witam. mógłby mi ktos doradzić jaki powinienem zastosować klimatyzator w magazynie/chłodni w którym bede przechowywal mięso.Chodzi oczywiście o otrzymanie temperatury okolo zera stopni. Wymiary pomieszczenia to 4mx7mx3m. Ilość przechowywanego miesa to okolo 4,5 t.
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
chlodzenie drobiu
15 Odpowiedzi, 12171 Wyświetleń|
To że nazwał pan urządzenie którym chce pan chłodzić tę komorę wskazuje na brak jakiejkolwiek wiedzy na ten temat. Należało by o tym wspomnieć na początku. Klimatyzacja zwykle osiąga temperatury do 16 stopni C
Z mojego doświadczenia wiem iż w magazynie takim powinna być temperatura około 2 do 4 a klienci zwykle obniżają tę temperaturę bliżej zera bu wydłużyć "przydatność" A do dobrania tego "klimatyzatora"potrzeba więcej danych klasa izolacji,rotacja towaru,źródła ciepła w pomieszczeniu a nawet wysokość komory
Podpucha ??
.....dziwna sprawa,dziwny temat .....mięso .....klimatyzacja....0*C.....
Proponuję klimatyzator zaokienny.
r737.A kto kupi takie czerwone mięso?Krwinki pękają?
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
Puki co, nie.
za oknem pękają?
coldtherm oczywiscie nie jestem bardzo obeznany w temacie. Niedlugo podam parametry o ktorych wspomnialeś. Mam nadzieje że wtedy ktos pomorze. A może jest jakis kalkulator (online albo nie) dzieki któremu mogę dobrac taki klimatyzator/alregat/dmuchawka pedziwiatr czy jakkolwiek sie to nazywa.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-02-21, 09:43:27 przez r737.)
pomorze ? czy pomoże?
temat do wywawalenia, marna podpucha
kolego ogólnie dostępny kalkulator znajdziesz na stronie
http://www.elektronika-sa.com.pl/hlcmain.php
od regionu pomorskiego
r737 napisał(a):coldtherm oczywiscie nie jestem bardzo obeznany w temacie. Niedlugo podam parametry o ktorych wspomnialeś. Mam nadzieje że wtedy ktos pomorze. A może jest jakis kalkulator (online albo nie) dzieki któremu mogę dobrac taki klimatyzator/alregat/dmuchawka pedziwiatr czy jakkolwiek sie to nazywa.Pomóc jak najbardziej otóż 4,5 tony wskazuje na zakład lub hurtownię więc temat jest poważny drób lub jego elementy są towarem wymagającym z jednej strony musi być zachowana odpowiednio niska temperatura z odpowiednia wilgotność ponieważ mięso drobiowe podatne jest na osuszkę a więc na utratę masy i pogorszenie jakości chłodnia do przechowywania drobiu musi być jak porządny garnitur skrojona na miarę i nie radzę szukać w necie porad tylko znależć kogoś kto ma już taką chłodnie i popytać o wykonawcę gotowca spełniającego takie wymogi ja jeszcze nie widziałem radzę się dobrze zastanowić bo można wydać kasę i ponosić straty na towarze
weź mnie weź mnie mam na koncie kilka kurczaków i łuskarke dla ciebie
Dzieki frost-ch za rade. Tak bedzie najłatwiej.
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY