Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Klimatyzator przenośny ZIBRO P28 - problem :(

3 Odpowiedzi, 4417 Wyświetleń

wasylator

2012-08-02, 20:41:13
Nowy użytkownik
Witam, jeszcze do niedawna byłem szczęśliwym użytkownikiem klimatyzatora ZIBRO P28.

Od kilku dni pojawia się problem przy starcie, a mianowicie po włączeniu sprężarka startuje na kilka chwil i się wyłącza. Od tej pory klimatyzator działa jak nawiewnik.

Jak to zawsze bywa w takich sytuacjach - gwarancja skończyła się 2 miesiące temu.

Po rozkręceniu tylnej obudowy, odkurzyłem i przedmuchałem sprężonym powietrzem chłodnicę, filtr powietrza systematycznie wymieniany - czysty.

Przy włączeniu klimatyzatora bez założonej tylnej obudowy odziwo sprężarka włącza się i pracuje ciągle, tak jak powinno być. Natomiast po założeniu tylnej obudowy - zaczynają się znowu problemy z wyłączaniem...

Masakra... Proszę o pomoc bo nie wiem co jest z tym pudłem a zapowiadają zę będzie cieplej Sad((
Czy ktoś zna kogoś / swerwis / złotą roączkę - która podejmie się naprawy na terenie śląska?
  • Odpowiedz

majki

2012-08-09, 13:40:13
Użytkownik
rozkręć całość i przedmuchaj powietrzem skraplacz i parownik ,i będzie śmigało
  • Odpowiedz

klimatolog

2012-08-09, 17:39:29
Top użytkownik
Kilka chwil.Możesz te jednostki przeliczyć na czas?Jeżeli kilka chwil trwa 3- sekundy to nie przyczyna brudnego skraplacza.
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa