Witam mam Acsona jednostka podsufitowa RCM50DR-AFDA. Problem polega na tym, że nie można go włączyć zero życia pilotem i z przycisku. Zasilanie dochodzi do jednostki zew. i wew. W jednostce zewnętrznej 3 diody żółte palą się, a czerwona miga.
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Acson problem
9 Odpowiedzi, 7780 Wyświetleń|
W dokumentacji ale od kaset 3f Acsona serii ACK jest:
3 zółte palą się, czerwona miga = brak czujnika i chodzi o czujnik na tłoczeniu zółte sa od kontroli faz i jeszcze jest uwaga: " bezpiecznik faz sprawdzi czujnik na tłoczeniu dopiero po załaczeniu prądu"ale to masz chyba spełnione. może te wskazówki coś pomogą... Powodzenia, Może ta wskazówka pomoże
Ok dzięki. Zastanawiam mnie tylko taka rzecz. Czy można w takiej sytuacji gdy czujnik na tłoczeniu jest uszkodzony włączyć jednostkę wewnętrzną? Nawet sam wentylator. Do jednostki pod przewodami L i N w jednostce wew jest zasilanie. Nie wiem co to jest na listwie zaciskowej Litera "A" dochodzi do jakiegoś przekaźnika, z którego wychodzi przypuszczam czujnik "DT".
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-03-20, 20:17:50 przez hubertox.)
Zamień fazy.Jak nie ruszy będziemy myśleć?
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
Ale o problemie z kolejnościa faz świadczyłyby migajace żółte/ta a te sie świecą...
Zauważcie, że ten czujnik z j.z. jest wpiety w j.w.
tzn. mam na mysli ten czujnik po lewej "coil sensor"
w wielu modelach podstropowych masz czujki z agregatu do parownika, zarowno one jak i zamienione fazy, brak czynnika, ptak na galezi czy chomik zamiast turbiny nie powoduja ze jed wew nie reaguje na nic. moim zdaniem problem lezy po stronie elektroniki jed wew i na niej szukalbym awari.
Pozdrawiam
miałem podobny problem z fujitsu
w lokalu były dwie jednostki gdy chciałem zamienić moduł IR okazało się że mysz zadomowiły się w jednostce wchodząc przez nie zabezpieczony przepust z tarasu i pogryzły przewody łączące płytkę IR i płyte jednostki wew także niekiedy uszkodzenie jest do wykrycia gołym okiem |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY