Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

kody błędów LG

23 Odpowiedzi, 33137 Wyświetleń

keleron

2009-02-25, 15:53:09
Nowy użytkownik
ma ktoś z Was może kody błędów do LG multi MS09....? bo swoje gdzieś wtryniłem !
jedzcie fasole kraj potrzebuje gazu....
  • Odpowiedz

kondzio85

2009-02-26, 17:19:23
Użytkownik
http://www.mylg.co.uk/data%20for%20site/...v%2007.pdf

A na przyszłość używaj pana GOOGLE lub szukaj na:
http://www.mylg.co.uk/index.html
  • Odpowiedz

keleron

2009-02-26, 18:35:15
Nowy użytkownik
dzięki wielkie kolega byniom mi juz pomógł...pzdr
  • Odpowiedz

Rześki LUFT

2009-02-26, 20:57:35
Użytkownik
i takie cos wlasnie pogrąża naszą branżeSmile spytajcie sie kogos o kody błędów np pralekTongue nikt nie chce udostępnić! wszyscy trzymają język za zębami, a tu? kazdy sobie będzie naprawiał klimy i montował:| Ba! juz tak jest! u mnie firm montujących klimy jest dziesiątki ale żeby chociaż portafili naprawić lade chłodniczą to juz nikogo nie ma bo są jakies dziwne presostaty, zawory rozprężne, kapilary jakieś, gaz r404... nawet nie chcą na to patrzeć bo nie wiedzą skąd to sie tu wzięło! wczoraj miałem taki przypadek że mnie nie było w mieście i właścicielka sklepu w którym serwisuje lodówki obdzwoniła wszystkich w mieście i nikt nie chciał z nią rozmawiać nawet o ladzie! w koncu znalazła jedna firme to panowie fachowcy od razu wycenili naprawe na 5000PLN bo wszystko chcieli wymienić od sterownika po sprężarkę!!! a jak się okazało ja znalazłem przepalony drucik i wszystko działa!! no rozpisałem się nie na temat ale cóż wylądowałem sie chciażTongue
  • Odpowiedz

klimas

2009-02-26, 21:16:15
Nowy użytkownik
no co kolege rodząca konkuręcja gryzie . sam byś chciał być na rynku.
na forum żadko kto odpowie do końca prawde ale wszyscy czytają bo łakną wiedzy. czasami sie zastanawiam po co to forum każdy odwiedza (dla reklamy chyba tylko). Jak tak dalej pujdzie to niedługo forum padnie bo będą pisać tu same bezsensowne odpowiedzi.
  • Odpowiedz

Rześki LUFT

2009-02-26, 21:38:24
Użytkownik
hehe konkurencjaSmile górnik z szewcem zakładający splita to nie konkurencjaSmile nawet mając taka małą firme jak ja trzeba mierzyć wyżejSmile kody błędów nie są drukowane w instrukcji obsługi nie bez powodu... jak pisze w instrukcji mojej pralki która sie tydzień temu zepsuła... "jeśli wyświetla się błąd powinien przyjechać serwis"Smile serwis AGD a nie piekarz któremu sie chleb nie sprzedał i znalazł kody błędów w internecie! a na rynku bym chcial byc sam!! A CO!!Big Grin a kto by nie chcialWink
  • Odpowiedz

keleron

2009-02-27, 21:06:19
Nowy użytkownik
słuchaj kolego klimaG-ce powiem ci jedno nie mądrzyj się i nie bądź taki do przodu bo po to jest to forum by pomagać innym jak ci się nie podoba...to nikt cię tu nie trzyma...
  • Odpowiedz

mister

2009-02-27, 22:47:06
Zaawansowany użytkownik
klimaG-ce ma racje !!!
  • Odpowiedz

klimamika

2009-02-28, 07:11:29
Użytkownik
nie trzeba lad chłodniczych wczoraj w spożywczym rozmawiałem z kobietą która ma klimatyzacje i lady.
klima krzywo wisi (wewnętrzna) zgłosiła im przytaknęli pożyczyli od niej drabinę bo swojej nie mieli wytrzepali filtry pożyczoną szmata od klientki przetarli z zewnątrz parownik i ot cały serwis. Klimatyzator tak krzywo wisi już od roku latem cieknie ale mówią że to normalne bo dużo wilgoci jest w powietrzu. A on po prostu krzywo wisi.
Jak się wzięli za lady chłodnicze (2 szt )to sklep musiała zamknąć bo nie było czym oddychać tak przedmuchali skraplacze.
Moje pytanie skąd tacy partacze się biorą.
ZAAWANSOWANY
  • Odpowiedz

klimamika

2009-02-28, 07:14:28
Użytkownik
A propos pralki mam Amice jakieś 7 lat i mam kody błędów dostałem przy zakupie raz mi się przydały ale i tak serwis musiał przyjechać jeszcze na gwarancji był teraz jest ok
ZAAWANSOWANY
  • Odpowiedz

Rześki LUFT

2009-02-28, 11:06:15
Użytkownik
tia nie trzyma wiemSmile a kody błędów jak jestes instalatorem to nie musisz wchodzić na te forum i czekać na odp bo instalatorom sie takie rzeczy udostępnia(dystrybutor... dzwonisz i mówią, dzwonisz wysyłają na @)Smile a co do krzywo powieszonego splita to ja miałem raz przypadek że to budynek był przechylony chyba ze 30stopni!! myślałem ze mi się poziomka zepsułaTongue dopiero jak zobaczyłem ze firanki wiszą prawie bokiem to było wiadomo ze szkody górnicze czasami są nie mało piękne na śląskuSmile
  • Odpowiedz

byniom

2009-02-28, 12:42:13
Moderator
Co do tych kodów to nawet jak jestes dystrybutorem to nie zawsze dostaniesz. Często było tak że w necie więcej znalazłem niż doprosiłem się od firmy z którą współracowałem.
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
  • Odpowiedz

hanys

2009-02-28, 14:16:29
Nowy użytkownik
też serwisuję sklep , w którym co roku trzeba przewieszać klimatyzator bo budynek się przechyla
  • Odpowiedz

Rześki LUFT

2009-02-28, 16:15:32
Użytkownik
nie zdarzyło mi się żeby mi ktoś nie chciał dać kodów jak od niego kupuje klimySmile to ja jako firma montująca w 80% przypadków w ogolę naprowadzam klienta na firmę klimatyzatorów jakie zamontuje i każdy kto chce sprzedać klimatyzatory o tym wie ze tak jak ja dbam o swojego klienta to on powinien dbać o takiego klienta jak jaSmile
  • Odpowiedz

keleron

2009-02-28, 17:20:53
Nowy użytkownik
klimaG-ce napisał(a):nie zdarzyło mi się żeby mi ktoś nie chciał dać kodów jak od niego kupuje klimySmile to ja jako firma montująca w 80% przypadków w ogolę naprowadzam klienta na firmę klimatyzatorów jakie zamontuje i każdy kto chce sprzedać klimatyzatory o tym wie ze tak jak ja dbam o swojego klienta to on powinien dbać o takiego klienta jak jaSmile
no i co z tego...Ameryki tym wywodem nie odkryłeś...
  • Odpowiedz

Rześki LUFT

2009-03-01, 12:53:50
Użytkownik
jeeeep a miałem nadzieje ze zrobię na tobie wrażenieSad
  • Odpowiedz

kriss_07

2012-12-22, 18:04:30
Nowy użytkownik
witam mam problem w LG multisplicie pojawia sie kod A54C nie moge znaleź takiego błędu kodach które posiadam. pomoże mi ktoś?
  • Odpowiedz

klimatolog

2012-12-22, 18:57:34
Top użytkownik
Prawdo podobnie zamienione fazy.Pewności nie mam.
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
  • Odpowiedz

barbie

2012-12-22, 19:02:11
Top użytkownik
widziałeś multisplita 3 fazowego LG ?
  • Odpowiedz

klimatolog

2012-12-22, 20:18:11
Top użytkownik
A9UW548fao
  • Odpowiedz

barbie

2012-12-22, 20:22:56
Top użytkownik
szukałeś w internecie ponad godzinę ,to bardzo rzadki egzemplarz .
  • Odpowiedz

klimatolog

2012-12-22, 21:26:43
Top użytkownik
Gdybym wątpił w istnienie takiego to zapewne nie zadał bym sobie tego trudu.Czy system multisplit nie był pierwszy od sprężarek dc- inwerter?Podział wydajności 40 procent i 60 procent przy dwóch sprężarkach jest mi znany.Dziwi mnie fakt że Ty jako doświadczony w multisplitach LG nie brałeś tego pod uwagę.To nie jest rzadki egzemplarz dla tych którzy w tym zawodzie są od wielu lat.
  • Odpowiedz

ktaa

2012-12-31, 08:58:09
Nowy użytkownik
Jeżeli patrzysz błąd po jednostce wewn. to zobacz jeszcze na zewnętrznej te dwie diody (czerwona i zielona) one dokładniej określają błąd bo niedawno się męczyłem tak z lg multi na 8 jedn. wewn. i dopiero zewnętrzna pokazywała właściwie...
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa