Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Zespolenie Midei z wentylatorem duchowym

5 Odpowiedzi, 4288 Wyświetleń

Xevilster

2012-09-27, 15:13:49
Nowy użytkownik
Witam. Otóż mój temat dotyczy problemu z połączeniem klimatyzatory midea MOU-24HDN1-QW ze zwykłym wentylatorem wyciągowym od okupu kuchennego. Inwestor sobie tak ubzdurał tylko nie wziął pod uwagę tego, że zamówił inverter zamiast on-off'a. Mial być on-off więc sprawa prosta - przekaźnik na kabel sygnałowy i po kłopocie. Problem w tym, że inverter ma sygnał cyfrowy i Tutaj moje pytanie - czy w inverterze istnieje jakieś miejsce ze stałym zasilaniem, które dostaje sygnał po załączeniu klimatyzacji?

Wiem, że rozwiązaniem bylo by podłączenie zasilania wentylatora pod zaciski wentylatora jednostki zewnętrznej, jednak nie mam takiej możliwości... :-(

Chętnie wysłuchać każdej propozycji
  • Odpowiedz

klimatolog

2012-09-27, 19:12:15
Top użytkownik
Opisz problem.I zadaj problem inwestorowi.Nie myśl o wykorzystaniu żółtozielonego jako napięcia stałego zasilającego powyższy układ.Daj się wykazać osobom odpowiedzialnym za projekt budynku.
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
  • Odpowiedz

tommatiz

2012-09-27, 20:56:29
Moderator
Witam. Odpowiem na zadane pytanie. Klimatyzatory Inverterowe markowe mają coś takiego jak wyjście stałe prądu. Możesz tam podłączyć co tylko chcesz typu wentylator, tv etc... Co do marki Midea to nie wiem. Toshiba czy MHI mają coś takiego ale w wybranych jednostkach.. Pzdr

Xevilster napisał(a):Witam. Otóż mój temat dotyczy problemu z połączeniem klimatyzatory midea MOU-24HDN1-QW ze zwykłym wentylatorem wyciągowym od okupu kuchennego. Inwestor sobie tak ubzdurał tylko nie wziął pod uwagę tego, że zamówił inverter zamiast on-off'a. Mial być on-off więc sprawa prosta - przekaźnik na kabel sygnałowy i po kłopocie. Problem w tym, że inverter ma sygnał cyfrowy i Tutaj moje pytanie - czy w inverterze istnieje jakieś miejsce ze stałym zasilaniem, które dostaje sygnał po załączeniu klimatyzacji?

Wiem, że rozwiązaniem bylo by podłączenie zasilania wentylatora pod zaciski wentylatora jednostki zewnętrznej, jednak nie mam takiej możliwości... :-(

• Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2012-09-28, 09:08:04
Top użytkownik
Xevilster napisał(a):Witam. Otóż mój temat dotyczy problemu z połączeniem klimatyzatory midea MOU-24HDN1-QW ze zwykłym wentylatorem wyciągowym od okupu kuchennego. Inwestor sobie tak ubzdurał tylko nie wziął pod uwagę tego, że zamówił inverter zamiast on-off'a. Mial być on-off więc sprawa prosta - przekaźnik na kabel sygnałowy i po kłopocie. Problem w tym, że inverter ma sygnał cyfrowy i Tutaj moje pytanie - czy w inverterze istnieje jakieś miejsce ze stałym zasilaniem, które dostaje sygnał po załączeniu klimatyzacji?

Wiem, że rozwiązaniem było by podłączenie zasilania wentylatora pod zaciski wentylatora jednostki zewnętrznej, jednak nie mam takiej możliwości... :-(

Witam

Może zamiast szukać bzdurnego rozwiązania pracy naprzemiennej żeby jak się domyślam nie powodować konfliktu w ciągu wentylatora, po prostu wybić z głowy ten wymysł. Wentylacja mechaniczna nie może pracować równocześnie z grawitacyjną a co ma praca klimatyzatora do mechanicznej?

Chyba że coś nie rozumiem.

Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
  • Odpowiedz

Shitashii

2012-10-02, 17:49:35
Moderator
Może presostat w jw pomoże?
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa