Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Klimatyzacja do likwidacji

18 Odpowiedzi, 15566 Wyświetleń

laki

2013-05-15, 20:19:13
Nowy użytkownik
W zaszłym roku kopiłem klimatyzacje on\of niestety w markecie od początku pracowała kiepsko bardzo głośno i gdzieś ucieka czynnik dobijałem dwa razy
teraz kończy się gwarancja a ona ledwo chodzi ale chodzi jak ją załatwić żeby nie opłaciło się naprawiać.
  • Odpowiedz

tommatiz

2013-05-15, 20:23:55
Moderator
Reklamuj na nieszczelność układu i już. Pzdr
  • Odpowiedz

laki

2013-05-19, 19:54:54
Nowy użytkownik
A reklamował ktoś na nieszczelność
bo nie chcę by to naprawiali
  • Odpowiedz

Klima-cool

2013-05-22, 03:58:07
Zaawansowany użytkownik
jak szybko freon ucieka jaką masz pewność swoich śrubunków kielichy skręciłeś na pastę.
  • Odpowiedz

klimatolog

2013-05-22, 19:04:25
Top użytkownik
Klima-cool Czy jesteś kolejnym hydraulikiem po szkoleniach będąc zaznajomionym w higroskopijności czynników chłodniczych?Mam nadzieję że nie uczono Ciebie aby uszczelniać takie układy pakułami.Dziwię się dlaczego jesteś członkiem.Byłeś słabym słuchaczem?
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-05-22, 19:06:13 przez klimatolog.)
  • Odpowiedz

Klima-cool

2013-05-23, 05:03:20
Zaawansowany użytkownik
Pasta z domieszko teflonu do klimy do uszczelnienia kielicha . Choć konopi czasem też używam he he Smile Inie rozumiem twojego anty nastawienia, Jak przejdziesz z teorii fachowej w praktykę to zrozumiesz. POZDRAWIAM
  • Odpowiedz

miezala5

2013-05-23, 06:56:01
Top użytkownik
Dobrze zrobionego kielicha nie trzeba uszczelniać!
Jestem młody w praktyce jakieś 5 lat ale nigdy się nie spotkałem z potrzebą uszczelniania połączeń w montażu klimatyzacji!
Pozdrawiam!
Robert
  • Odpowiedz

bartekyogico

2013-05-23, 14:16:46
Zaawansowany użytkownik
Ja tą pastę stosuje jako naprawczą, a nie na pierwszy montaż choć widziałem też montaże zapastowane. Nie chciałbym grudki zaschniętej pasty w układzie... Lepiej robić z pastą szczelnie niż bez z wyciekiem z drugiej strony.
  • Odpowiedz

klimatolog

2013-05-23, 18:37:42
Top użytkownik
miezala5 coś napisał i z tym się zgadzam.bartekyogico.Te kielichy na tych papierowych grubościach ścianek rur mają czasami takie problemy z uszczelnieniem.Ale to tak jest jak ktoś ma węża w kieszeni.A w rosporku promocje?
  • Odpowiedz

laki

2013-05-24, 20:22:36
Nowy użytkownik
czynnik ucieka po dwóch tygodniach już mrozi cieczowy to jest klima za 1500 nie chce jej naprawiać tylko zabić
  • Odpowiedz

miezala5

2013-05-25, 11:17:28
Top użytkownik
Z marketami nie jest tak łatwo uważaj bo nie będziesz miał ani klimy ani kasy na następną!

Kolega kupił telefon znanej firmy z USA i mu wysiadł po kilku dniach!Oddał na gwarancji do sklepu i mu powiedzieli że telefon został zalany (gdzie jemu nigdy w życiu nic takiego sie nie stało) i musi zapłacić 900 pln za naprawe!

Można załatwić sprężarke,można załatwić elektronike ale to wszystko bedzie naprawiane.
Na co liczysz żę ci oddadzą kase czy dadzą nową klime?
Takie rzeczy to tylko w erze!Wink

Powodzenia!
  • Odpowiedz

laki

2013-05-26, 16:10:25
Nowy użytkownik
A jak by tak zakręcić zawór cieczowy i włączyć może sprężarka padnie
  • Odpowiedz

barbie

2013-05-26, 17:33:23
Top użytkownik
jeśli dziura jest duża wykryjesz ją bez problemu mydlinami .
  • Odpowiedz

klimatolog

2013-05-26, 19:25:38
Top użytkownik
laki cwaniactwo ma krótkie nogi.Sam tego doświadczyłeś raz.A po co chcesz tego posmakować drugi raz?To jest karalne i przede wszystkim niebezpieczne dla ciebie i twojego otoczenia.Znane są przypadki śmiertelne w sypialniach podczas rozszczelnienia układu klimatyzacji w sypialniach w których do podwyższenia atmosfery paliły się świece.
  • Odpowiedz

Megadeath

2013-06-01, 08:58:11
Nowy użytkownik
laki pomysl z zakreceniem zaworu jest dobry. da sie w ten sposob zajechać sprężarke. Ale na pewno nie tłoczenie tylko jak cos to ssanie. Sprężarka będzie tłoczyła czynnik z olejem ale ten nie będzie do niej wracał i zatarcie sprężarki gotowe. Możesz też popróbować wpuścić go układu jakieś metałowe opiłki, też podobno mogą zrypać sprężarke, albo spróbować zrobić zwarcie (ofc wyciągając najpierw szklane bezpieczniki z płytek i zmostkować) ale te dwie ostatnie metody odradzam bo mogą się skapnąć. W sumie z reklamacjami tak jest że na wszystkie metody mogą się skapnąć więc to troche wiąże się z pewnym ryzykiem. Mogą też nie przyjąć reklamacji jak nie były robione przeglądy albo jak motaż wykonał ktoś nieposiadający uprawnień. Ogólnie dość kłopotliwy temat. Pozdrawiam
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-06-01, 09:02:28 przez Megadeath.)
  • Odpowiedz

byniom

2013-06-01, 11:20:04
Moderator
Megadeath napisał(a):laki pomysl z zakreceniem zaworu jest dobry. da sie w ten sposob zajechać sprężarke. Ale na pewno nie tłoczenie tylko jak cos to ssanie. Sprężarka będzie tłoczyła czynnik z olejem ale ten nie będzie do niej wracał i zatarcie sprężarki gotowe. Możesz też popróbować wpuścić go układu jakieś metałowe opiłki, też podobno mogą zrypać sprężarke, albo spróbować zrobić zwarcie (ofc wyciągając najpierw szklane bezpieczniki z płytek i zmostkować) ale te dwie ostatnie metody odradzam bo mogą się skapnąć. W sumie z reklamacjami tak jest że na wszystkie metody mogą się skapnąć więc to troche wiąże się z pewnym ryzykiem. Mogą też nie przyjąć reklamacji jak nie były robione przeglądy albo jak motaż wykonał ktoś nieposiadający uprawnień. Ogólnie dość kłopotliwy temat. Pozdrawiam

Uważasz że to uczciwe ? . Prościej jest chyba reklamować i serwis niech sprawdzi a poza tym dlaczego tak późno to jest zgłaszane skoro wcześniej wiadomo było że nie prawidłowo pracuje.
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-06-01, 11:20:38 przez byniom.)
  • Odpowiedz

Megadeath

2013-06-04, 07:39:54
Nowy użytkownik
Nie no oczywiście że nie jest to uczciwe rozwiązanie , ale laki sam mówił że chce "zabić " ten klimatyzator.Smile
  • Odpowiedz

Klimair

2013-06-04, 19:57:42
Nowy użytkownik
Tak to jest z klimami z marketu do samodzielnego montażu, a co do gwarancji to wątpię że uznają. Jakiego producenta jest ta klima. To co mogę ci doradzić to zrobienie nowych kielichów na rurach sprawdzić szczelność układu i dopiero wtedy wpuścić czynnik a nie dobijać do nieszczelnej instalacji.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa