Koledzy czy to normalne że sprężarka włącza się i wyłącza cyklicznie w zależności ustawienia stopnia nadmuchu wentylatora. Przy ustawieniu na drugim stopniu wentylatora sprężarka się załącza i za jakieś 30 sekund wyłącza i tak cały czas, nadmuch od 9*C do 11*C. Gdy wentylator ustawiony na maksa sprężarka działa cały czas.
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Honda Civic 1,9 benzyna amerykaniec
10 Odpowiedzi, 7531 Wyświetleń|
Pytałem poważnie. Czy ktoś mi udzieli informacji?
Może tak być.
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
Osobiście sprawdziłbym ilość czynnika.
Tak się zachowuje po napełnieniu
Gdzieś kiedyś słyszałem że niektóre amerykańce tak mają i chciałem się upewnić że dobrze słyszałem renegat35 napisał(a):Tak się zachowuje po napełnieniuPozostaje jeszcze kwestia ciśnień no i najważniejsze to przegrzanie.Myślę,że tu nie jest całkiem ok.Sądzę,że to przegrzanie jest za duże i parownik nie pracuje całą powierzchnią.Po prostu temperatury na wylocie byłyby znacznie niższe przy ciśnieniu parowania powodującym wyłączanie sprężarki.Chyba że inicjuje wyłączanie pres wysokiego ale to będzie wiadome gdy podasz ciśnienia. awax napisał(a):renegat35 napisał(a):Tak się zachowuje po napełnieniuPozostaje jeszcze kwestia ciśnień no i najważniejsze to przegrzanie.Myślę,że tu nie jest całkiem ok.Sądzę,że to przegrzanie jest za duże i parownik nie pracuje całą powierzchnią.Po prostu temperatury na wylocie byłyby znacznie niższe przy ciśnieniu parowania powodującym wyłączanie sprężarki.Chyba że inicjuje wyłączanie pres wysokiego ale to będzie wiadome gdy podasz ciśnienia. Sorry. Niskiego nie spada poniżej 2 a wysokie 10, 11
czyli nie powinno wyłączać,może pres LP walnięty?
awax napisał(a):czyli nie powinno wyłączać,może pres LP walnięty? Nie czytasz uważnie. Jak zwiększam moc wentylatora czas pracy sprężarki się wydłuża a jak na maksa ustawiony chodzi cały czas. Czy to jest uwarunkowane mocą wentylatora czy jakiegoś czujnika nawiewu?
czytam dokładnie.Przy pełnym nadmuchu więcej czynnika odparowuje i rośnie LP.
To jest normalne. Nienormalne jest ,że wyłącza powyżej 2 bar i to sugeruje nieprawidłowe działanie presa niskiego ciśnienia. Napisz przy jakim ciśnieniu LP wyłącza?Nadmuch daj na 1. Oczywiście jeżeli dzisiaj jest cieplej na zewnątrz to przestanie się wyłączać i dlatego najważniejsze jest prawidłowe przegrzanie. |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY