Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Nieslychane problemy z klimatyzacja - Honda Civic

6 Odpowiedzi, 12188 Wyświetleń

MrUkAs

2008-05-21, 13:14:31
Nowy użytkownik
Witam!
Poratujcie mnie Panowie, bo juz mi rece opadaja. A wiec tak, zaraz po zakupie samochodu mialem uszkodzona chlodnice klimatyzacji. Wiec kupilem nowa na Allegro. Pojechalem do serwisu gdzie zajmuja sie klimatyzacjami. Zalozyli chlodnice, napelnili klimatyzacje a tu zonk, klima sie nie zalacza. Wiec gosc wzial i podlaczyc poprzez jakis kabelek na krotko i dzialalo. Wydal wyrok - cos z elektryka. Kazal pojechac do elektryka. Pojechalem, elektryk stwierdzil ze przekazniki do kitu i wymienil. No i prad juz byl, ale klima nadal nie zalacza sie. Wczesniej przed wyjazdem do elektryka jak wciskalem AC to obroty wzrastaly czyli oznaczalo to, ze silnik pozwala na wlaczenie sie klimatyzacji. Jak elektryk sie dobral to juz obroty nie wzrastaly Sad Sprawdzil czujnik temperatury klimatyzacji, chyba parownika (on sie znajduje kolo schowka) i mowil ze jest uszkodzony, jakos dziwnym trafem wczesniej byl OK. Zwarl ten czujnik i klima sie zalaczyla, wszystko dzialalo...

Co myslicie Panowie o tym i co zrobic, zeby mi ta klima dzialala? Wladowalem juz 500zl i bez skutku, klimy jak nie ma tak nie ma Sad Co proponujecie abym zrobil, gdzie sie udal, kto moze mi w tym pomoc?
  • Odpowiedz

marekklima

2008-05-21, 14:05:36
Nowy użytkownik
witam.. z tymi "nieslychanymi" to bym nie przesadzal.. z tego co piszesz to poprostu masz uszkodzony termostat - to sie stety niestety zdarza, jezeli byles u elektryka samochodowego a nie z branzy budowlanej to mial niewielkie szanse na uszkodzenie go wymieniajac przekaznik.. powodzenia!!
  • Odpowiedz

MrUkAs

2008-05-21, 14:28:10
Nowy użytkownik
Termostat? Tzn. co to jest? gdzie szukac i za ile moge takie cos dostac? do mojej Hondy. Szukam czujnik temperatury wewnetrznej i nic mi nie znajdujeSad a Ty piszesz o jakims termostatcie? czego dokladnie szukac? Bylem u elektromechanika dokladnie. Dodam, ze zalozyl jakies inne przekazniki bo takich jakie mialem to nie mial i twierdzil, ze trudno bedzie dostac. Musial cos tam przerobic zeby dzialaly...
  • Odpowiedz

MrUkAs

2008-05-22, 18:29:23
Nowy użytkownik
Moze ktos jeszcze potwierdzic, ze to na bank ten czujnik kolo parownika?
  • Odpowiedz

elektromechanik

2008-05-22, 18:42:47
Zaawansowany użytkownik
Jeżeli elektryk go zwarł i wtedy działała to na banki2 że to ten (czujnik) termostat.
  • Odpowiedz

MrUkAs

2008-05-22, 19:00:06
Nowy użytkownik
Elektryk zwarl gniazo tego czujnika...No to teraz problem gdzie ten czujnik, termostat dostac Sad nigdzie go znalezc nie moge...A prawda jest to, ze zima klimy nie da sie wlaczyc bo o tym wlasnie decyduje ten czujnik? Tak mi mowil ten elektryk...
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa