Witam, po oglądnięciu kilkudziesiciu ofert na allegro i w innych miejscach pogubiłem się więc pytam: jaka klima do pomieszczenia 30 mkw,mieszkanie szczytowe, interesuje mnie tylko przenośna (nie mam możliwości montażu) i budżet który jest nie wysoki (900 zł). Z góry dziękuję za informacje.
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Jaka klima do pomiesczenia 30 mkw ?
7 Odpowiedzi, 7188 Wyświetleń|
Przenośnych to raczej nie ma o takiej mocy żeby zaspokoiło twoje pomieszczenie ale może się mylę.
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
kiedyś w firmie dwa takie mieliśmy i nijak się miała ta wydajność podana na tabliczce z tym co było faktycznie ale może teraz są lepszę.
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
ok tej wydajności podanej na tabliczce należy odjąć ok 20 % by uzyskać urealnioną moc chłodniczą przenośnego klimatyzatora, przy czym oczywiście mocy żre tyle co podano:-) . Do ceny klimy musisz doliczyć oczywiście ilość zużytego prądu, a w tym przypadku wyjdzie dość dużo, split szybciej by się zwrócił
No ok ok ale jeśli ja już się zdecydowałem to proszę doraddzcie który bedzie lepszy z tych gorszych
splita napewno nie założę.
ja bym nie kupił zadnego z powyzszych
przyjmij co najmniej 150w/m2 ta moc jest z zapasem bo piszesz ze mieszkasz na szczycie jakims i pewnie okna terz tam masz wiec zaden nie ma takiej mocy zeby to ogarnac
http://www.centrumklima.pl/_download/cen...zatory.pdf
sprawdz sobie te tam masz moc ktora cie interesuje oraz cena ktora cie nie zabije i gwarancja jest przynajmniej |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY