witam Wszystkich i jak w temacie ,potrzebuje kody błędów do Gree ,chodzi mi o kody sygnalizowane ilością mrugnięć diod ,pozdrawiam
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
kody błędów do GREE
12 Odpowiedzi, 15665 Wyświetleń|
Wyślij zapytanie do Alfaco - oni sprzedają GREE
Majki poszło na meila
mateusz13236 dzięki za kody, i kodów wynika że zabezpieczenie przeciwzamrożeniowe i ja bym stawiał na jakiś termistor że jest walnięty ,co Ty o tym myślisz ????n ta klima to on/off
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-06-29, 14:30:11 przez majki.)
Musisz poszukać dtr do klimy bo wartości są różne masz czujniki ntc lub ptc a ciśnienia to kolega sprawdził jakie są, jaki czynnik 410 czy 407.
klima śmiga na 410 ciśnienia w spoczynku 14bar i po włączeniu spada na 7.3 ,więc super ,i tak pochodzi przez 10min i wywala błąd ,kiedyś miałem taki sam przypadek i wystarczyło że przeszła przez program testowy i śmiga do dzisiaj ,a przy tym rozkładam ręce
Podmień czujniki jak masz albo wyciągnij czujnik temp parownika i zobacz co się będzie działo. Postaraj się o dtr urządzenia i porównaj wartość czujnika. Bez dtr możesz jedynie sprawdzić wartość czujnika przed uruchomieniem i po wywaleniu błędu. Jak masz podobną czujkę to po prostu podstaw ją i zobacz co się będzie działo.
Uszkodzenie czujnika parownika jako błąd krytyczny?
pOWRACAM DO TEMATU ,PO WYMIANIE CZUJNIKA PAROWNIKA PRZEZ TYDZIEŃ BYŁO OK ,OD WCZORAJ NADAL BŁĄD CZERWONA DIODA MRUGA DWA RAZY I KLIMA SIĘ WYŁĄCZA,POMOCY !!!
Błąd uszkodzenia czujnika jest tylko sygnalizowany i nie powinien wyłączać.
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
zamykam temat sprawa opanowana ,jednak było to przeciwzamrożeniowe zagięta rura gazowa do której to zagięcia przyznał się sam właściciel,
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY