Witam, szanowni koledzy w ubiegłym roku było ok a tu nagle zaczęły się problemy z chłodzeniem auta (do wymiany wiskoza, termostat oraz włącznik termiczny w chłodnicy). Myślałem że gaz został spuszczony z układu po przegrzaniu się i tyle. Poprosiłem o napełnienie układu ale klima nie działa kompresor się nie włącza, zaczeły się poszukiwania i tak: znalazłem wtykę od zielonego czujnika znajdującego się na przewodzie obok chłodnicy po zrobieniu zwory wentylator sie włącza ale kompresor nie. Znajomy podpowiada że czujnik temperatury w kokpicie padł ale jak go zdiagnozować . Bardzo proszę o podpowiedzi i z góry dziękuje ( auto ma kima tronik i śnieżynka się wyświetla )
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Problem z Audi 100 c4 94 rok klimatronik
16 Odpowiedzi, 13955 Wyświetleń|
Podaj rodzaj silnika i jego moc. Czy klimatronik był sprawdzany na komputerze. Czy w układzie jest czynnik, a jeżeli tak to jakie są ciśnienia na LP i HP.
S4 230 PS nie wiem jakie były ciśnienia, ale facet który napełniał powiedział ze jest ok a nie działa. Chwilowo nie mogę auta podłączyć pod Vag
to dobry specjalista jak Ci napełnił , kompresor nie ruszył czyli ciśnienia były równiutkie a SZPEC powiedział że jest ok
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-06-21, 07:32:29 przez bula_wrz.)
5 bar i na 2 5 bar
Moze byc uszkodzony czujnik predkosci obrotowej w kompresorze i dlatego klima nie działa mimo ze jest gas.
Kostki powinny byc dwie jedna zielona druga zółta
Kostka jest jedna przykręcana dwoma wkrętami ale chyba 4 przewody jak to zdiagnozować ?
Tylko Vag (najlepiej)
Jak jest uszkodzony ten czujnik wywali bład Ac RPM speed sensor
Vag nic nie powiedział ale, doszedłem do : po podłączeniu prądu do kompresora zaczyna sprężać gaz a jak zrobiłem zworę na czujniku wysokiego ciśnienia władcza się wentylator i chłodzi ok ale sama się nie włącza śnieżynka się zapala na klimatroniku ale efektu brak , vak pokazał brak błędów
Ciśnienia 5 i 25 nie ok
pewnie uszkodzony regulator wentylatora skraplacza
zarize napisał(a):Ciśnienia 5 i 25 nie oklub presostat Tadeusz4321 napisał(a):Tadeusz4321 kogoś poprawiasz i nie potrzebnie sam używając złego słownictwa branżowego.Regulator ciśnienia skraplania brzmi lepiej niż presostat.Regulator wentylatora skraplacza brzmi lepiej niż presostat?zarize napisał(a):Ciśnienia 5 i 25 nie oklub presostat
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
klimatolog napisał(a):Mylisz chłopie pojecia.zreszta z tobą nie mam zamiaru dyskutować,więc proszę nie wcinaj mi się i nie komentuj moich porad jeżeli ja nie komentuje twoich .To tyle co mam ci do powiedzenia.To były ostatnie słowa do ciebie na tym forum.W całym poście nie padło nazewnictwo -Regulator ciśnienia skraplaniaTadeusz4321 napisał(a):Tadeusz4321 kogoś poprawiasz i nie potrzebnie sam używając złego słownictwa branżowego.Regulator ciśnienia skraplania brzmi lepiej niż presostat.Regulator wentylatora skraplacza brzmi lepiej niż presostat?zarize napisał(a):Ciśnienia 5 i 25 nie oklub presostat
Proszę o podanie jakie wartości powinien mięć ten czujnik oraz czy da się go oszukać do sprawdzenia .Dzieki
Napisz do mnie na priv. Może uda się rozwiązać Twój roblem.
biuro@phu-blysk.pl Tadeusz4321 napisał(a):i bardzo nie fachowo że nie padło takie stwierdzenie,klimatolog napisał(a):Mylisz chłopie pojecia.zreszta z tobą nie mam zamiaru dyskutować,więc proszę nie wcinaj mi się i nie komentuj moich porad jeżeli ja nie komentuje twoich .To tyle co mam ci do powiedzenia.To były ostatnie słowa do ciebie na tym forum.W całym poście nie padło nazewnictwo -Regulator ciśnienia skraplaniaTadeusz4321 napisał(a):lub presostatTadeusz4321 kogoś poprawiasz i nie potrzebnie sam używając złego słownictwa branżowego.Regulator ciśnienia skraplania brzmi lepiej niż presostat.Regulator wentylatora skraplacza brzmi lepiej niż presostat?
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY