Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

gdzie kupić wziernik poziomu do zbiornika cieczy?

10 Odpowiedzi, 9258 Wyświetleń

wit

2013-06-26, 06:34:15
Top użytkownik
Jak w temacie. wziernik to samo szkło.

-szklany krążek średnicy dokładnie 55mm i gruby na 15mm.
żadnej oprawy (oprawa -docisk jest częścią zbiornika) -potrzebny tylko sam szklany krążek.

-gdzie nie zadzwonię -pytają o typ lub numery katalogowe -niestety nie znam typu -tabliczka na zbiorniku nieczytelna -poza kilkoma literami Husgv -prawdopodobnie Husgvarna -reszta nieczytelna.
a dobór na podstawie wymiarów -przerasta handlowców z większości hurtowni...

no i typowo to wszędzie mają tylko wzierniki na rury...

może ktoś podrzuci namiar lub ma do odsprzedania podobne szkiełko
muszę reanimować chiller wolałbym wymieniać samo szkło -a nie cały zbiornik...
  • Odpowiedz

wallygator

2013-06-28, 21:31:11
Użytkownik
Proponuje sprawdzić u nich:
http://www.beijer.pl/

http://www.popularna.pl/strony/phu-popul...cji-2.html

http://www.iglotech.com.pl/

Prawdopodobnie samego szkła nie będzie tylko w oprawie.
"Uuu Panie czynnik się zużył trzeba uzupełnić."
  • Odpowiedz

wit

2013-06-29, 17:58:47
Top użytkownik
tam na pewno samego szkła nie będzie.

tylko typowe oprawy do wlutowania rur -lub nalutowania na rurę -ewentualnie na zamówienie bitzerowskie do nakręcenia na bitzerowskie złącza zbiorników. a ja potrzebuje konkretnie takiego jak pytałem.
  • Odpowiedz

Shitashii

2013-06-29, 22:17:00
Moderator
Może to zabrzmi niedorzecznie, ale może u szklarzy warto spytać? Jakby nie było, oni zajmują się szkłem.
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz

frost-ch

2013-06-30, 09:41:38
Zaawansowany użytkownik
wit napisał(a):tam na pewno samego szkła nie będzie.

tylko typowe oprawy do wlutowania rur -lub nalutowania na rurę -ewentualnie na zamówienie bitzerowskie do nakręcenia na bitzerowskie złącza zbiorników. a ja potrzebuje konkretnie takiego jak pytałem.
To stare typy zbiorników może po prostu wytoczyć krążek z metalu, a wziernik wstaw na rurze.
  • Odpowiedz

wit

2013-06-30, 17:01:50
Top użytkownik
lepiej mieć podgląd ile jest cieczy w zbiorniku -a nie tylko, czy jeszcze jest... to szkiełko jest dość pomocne w diagnostyce chillera... wolałbym nie rezygnować "z możliwości szybkiego podglądu"

znalazłem rozwiązanie pośrednie -szkiełko w oprawie metalowej -krążku średnicy 50mm -muszę dotoczyć przejściówkę -adapter.
  • Odpowiedz

frost-ch

2013-06-30, 17:56:33
Zaawansowany użytkownik
wit napisał(a):lepiej mieć podgląd ile jest cieczy w zbiorniku -a nie tylko, czy jeszcze jest... to szkiełko jest dość pomocne w diagnostyce chillera... wolałbym nie rezygnować "z możliwości szybkiego podglądu"

znalazłem rozwiązanie pośrednie -szkiełko w oprawie metalowej -krążku średnicy 50mm -muszę dotoczyć przejściówkę -adapter.
Można i tak ale co zrobisz jak spotkasz chiller z nowym zbiornikiem bez szkiełka w zbiorniku?
  • Odpowiedz

wit

2013-06-30, 18:17:11
Top użytkownik
dam sobie radę.

po prostu -takie szkiełko oszczędza troszkę czasu.,.. zwłaszcza w konkretnym przypadku.

jak się trafi chiller -to dodatkowe kilkanaście -kilkadziesiąt minut płatnej pracy nie robi różnicy...

jak się regularnie "rutynowo" obsługuje egzemplarz -to z dodatkowych minut składają się godziny... i nie należy sobie utrudniać życia...
  • Odpowiedz

frost-ch

2013-06-30, 18:27:27
Zaawansowany użytkownik
wit napisał(a):dam sobie radę.

po prostu -takie szkiełko oszczędza troszkę czasu.,.. zwłaszcza w konkretnym przypadku.

jak się trafi chiller -to dodatkowe kilkanaście -kilkadziesiąt minut płatnej pracy nie robi różnicy...

jak się regularnie "rutynowo" obsługuje egzemplarz -to z dodatkowych minut składają się godziny... i nie należy sobie utrudniać życia...
Czas to pieniądz, zarobiony pieniądz Cool
  • Odpowiedz

wit

2013-07-01, 21:02:31
Top użytkownik
frost-ch napisał(a):Czas to pieniądz, zarobiony pieniądz Cool

dokładnie.

pozdrawiam.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa