Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Klimatyzator do kontenera.

4 Odpowiedzi, 5107 Wyświetleń

aminokwas

2013-05-12, 20:34:35
Zaawansowany użytkownik
Mam pytanie:
Jakiej mocy klimatyzator zamontowalibyście do kontenera (takiego na zapleczu budowy), który jest przeznaczony na biuro?
Kontener z płyty warstwowej grubości 10cm. Kształt prostopadłościanu 2,5m x 2,5m x 6m. Drzwi, dwa okna.
  • Odpowiedz

miezala5

2013-05-13, 09:36:24
Top użytkownik
To zależy czy stoi na słońcu czy w cieniu!Wink i ile osób w nim pracuje!
Najmniejsza moc to 2,5kW ale jak masz dużą ekspozycje na słońce to może być mało pomimo kubatury niewielkiej!
  • Odpowiedz

aminokwas

2013-05-13, 14:30:20
Zaawansowany użytkownik
No właśnie taki kontener jest pomieszczeniem mobilnym i raz może stać w szczerym polu od rana do wieczora wystawiony na działanie słońca, a znów za jakiś czas w cieniu pobliskiego lasu, tak, że nawet mały promyk słońca do niego nie dotrze. Do tej pory nie zdarzyło mi się montować w takim mobilnym "budynku" więc stąd moje pytanie. Co do ilości osób i sprzętu, to oczywiście te zyski ciepła jestem w stanie policzyć, choć to też z tym może być różnie: czasem sam kierownik będzie ślęczał przez cały dzień nad dokumentacją, a czasem zrobi się imprezkę na 20 osób na zakończenie jakiegoś etapu budowy ;-)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-05-13, 14:31:24 przez aminokwas.)
  • Odpowiedz

miezala5

2013-05-13, 18:47:27
Top użytkownik
Załóż 3,5kW to przy min nawiewie łbów im nie pourywa i powinno wystarczyć na różne lokalizacje!
Ja założyłem 5kW w sterówce w elektrociepłowni połowe mniejszej od konteneru ale otoczonej rurami z parą z każdej strony i chłopaki dają rade.
Dobrze jak założysz coś z 4 poziomami wntylatora i w miare ciche!
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa