Coś mi ucięło post. Chciałem zapytać Co to znaczy "nie martwić się o otwarte drzwi"?

Chodziło mi o to, żeby urządzenie miało wystarczającą moc tak aby nie martwić się, że mi zimno "ucieknie" jak otworze drzwi od pokoju. Już praktycznie zdecydowałem się na urządzenie, będzie to inwerter Fuji o mocy 2.5 kw, ewentualną opcją jest samsung serii P też 2.5 kw. Co o tym myślicie Panowie ?
  • Odpowiedz

miezala5

2012-05-08, 16:58:43
Top użytkownik
Wez Samsunga P+ - dobrze grzeje przy ujemnych temperaturach i jest cichy.Jednostke zewnetrzna zamontowalem klijentowi pod oknem i nie narzeka!Jak czesto przyjmujesz gosci ktorzy wychodza na papierosa na balkon to 2,5kW bedzie mało.Otwarte drzwi spowoduja ucieczke zmnego powietrza i klima bedzie musiala chodzic dluzej i pozre wiecej pradu!
Powodzenia!
Robert
  • Odpowiedz

awax

2012-05-08, 17:17:29
Top użytkownik
Myślę,że do mieszkania należy wybrać renomowaną markę,która nie sprzedaje się głównie w marketach i na a.....
Problem "otwartych drzwi" i "balkonu rozwiąże nieco przewymiarowany inverter.
  • Odpowiedz

moriello

2012-05-08, 17:27:14
Nowy użytkownik
awax napisał(a):Myślę,że do mieszkania należy wybrać renomowaną markę,która nie sprzedaje się głównie w marketach i na a.....
Problem "otwartych drzwi" i "balkonu rozwiąże nieco przewymiarowany inverter.

Nieco przewymiarowany tzn. ? Pokój, który ma być klimatyzowany nie ma wyjścia na balkon, jedyne drzwi to te do przedpokoju. Jeśli chodzi o firmę to rozumiem, że japończyk lepszy, a i grzanie mnie zupełnie nie interesuje.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-05-08, 17:28:20 przez moriello.)
  • Odpowiedz

awax

2012-05-08, 17:47:24
Top użytkownik
Pokój bez balkonu inverter 2,5 KW wystarczy.
Co do wyboru marki to Musisz uwzględnić więcej czynników tzn. jaka firma to zainstaluje,rodzaj udzielanej gwarancji,warunki gwarancji,poziom "hałasu"
Z moich obserwacji wynika,że jakość montażu decyduje o bezawaryjnym działaniu klimatyzatora.
Pozdrawiam
  • Odpowiedz

moriello

2012-05-08, 18:19:59
Nowy użytkownik
Czy tylko firmy wymienione na stronie danej firmy jako oficjalni dystrybutorzy mogą udzielać gwarancji ? Jak sprawdzić czy firma montująca jest do tego uprawniona i kto jest gwarantem urządzenia ?
  • Odpowiedz

mentor12

2012-05-08, 19:57:58
Top użytkownik
Takie firmy posiadają certyfikat producenta
"Wszelka innowacja nie jest zasługą badań rynkowych ani starannie dobranych grup dyskusyjnych, ale dziełem rozzłoszczonych ludzi."

Tom Peters
  • Odpowiedz

adamdud

2012-05-08, 20:04:31
Użytkownik
mentor12 napisał(a):Takie firmy posiadają certyfikat producenta
Raczej dystrybutora lub przedstawiciela. Nie szukaj kolego moriello nikogo ze "skośnymi oczami" z certyfikatem :lol:
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-05-08, 20:04:53 przez adamdud.)
  • Odpowiedz

mentor12

2012-05-08, 20:24:32
Top użytkownik
adamdud napisał(a):
mentor12 napisał(a):Takie firmy posiadają certyfikat producenta
Raczej dystrybutora lub przedstawiciela. Nie szukaj kolego moriello nikogo ze "skośnymi oczami" z certyfikatem :lol:
adambut masz w głowie Smile Są to dokumenty wydane.I jeżeli masz jakieś ale zawsze pozostaje sąd czy są wydane przez producenta.Producent upoważnia dystrybutorów do wydawania takich zaświadczeń i nic ci do tego chłopku.A jak cię coś boli to skorzystaj z lekarza pierwszej pomocy.Takie są zasady tej polityki że to na razie dystrybutor danego sprzętu decyduje czy jesteś certyfikowanym monterem czy nie.A to zależy czy ciebie uzna czy nie od niego i twojej współpracy.Na pewno nie będą certyfikować ludzi z butami w głowie.To jedyna dobra informacja którą posiadam.
"Wszelka innowacja nie jest zasługą badań rynkowych ani starannie dobranych grup dyskusyjnych, ale dziełem rozzłoszczonych ludzi."

Tom Peters
  • Odpowiedz

moriello

2012-05-10, 21:28:42
Nowy użytkownik
Dziękuje wszystkim za opinie. Zostało zamontowane urządzenie Fujitsu ASYG12LECA/AOYG12LEC także wystarczy na pewno z zapasem. Na razie chodzi bardzo fajnie, jednostki zewnętrzna i wewnętrzna są bardzo ciche, na najniższym biegu nic nie słychać. Nie mam co prawda porównania ale jeżeli urządzenie będzie się sprawowało cały czas tak samo to mogę je polecić.

Pozdrawiam forumowiczów
  • Odpowiedz

mentor12

2012-05-10, 21:34:06
Top użytkownik
Dobre stwierdzenie.(Na razie chodzi bardzo fajnie,) Smile

Tom Peters
  • Odpowiedz

moriello

2012-05-10, 22:02:44
Nowy użytkownik
mentor12 napisał(a):Dobre stwierdzenie.(Na razie chodzi bardzo fajnie,) Smile
Jeżeli ma Pan jakiekolwiek wątpliwości co do urządzenia to proszę pisać ale konkretnie.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa