Witam mam picasso 1,8 16 v z 2002 roku z klimatronikiem. Ostatnio dobijałem klimę pierwszt raz od 6 lat
i w sumie tylko 150 gram ubyło , ale mniejsza z tym . Klimka chłodzi chyba spoko , na wylocie na postoju przy 21 stopniach temp gdzieś koło 5 - 6 stopni. Aczkolwiek po zadaniu żądanej temperatury np 20 stopni wnętrze do tylu chyba sie nie schładza ( mówię o wyjątkowo słonecznej pogodzie ) . Aczkolwiek powierzchnia szyb jest duza i następuje bardzo łatwo indukcja cieplna --- tak to sie chyba mówi . Mam racje ? Czy wszystko jest ok ? -------------- chyba nie jasno zadałem pytanie
, chodzi mi oto czy zadana temperatura na klimatroniku , np 20 stopni przy 29 stopniowym upale , spowoduje że wnętrze auta będzie miało taką własnie temperaturę , a nie np 22, czy 24 stopnie ?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2008-05-12, 07:36:25 przez adnim.)
i w sumie tylko 150 gram ubyło , ale mniejsza z tym . Klimka chłodzi chyba spoko , na wylocie na postoju przy 21 stopniach temp gdzieś koło 5 - 6 stopni. Aczkolwiek po zadaniu żądanej temperatury np 20 stopni wnętrze do tylu chyba sie nie schładza ( mówię o wyjątkowo słonecznej pogodzie ) . Aczkolwiek powierzchnia szyb jest duza i następuje bardzo łatwo indukcja cieplna --- tak to sie chyba mówi . Mam racje ? Czy wszystko jest ok ? -------------- chyba nie jasno zadałem pytanie
, chodzi mi oto czy zadana temperatura na klimatroniku , np 20 stopni przy 29 stopniowym upale , spowoduje że wnętrze auta będzie miało taką własnie temperaturę , a nie np 22, czy 24 stopnie ?
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
wlasnie to jest ciekawe jak climatronic to odbiera jak jest klika stref i ktos ustawi z drugiej strony skrajna temp. nie dochodzi do jakichs przeklaman?? czy to tylko chodzi ze climatronic bedzie z nawiewow dmuchal taka temp. jak sie ustawi?? a temp. we wnatrz pojazdu juz nie bedzie zgodna z wybrana?? bo przeciez jak to zrobic zeby pasazer z prawej mial 30 stopni a kierowca 16