Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Regał chłodniczy RCh-1/B (Bochnia)

29 Odpowiedzi, 29280 Wyświetleń
1 2 Dalej

Shitashii

2012-05-30, 18:13:41
Moderator
Potrzebuję dokumentacji do regału chłodniczego RCh-1/B. Jest tam sterownik/regulator Carel i to właśnie jego oznaczenie stanowi cel moich poszukiwań. Jeśli ktoś mógłby pomóc coś w tej sprawie, to byłbym bardzo wdzięczny.
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz

mentor12

2012-05-30, 18:32:59
Top użytkownik
W czym problem.Na stronie producenta są one do zdobycia?Twoim celem powinien być typ sterownika a nie oznaczenie produktu.Inny serwis mógł sterownik wymienić na inny.Szybciej było by podać typ sterownika niż mebla zawężając problem.
Pozdrawiam. Smile
"Wszelka innowacja nie jest zasługą badań rynkowych ani starannie dobranych grup dyskusyjnych, ale dziełem rozzłoszczonych ludzi."

Tom Peters
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-05-30, 18:54:13 przez mentor12.)
  • Odpowiedz

Shitashii

2012-05-30, 18:52:51
Moderator
Jakoś nie znalazłem.
A problem w tym, że potrzebuję dokumentacji do tego Carela
  • Odpowiedz

mentor12

2012-05-30, 18:58:10
Top użytkownik
Shitashii napisał(a):Potrzebuję dokumentacji do regału chłodniczego RCh-1/B. Jest tam sterownik/regulator Carel i to właśnie jego oznaczenie stanowi cel moich poszukiwań. Jeśli ktoś mógłby pomóc coś w tej sprawie, to byłbym bardzo wdzięczny.
Według opisu ty potrzebujesz do regału a nie do sterownika dokumentacji.A jak wyżej sterownik może być inny założony przez inny serwis.Dlatego pytałem w czym problem?Bo taki sterownik nie istnieje.
"Wszelka innowacja nie jest zasługą badań rynkowych ani starannie dobranych grup dyskusyjnych, ale dziełem rozzłoszczonych ludzi."

Tom Peters
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-05-30, 19:00:05 przez mentor12.)
  • Odpowiedz

Shitashii

2012-05-30, 19:04:46
Moderator
Dobra dokumentacja chyba powinna mieć w sobie instrukcję sterownika. Tak to rozumiem.
A problem taki, że potrzebuję instrukcji.
  • Odpowiedz

mentor12

2012-05-30, 19:29:34
Top użytkownik
Jadąc ty musisz znać sterownik jaki tam jest a nie typ mebla.Zasada działania mebla się nie zmienia.A sterowniki są różne.

Tom Peters
  • Odpowiedz

Shitashii

2012-05-30, 19:39:35
Moderator
Trafiłeś! Eureka! I ja typ tego regulatora potrzebuję.
  • Odpowiedz

mentor12

2012-05-30, 19:49:37
Top użytkownik
Shitashii napisał(a):Trafiłeś! Eureka! I ja typ tego regulatora potrzebuję.
To Ty ze mnie czasami robisz idiotę.Każdy programowalny sobie poradzi.Kwestia dopasowania czujników i gabarytu Smile

Tom Peters
  • Odpowiedz

awax

2012-05-30, 19:56:29
Top użytkownik

Z tego co pamiętam w tych regałach były montowane któreś z GECO.
Mam dokumentację w firmie,ale mógłbym poszukać dopiero w piątek.
  • Odpowiedz

coolmaker1

2012-05-30, 20:21:56
Zaawansowany użytkownik
http://www.carel.pl/dokumentacje.php?gru...e=leaflety czy chodzi o coś takiego?
  • Odpowiedz

mentor12

2012-05-30, 20:28:29
Top użytkownik
Bagażu nigdy za wiele http://www.serwisagd.ps.com.pl/?pl_infor...mentacja,4

Tom Peters
  • Odpowiedz

mentor12

2012-05-30, 20:41:59
Top użytkownik
awax napisał(a):

Z tego co pamiętam w tych regałach były montowane któreś z GECO.
Mam dokumentację w firmie,ale mógłbym poszukać dopiero w piątek.
Raczej tak.A z tego co pamiętam to 209

Tom Peters
  • Odpowiedz

Shitashii

2012-05-30, 20:54:41
Moderator
Dziękuję wszystkim za zaangażowanie. Mi to wygląda trochę na PJ32 plug-in. Czyli będę się upierał przy Carelu. Awax, gdybyś znalazł coś, to daj znać. Sprawa nie jest bardzo pilna.
  • Odpowiedz

mentor12

2012-05-30, 20:59:31
Top użytkownik
A napisz w czym problem.Może będzie łatwiej odpowiedzieć Smile

Tom Peters
  • Odpowiedz

coolmaker1

2012-05-30, 21:11:22
Zaawansowany użytkownik
http://www.carel.pl/doc/katalog_str_076.pdf
  • Odpowiedz

Shitashii

2012-05-30, 21:18:02
Moderator
mentor12 napisał(a):A napisz w czym problem.Może będzie łatwiej odpowiedzieć Smile
Kolego, że tak powiem, problem polega na braku instrukcji do sterownika, a to znowuż spowodowane jest nieznajomością modelu tegoż sterownika. Piszę Ci to po raz n-ty.
  • Odpowiedz

mentor12

2012-05-30, 21:27:19
Top użytkownik
Czyli wszystko działa.A problem polega na braku instrukcji.tak mam to rozumieć? SmileA skąd wiesz że inna firma go nie zmieniła aby uruchomić badziewie? Smile

Tom Peters
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-05-30, 21:32:07 przez mentor12.)
  • Odpowiedz

Shitashii

2012-05-31, 06:14:09
Moderator
mentor12 napisał(a):Czyli wszystko działa.A problem polega na braku instrukcji.tak mam to rozumieć? SmileA skąd wiesz że inna firma go nie zmieniła aby uruchomić badziewie? Smile
Ty to masz problemy. Dobrze, że nie zajmujesz się głodem na świecie...
Oczywiście, że nie mam 100% pewności, ale tak domniemywam. Urządzenie działa dobrze, ale może lepiej. Jak jesteś taki ciekawy to Ci już powiem. Często się załącza i pracuje dość krótko . Temperaturę zadaną utrzymuje. Chciałbym sprawdzić parametry jakie są ustawione i może coś poprawić. Robiłem w sklepie inne urządzenie, ale to po wielu załączeniach samo zwróciło na siebie moją uwagę. Jak ustawiłem niższą temperaturę, to dwie sprężarki ładnie sobie pracowały i ustabilizowały parametry (organoleptycznie). Więc w chłodnictwie na razie nie ma tam co grzebać, tylko może poprawić ustawienia.
  • Odpowiedz

barbie

2012-05-31, 15:49:32
Top użytkownik
parametr RD ustaw na więcej niż 2 .
  • Odpowiedz

mentor12

2012-05-31, 18:50:52
Top użytkownik
Można było od początku tak.A nie owijać.

Tom Peters
  • Odpowiedz

pawelek

2012-06-01, 12:55:09
Użytkownik
kolego zrób zdjęcie termostatu, będzie prościej. Przecież po wyglądzie można na 90% określić jaki to jest sterownik. Zresztą jak wyciągniesz panel , tam powinien być symbol sterownika.
Reszta to znaleśc instrukcje do tego sterownika i po problemie.
  • Odpowiedz

Shitashii

2012-06-02, 14:14:07
Moderator
mentor12 napisał(a):Można było od początku tak.A nie owijać.
I co to Ci dało? Bo dalej nie pomogłeś. Cool

pawelek napisał(a):kolego zrób zdjęcie termostatu, będzie prościej. Przecież po wyglądzie można na 90% określić jaki to jest sterownik. Zresztą jak wyciągniesz panel , tam powinien być symbol sterownika.
Reszta to znaleśc instrukcje do tego sterownika i po problemie.
1 Fotki nie zrobiłem, mój błąd, ale sądziłem, że to będzie dość jednoznaczna sprawa. Może będę tam przejeżdżał, to zrobię zdjęcie.
2 Do panela się nie dobierałem, nawet nie próbowałem go wyciągnąć (stwierdziłem wizualnie, że to nie 3 minuty). Gdybym tak zrobił, to nie byłoby tematu.
3. Serwis producenta nie odpowiedział na maila, a telefonu jakoś dziwnie też serwis nie odebrał ode mnie :-)
  • Odpowiedz

mentor12

2012-06-02, 21:01:57
Top użytkownik
Może z tego powodu nie odpowiadają.Bo nie wiedzą co odpowiedzieć .Gdybyś może zadał zapytanie w ludzkim języku to zapewne by odpowiedzieli.

Tom Peters
  • Odpowiedz

Shitashii

2012-06-07, 01:01:03
Moderator
mentor12 napisał(a):Może z tego powodu nie odpowiadają.Bo nie wiedzą co odpowiedzieć .Gdybyś może zadał zapytanie w ludzkim języku to zapewne by odpowiedzieli.
Wezmę Twoją uwagę do serca.
A tymczasem tak to wygląda z bliska:
  • Odpowiedz

Shitashii

2012-06-07, 01:03:43
Moderator
A to z drugiego profila, bo jedni lubią prawicę a inni lewicę :-)
  • Odpowiedz
1 2 Dalej

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa