Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

[Corsa B, 1.4 8V, 98r] Przestała działać klimatyzacja (dioda się pali)

31 Odpowiedzi, 30389 Wyświetleń
Wstecz 1 2

Vlad24

2013-05-16, 08:09:22
Użytkownik
Ok, to napisz jak ci zadziała klima po wymianie.
Pozdr
  • Odpowiedz

biernus

2013-06-17, 17:10:43
Nowy użytkownik
Obiecałem, że napiszę jak się sprawa finalnie skończyła więc...
Po wymianie presostatu na nowy klima nie startowała (zmostkowana tak) tzn. była zupełnie pusta. Potwierdziło się to podczas nabijania. Dzisiaj klima została nabita na full ~800g czynnika. Wszystko idealnie szczelne, pracuje pieknie. Także udało się zdiagnozować problem bez korzystania z "serwisu".
Dziekuje
  • Odpowiedz

Tadeusz4321

2013-06-17, 17:43:16
Top użytkownik
biernus napisał(a):Obiecałem, że napiszę jak się sprawa finalnie skończyła więc...
Po wymianie presostatu na nowy klima nie startowała (zmostkowana tak) tzn. była zupełnie pusta. Potwierdziło się to podczas nabijania. Dzisiaj klima została nabita na full ~800g czynnika. Wszystko idealnie szczelne, pracuje pieknie. Także udało się zdiagnozować problem bez korzystania z "serwisu".
Dziekuje
Nie rozumiem.Wymieniłeś presostat -ok.Ale dlaczego nie było czynnika bo chyba tutaj był problem tego postu.Stary tez by zadziałał jak by był czynnik
  • Odpowiedz

adi76

2013-06-17, 17:51:12
Nowy użytkownik
witam

Ja tez muszę wymienić ten czujnik,czy dobrze zrobię kupując nowy najtańszy zamiennik,czy lepiej kupić używkę orginal?
  • Odpowiedz

biernus

2013-06-17, 19:30:51
Nowy użytkownik
Tadeusz4321 napisał(a):
biernus napisał(a):Obiecałem, że napiszę jak się sprawa finalnie skończyła więc...
Dziekuje
Nie rozumiem.Wymieniłeś presostat -ok.Ale dlaczego nie było czynnika bo chyba tutaj był problem tego postu.Stary tez by zadziałał jak by był czynnik

Stary był dziurawy - przepuscił przez elektronike (opisalem to w pierwszych postach) i freon sie po prostu ulotnił. Układ był pusty. (dziurawy presostat poszedł do kosza).
  • Odpowiedz

biernus

2013-06-17, 19:32:19
Nowy użytkownik
adi76 napisał(a):witam

Ja tez muszę wymienić ten czujnik,czy dobrze zrobię kupując nowy najtańszy zamiennik,czy lepiej kupić używkę orginal?

Ja zdecydowałem się kupić zamiennik za ~60 pln. Obawiałem się, że zamiennik za 10-20-30 pln (bo takie sa ceny) też może niedługo puścić i wtedy musimy znowu napełniać układ. Cóż mogę powiedzieć - ten który kupiłem działa ;D
  • Odpowiedz
Wstecz 1 2

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa