Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Ciekawe

13 Odpowiedzi, 12755 Wyświetleń

miezala5

2013-07-17, 21:03:20
Top użytkownik
http://moto.wp.pl/kat,55194,title,UE-po-...omosc.html
  • Odpowiedz

Shitashii

2013-07-17, 21:54:30
Moderator
Jakie tępe barany w tej Komisji Europejskiej. Ale to już pokazali kiedyś z krzywizną banana, pomidorem i ślimakiem-rybą.
Z drugiej strony nie wiem czy artykuł jest wiarygodny, bo zdaje mi się, że do 2016r producenci mają dowolność na stosowanie czynnika chłodniczego.
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz

klimatolog

2013-07-18, 19:28:48
Top użytkownik
Artykuł jest wiarygodny w przeciwieństwie do ustaw które pozornie mają chronić środowisko naturalne.Taki koncern samochodowy nie robił by szumu w sprawie gdyby nie miał racji.O tym czynniku pisałem jakiś czas temu dając link
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
  • Odpowiedz

barbie

2013-07-18, 19:52:29
Top użytkownik
Nie widziałeś tego czynnika na oczy a wymądrzasz się .
  • Odpowiedz

miezala5

2013-07-19, 07:02:02
Top użytkownik
Pies drapał nowy czynnik tylko jak to jest ze jest tylko dwóch producentów i jest 10xdrozszy!
To jest najwiekszy przekret!
Swoją drogą jeżeli nic sie nie zmienia w układzie to i tak wszyscy po tym jak nowy czynnik ucieknie beda nabijac 134!Smile Samochody beda tylko drozsze - nowe!
Pozdrawiam!
  • Odpowiedz

Haurox91

2013-07-19, 17:38:23
Użytkownik
Ta może na początku bedzie się to odbywało na "czarno" ale w koncu 134 się skończy tak jak 22. Widać to też po cenach 134, że jednak coś sie święci.
  • Odpowiedz

awax

2013-07-19, 19:04:36
Top użytkownik
miezala5 napisał(a):Pies drapał nowy czynnik tylko jak to jest ze jest tylko dwóch producentów i jest 10xdrozszy!
Swoją drogą jeżeli nic sie nie zmienia w układzie to i tak wszyscy po tym jak nowy czynnik ucieknie beda nabijac 134!Smile Samochody beda tylko drozsze - nowe!
Pozdrawiam!

Małe sprostowanie,nie 10 razy ,a 40 razy droższy
  • Odpowiedz

klimatolog

2013-07-19, 19:28:05
Top użytkownik
miezala5 napisał(a):Pies drapał nowy czynnik tylko jak to jest ze jest tylko dwóch producentów i jest 10xdrozszy!
Pozdrawiam!
Niech i będzie sobie tych tylko dwóch.Ale niech udowodnią że ich czynnik jest ekologiczny dla środowiska i dla urządzeń przyjazny w których jest stosowany.Z tego co wiem USA poszły innym tropem szanowania przyszłości.Nadal używają r-12 w urządzeniach solidnie zbudowanych jak co niektórzy pamiętają chociażby stare lodówki pracujące na zakazanym czynniku do tej pory funkcjonują bez zarzutu.Nowe się rozszczelniają po 5-ciu latach.W całym tym przekręcie pod przykrywką ekonomii chodzi o to aby ktoś zarobił.Dlaczego na branży chłodniczej?Skoro niekorzystny jej wpływ negatywny na środowisko naturalne ma wpływ znikomy w procentach do innych branży mierzony w promilach?Angela ma pomysł na rozkręcenie biznesu?Czynnik produkujemy-blachę produkujemy-huty trzeba utrzymać-Transport trzeba utrzymać aby rozwozić nowe lodówki które trzeba będzie zutylizować za pięć lat i pod ten sam adres zawieść kolejną a tą odebraną zutylizować i przeprowadzić kursy za które się płaci słono aby EDEK mógł tego dokonać prawnie.I taki EDEK potrzebuje sterty papieru aby wypełnić dokumenty.Aby był papier trzeba robić wycinkę lasów.Aby ten papier zrozumieć trzeba zatrudnić kolejnych urzędników.ITD.
  • Odpowiedz

Haurox91

2013-07-19, 19:49:38
Użytkownik
Zbyt duzo ludzi żyje na tym świecie, problemu z pracą sie nie rozwiaże od tak, ten system moze jedynie sie posypac jak wybuchnie kolejna wojna swiatowa i wszystko zaoraja ale i tak po kilkudziesieciu latach kolo sie zamknie.
  • Odpowiedz

klimatolog

2013-07-19, 19:59:30
Top użytkownik
Ludzi na tym świecie jest zbyt mało.Natomiast zbyt dużo żyje krwiopijców.
  • Odpowiedz

mg

2013-07-19, 21:19:10
Top użytkownik
klimatolog napisał(a):Ludzi na tym świecie jest zbyt mało.Natomiast zbyt dużo żyje krwiopijców.
Anemik :lol:
  • Odpowiedz

Kiszczak

2014-03-19, 23:08:31
Nowy użytkownik
miezala5 napisał(a):http://moto.wp.pl/kat,55194,title,UE-po-...omosc.html

Mało ciekawe powiem szczerze. Jednak ja mam tutaj trochę ciekawsze pytanie, nie wiem czy ktoś z was się orientuje ale jest taki sklep internetowy z cześciami do urządzeń dźwignicowych i nie tylko co się zwie ehak24 pl i znalazłem tam dla siebie wciągniki w bardzo atrakcyjnej i przystępnej cenie. Już się orientowałem w kilku miejscach odnoście samego sklepu i dużo osób wypowiada się bardzo pozytywnie o tej firmie, więc tu nie w tym problem. Chodzi mi konkretnie o te wyciągniki. Jest tam taki wyciągnik łańcuchowy ręczny HSM-C21 i on ponoć spełnia wymagania Dyrektywy Maszynowej 2006/42/WE oraz normy PN-EN-14492-2+A1. I chciałbym się was zapytać czy ktoś z was wie o co chodzi z tymi wymaganiami i dyrektywami. Czy każdy wyciągnik musi coś takiego mieć?
  • Odpowiedz

joncia3

2014-06-19, 07:01:01
Nowy użytkownik
Mnie też jakoś to nie ujęło za bardzo...

-----
http://sprzatanie-megan.waw.pl
http://sprzatanie-megan.waw.pl
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2014-06-19, 07:01:47 przez joncia3.)
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa