Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Prośba o wskazanie warsztatu w Krakowie.

12 Odpowiedzi, 12405 Wyświetleń
Wątek zamknięty 

sermarek

2008-06-28, 23:42:55
Nowy użytkownik
Witam szanownych kolegów. Bardzo proszę o wskazanie mi porządnego i solidnego warsztatu klimatyzacji samochodowej w Krakowie. Proszę o to dlatego, że już byłem w paru warsztatch i pierwsze co usłyszałem (bez chociażby spojrzenia na auto) to: za mało czynnika. Posiadam samochód Fiat Brava 1,9TD z klimatyzacją manualną. Problem polega na tym iż kompresor załącza się na parę minut, wyłącza na ok 30 - 60 sek i tak w kółko, co skutkuje słabym działaniem klimatyzacji. Jak na polu jest bardzo gorąco to chodzi cały czas, jak jest zimniej to usterka się nasila. Klimatyzacja jest szczelna, nabita, wentylatory pracują na obydwu biegach. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Marek

RobertS

2008-06-29, 07:43:47
Użytkownik
Masz za mało czynnika :-)
to taka wstępna diagnoza, trzeba podłączyć auto pod maszynę, odessać czynnik i napełnić ponownie odpowiednią ilością, a potem pomierzyć ciśnienia. Bez tego nic nie da się stwierdzić.

sermarek

2008-06-29, 13:49:29
Nowy użytkownik
Witam. Przecież napisałem, że klimatyzacja jest nabita. Była podłączana pod maszynę - Valeo. Faktycznie było za mało czynnika 350g, teraz jest 650g. Jest osuszona i sprawdzona szczelność. Przedtem zresztą pracowała tak samo. Pojechałem do warsztatu, podłaczyli maszynę zrobili co napisałem i jest identycznie. Pojechałem jeszcze raz ale oni nie naprawiają tylko podłączają pod maszynę i kasują kase. Udałem się jeszcze do dwóch warsztatów i mimo, że mówiłem iż była nabita to najpierw nabiją jeszcze raz, zainkasują kase i będą dopiero patrzyć. Z doświadczenia wiem, że na tym się skończy a ja będę uboższy o dwie stówy z dalej uszkodzoną klimą. Napewno koledzy z branży znają w Krakowie dobry warsztat klimatyzacji samochodowej, gdzie pracują fachowcy i usuną usterkę. Nie musi być tani, (zresztą sam pracuje w usługach i wiem, że albo dobre albo tanie), ja chce mieć działającą klime. Sam przy niej nie będę grzebał bo się na tym nie znam. Z góry dziękuję za wskazanie miejca. Marek
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2008-06-29, 13:50:29 przez sermarek.)

j_a_c

2008-06-29, 14:56:45
Użytkownik
ja myślę ze masz uszkodzony czujnik przy parowniku ,objawy sie zgadają po podłączeniu do komputera będzie to pięknie widać .
j_a_c WROCŁAW

JAREK LAGUNA 2

2008-07-03, 06:15:20
Nowy użytkownik
sermarek napisał(a):Witam szanownych kolegów. Bardzo proszę o wskazanie mi porządnego i solidnego warsztatu klimatyzacji samochodowej w Krakowie. Proszę o to dlatego, że już byłem w paru warsztatch i pierwsze co usłyszałem (bez chociażby spojrzenia na auto) to: za mało czynnika. Posiadam samochód Fiat Brava 1,9TD z klimatyzacją manualną. Problem polega na tym iż kompresor załącza się na parę minut, wyłącza na ok 30 - 60 sek i tak w kółko, co skutkuje słabym działaniem klimatyzacji. Jak na polu jest bardzo gorąco to chodzi cały czas, jak jest zimniej to usterka się nasila. Klimatyzacja jest szczelna, nabita, wentylatory pracują na obydwu biegach. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Marek
AUTO SWIFT UL OSTATNIA 1 C KRAKÓW

sermarek

2008-07-03, 16:11:15
Nowy użytkownik
Dziękuję. Marek

czupus

2008-07-04, 07:27:07
Nowy użytkownik
Mastermot ul.powstańców 55 ( za cmentarzem na skrzyzowaniu w prawo) . Ja robiłem i zrobili , tylko ze terminy mają troche odlegle , ale może się Ci trafi że zrobią na poczekaniu.

marlad

2013-03-09, 18:31:26
Nowy użytkownik
Jedź sobie na ul.Półłanki - do tego warsztatu pomiędzy przejazdami kolejowymi ( wjazd przez dziurawa drogę )

Serwisują klimatyzację dokładnie taką samą maszyną jak w ASO AUDI/VW .

Poza tym naprawisz tam wszystko w samochodzie . Na plus można też zapisać miłą obsługę

REKLAMA

mg

2013-03-09, 19:07:46
Top użytkownik
marlad napisał(a):Jedź sobie na ul.Półłanki - do tego warsztatu pomiędzy przejazdami kolejowymi ( wjazd przez dziurawa drogę )

Serwisują klimatyzację dokładnie taką samą maszyną jak w ASO AUDI/VW .

Poza tym naprawisz tam wszystko w samochodzie . Na plus można też zapisać miłą obsługę

REKLAMA

Maszyna to narzędzie, fachowiec to fachowiec.

bodzio

2013-03-13, 14:19:10
Zaawansowany użytkownik
Ale starego kotleta odgrzewacie :lol:

klimatolog

2013-03-14, 20:08:32
Top użytkownik
RobertS napisał(a):Masz za mało czynnika :-)
to taka wstępna diagnoza, trzeba podłączyć auto pod maszynę, odessać czynnik i napełnić ponownie odpowiednią ilością, a potem pomierzyć ciśnienia. Bez tego nic nie da się stwierdzić.
Z takim podejściem nie oddał bym tobie grzebienia do naprawy.Zanim coś zrobisz przed naprawą zapisz ciśnienia.Żelazna zasada?A po co? Abyś nie zgłupiał podczas naprawy?Faktycznie możesz mieć za mało czynnika po stronie niskiego czynnika a w układzie jest jego wystarczająca ilość.
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?

sipop

2018-04-24, 20:28:46
Nowy użytkownik
Porządnie i fachowo robią klimę na wadowickiej w [reklama], teraz mają fajne promocje, więc poza dobrą robotą możesz liczyć na przystępny rachunek

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa