koledzy Gree
mam problem w maju zamontowałem podsufitowy 14 kw on/off
jakies 2 miesiace temu zaczeło mi przymardzac na parowniku ciśnienie na ssacej spada ponizej cisnienia pracy.
wyłączyłem klimatyzacje jak spadło do 1,5B. w jed.zew. jest płytka i diody czerwona i zielona obie migaja
czujki w jed. zew reaguja na temperature zmienia sie opór czujek.Zauwazyłem jeszcze że wentylatory skraplacza chodza na maxymalnych obrotach.podejrzewam iz wina sa wentylatory zbyt schładzaja czynnik tylko co jest przyczyna
mam problem w maju zamontowałem podsufitowy 14 kw on/off
jakies 2 miesiace temu zaczeło mi przymardzac na parowniku ciśnienie na ssacej spada ponizej cisnienia pracy.
wyłączyłem klimatyzacje jak spadło do 1,5B. w jed.zew. jest płytka i diody czerwona i zielona obie migaja
czujki w jed. zew reaguja na temperature zmienia sie opór czujek.Zauwazyłem jeszcze że wentylatory skraplacza chodza na maxymalnych obrotach.podejrzewam iz wina sa wentylatory zbyt schładzaja czynnik tylko co jest przyczyna
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
nowe silne urzadzonko jesli jest przygieta to nie od razu sie rozwali calosc. pytanie kto uruchamial i czy wykonal wszystkie pomiary. moze odpoczatku bylo cos na rzeczy. pozatym nie tylko rurka musi byc zagieta. masz jeszcze elementy rozprezne zawor czwordrozny czy filtr. spopr niewiadomych.