Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Klimatyzacja LG - błąd CH 05

9 Odpowiedzi, 21465 Wyświetleń

ciezki

2012-06-23, 21:27:41
Nowy użytkownik
Witam wszystkich serwisantów serdecznie. Mam problem polegający na tym, że już w dwóch urządzeniach LG wyskoczył mi błąd CH05. Pierwszy to już rok pracujący bez zarzutów Libero, a drugi Multi MU4M25 + CA12AW+CA18AW. Może już ktoś się z tym problemem spotkał ...... pomocy bo klienci cisną ....
  • Odpowiedz

peen

2012-06-23, 21:46:00
Użytkownik
W czym Ci pomóc? 05 oznacza Błąd transmisji pomiędzy jednostką wewnętrzną i zewnętrzną. Sprzęt z ub.roku nie jest Twoim problemem tylko problemem serwisu LG.
  • Odpowiedz

ciezki

2012-06-23, 22:26:05
Nowy użytkownik
Drugi przypadek (multi) to montaż z piątku - klimatyzator pracował znakomicie przez jeden dzień. naprawa leży po mojej stronie Sad
  • Odpowiedz

zenek123

2012-06-24, 07:19:46
Użytkownik
Kolego peen tak naprawdę serwis LG został przerzucony na instalatorów. LG pokrywa koszty tylko samej części bez kosztów wymiany, dojazdu itp.

Pozdrawiam
  • Odpowiedz

klimatyzacjapolska

2012-06-24, 09:31:12
Nowy użytkownik
sprawdź czy przez przypadek nie rozłączyło ci się uziemienie, jeśli wszystko będzie w porządku, to prawdopodobnie padła płytka, czy awaria widoczna jest i na j. zewnętrznej i wewnętrznej, mi ostatnio w CA wywaliło CH05, przy czym j. wewn widziała błąd, j. zewnętrzna nie. Wykonałem całą procedurę wg książki serwisowej LG, następnie wymieniłem płytkę w j. zewnętrznej ( nie widzi błędu czyli uszkodzone) nie pomogło, dopiero wymiana płytki w j. wewn. zadziałało.
Dlaczego lato nie trwa u nas 300 dni, to byłby sezon
  • Odpowiedz

popeye

2012-06-24, 14:44:54
Użytkownik
wiem ze byly problemy z tym bledem z powodu wady fabrycznej plytek . a polityka lg to juz jest cios ponizej pasa dla firm montujacych
  • Odpowiedz

peen

2012-06-24, 17:00:34
Użytkownik
zenek123 napisał(a):Kolego peen tak naprawdę serwis LG został przerzucony na instalatorów.

Wiem, ale dopiero od 2012r.
  • Odpowiedz

popeye

2012-06-24, 18:19:35
Użytkownik
peen napisał(a):
zenek123 napisał(a):Kolego peen tak naprawdę serwis LG został przerzucony na instalatorów.

Wiem, ale dopiero od 2012r.

a mamy 2011
  • Odpowiedz

peen

2012-06-25, 09:07:36
Użytkownik
popeye napisał(a):a mamy 2011

Pytek napisał "Pierwszy to już rok pracujący bez zarzutów Libero"
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa