Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Astra II 1.8 16v 1998r klimatyzacja raz dziala raz nie

7 Odpowiedzi, 5715 Wyświetleń

kamilg123

2013-06-16, 18:55:18
Nowy użytkownik
Witam mam problem z klimatyzacja w moim Oplu nie moge sobie z tym poradzic. Zaczne od poczatku klima manualna nabita 700g gazu wczesniej bylo 390g. Na zimnym silniku zawsze sie zalacza i dziala jakies 15-20 minut max, pozniej juz zaczyna coraz slabiej chlodzic a pozniej wcale . Po podlaczeniu interfesja po przycisnieciu przycisku klimy ,AC Reguest i AC kompresor Inactiv , po wypieciu wtyczki od sprezaki i pomiarze napiecia 0v wogole nie dochodzi prad do sprezarki. Dzieje sie to codziennie auto stoi pare godzin sprezarka sie wlacza i chlodzi bardzo dobrze pozniej przestaje i nie dochodzi prad do sprezarki. Myslalem ze wentylatory nie chlodza chlodnicy ale dzialaja nawet polewalem woda chlodnice i bez zmian prosze o pomoc co moze byc przyczyna usterki pozdrawiam
  • Odpowiedz

radekklimat

2013-06-17, 16:38:16
Moderator
Jakie sa cisnienia podczas pracy klimy?
  • Odpowiedz

kamilg123

2013-06-17, 18:07:05
Nowy użytkownik
Nie wiem jakie sa cisnienia nie mam jak sprawdzic teraz musialbym jechac spowrotem na serwis a tam mowili ze wszytsko jest ok
  • Odpowiedz

kamilg123

2013-06-22, 17:26:14
Nowy użytkownik
Problem jest ze z ecu nie dochodzi sygnal podepne przewod brazowofioletowy do masy i wszytko dziala jak nalezy w czym tkwi problem??
  • Odpowiedz

kamilg123

2013-07-04, 14:57:49
Nowy użytkownik
Witam diagnoza problemu : jak mam cieply silnik nie dziala klima obojetnie czy jej wczesniej uzywalem czy tez nie, zimny silnik dziala zawsze jakies pomysly ktos ma??
  • Odpowiedz

radekklimat

2013-07-05, 09:23:39
Moderator
Wymien czujnik na chłodnicy wodnej.
  • Odpowiedz

w.bonecki

2013-08-04, 10:56:32
Nowy użytkownik
jestem nieobe?///znany czy można zamontować,klimatyzacje do opla astraf 1986r.jak się to wszystko ma do ceny?
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa