jak pisałem w innym temacie mam inwerter hiyasu 6 kw z dwoma jednostkami wewnętrznymi i uszkodzonym falownikiem sprężarki. może ktoś podpowie jak to ożywić i czy w ogóle się da.
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
uszkodzony inwerter
12 Odpowiedzi, 9124 Wyświetleń|
A jaki kod błędu się wyświetla.np.LG ma 40.Sprawdż uzwojenia sprężarki.
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
Zrób zdjęcie płytki elektronicznej może się okazać że to typowy chinol typu mdv york gree chigo i dostaniesz do niego części, zrób też zdjęcie pilota. Pilot w brew pozorom może podpowiedzieć wiele.
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy a nic nie działa,
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a nikt nie wie dlaczego.
w pierwszej chwili jednostki wewn ruszają ale po mniej wiecej minucie wentylatory się zatrzymują i pulsują diody w jednostkach wewn. sprężarka jest sprawna bo chodziła do końca (padł falownik po zalaniu wodą)
Oj słabej jakości. A niema tam gdzieś wydrukowanego numeru płytki typu KFR-xxxx
numer na plycie 0010400475 oraz drugi PM30CTJ060-3 T11GAO
Oj będzie kicha tu masz cenę jednego z podzespołu jest to moduł igbt http://www.qjyelec.com/pm30ctj060-en.htm...3wodjlB1dQ , plus resztę części oraz dobry elektronik. Chyba klima umarła na dobre.
sprężarka wydaje się być 3-F . to jest normalna sprężarka 400V ?
Uwaga że ma trzy wyprowadzenia o jednakowej rezystancji to nie oznacza że jest to sprężarka 3 fazowa może być inverterowa !!
to że jest 3-f wywnioskowałem po oznaczeniach pinów na falowniku do których jest podłaczona - U,V,W
Niestety sprężarki inverterowe mają takie same opisy jak sprężarki 3 fazowe a między nimi jest bardzo duża różnica w konstrukcji uzwojeń i stojanów. Spalisz sprężarkę inv. jeśli dasz napięcie 3f 400V.
Jeśli masz nóż na gardle to da się uratować jeśli to wina klienta wymień klimę tak będzie łatwiej prościej i bez stresu. Podaj modele sprężarki zaworów rozprężnych oraz wentylatora skraplacza to coś pomogę koszt duży i nie wiem czy opłacalny.
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a nikt nie wie dlaczego. |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY